• BIST 9716.77
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 15 °C
  • Antalya 21 °C
  • Muğla 9 °C
  • Çanakkale 15 °C

Meclis'te Salih Zeki Çakır'a söz verilmedi

Meclis'te Salih Zeki Çakır'a söz verilmedi
Deniz Ticaret Odası Mart Ayı Olağan Meclis Toplantısında, Meclis Başkanı Cengiz Kaptanoğlu'nun, İMEAK DTO Başkan Adayı Salih Zeki Çakır'a söz vermemesi tepkilere neden oldu.

CENGİZ KAPTANOĞLU, DTO MECLİSİ'NDE SALİH ZEKİ ÇAKIR'A SÖZ VERMEDİ

İMEAK Deniz Ticaret Odası Mart Ayı Olağan Meclis toplantısına, Cengiz Kaptanoğlu'nun, konuşmaları ve yönetim anlayışı damgasını vurdu.

İMEAK Deniz Ticaret Odası Mart Ayı Olağan Meclis Toplantısında, Meclis Başkanı Cengiz Kaptanoğlu'nun, İMEAK DTO Başkan Adayı Salih Zeki Çakır'a, Metin Kalkavan'ın konuşmalarına karşın söz istemesine rağmen, konuşma izni vermemesi tepkilere neden oldu.

İMEAK DTO Yönetim Kurulu Başkanı Metin Kalkavan'ın, açıklamalarının ardından söz isteyen Salih Zeki Çakır'a "Sataşma Yok, Bir dahaki meclisi bekleyeceksin, paşa paşa konuşacaksın. Salih Bey siz beni iyi tanırsın. Başkandan sonra kimseye söz vermiyoruz" diye çıkışmasından sonra, Salih Zeki Çakır, Deniz Ticaret Odası Meclis toplantısını terk etti.

KAPTANOĞLU, ÇAKIR'I ELEŞTİRDİ

İMEAK Deniz Ticaret Odası Başkan Adayı Salih Zeki Çakır'ın basına yansıyan açıklamalarına tepki gösteren, Meclis Başkanı Cengiz Kaptanoğlu, "Kaptanoğlu Suflor Yapıyor" sözüne atıfta bulunarak;"Suflor ne demek biliyormusun, gizli konuşma demek. Ziya Kalkavan'ın bir lafı vardır. "Gizli yapanlar aşikar doğurur" diye. Ben, her şeyde adamın yüzüne söyledim. Ben burada grup adamıyım. Ben bu konuyu açmayacaktım ama, Metin Kalkavan söyleyince ben mecburen söylemek zorunda kaldım. Suflorün ne olduğunu öğreninde öyle kullanın. Söylediğiniz lafın nereye ve kime söylendiğini, insana yakışıp yakışmadığını tartarak ifade edin" dedi.

KAPTANOĞLU'NA YAKIŞMADI

İMEAK Deniz Ticaret Odası Meclis toplantısı sonrası, Salih Zeki Çakır'a neden söz vermediğini soran Deniz Haber Ajansı Genel Yayın Yönetmeni Recep Canpolat'a açıklamalarda bulunan, DTO Meclis Başkanı Cengiz Kaptanoğlu "Metin Kalkavan'ın konuşmasında sataşma yoktu. Ben Milletvekilliği yaptım. Başkandan sonra kimseye konuşma hakkı verilmez. Bu kaidelere aykırıdır. Dilek ve Temenniler bölümünde Salih Zeki Çakır'a yönelerek, konuşmak isteyen varmı? diye soru sordum. Salih bey, konuşmak isteseydi, ben ona söz verecektim. Başkanın konuşmasından sonra söz veremem. Bu doğru olmaz" dedi.

Recep Canpolat'ın "Salih Zeki Çakır'a söz verseydiniz, daha sonra yine Metin Kalkavan'a son sözü verebilirdiniz. Bu davranışınız demokratik olmamıştır. Salih Zeki Çakır'a söz verseydiniz ne olurdu?" sorusuna cevap veren Cengiz Kaptanoğlu; "Ben tarafsız olmak zorundayım. Burada bir sistem vardır. O sisteme herkes uymak zorundadır. Gelecek ay yapılacak meclis toplantısına hazırlık yapar gelir bende ona geniş, geniş söz veririm. İMEAK Deniz Ticaret Odası Meclisi'ndeki kurallara herkesin uyması gerekir" dedi.

dt-meclis-ulasim3.jpg

dto-meclis-ulasim2.jpg

dto-meclis-ulasim7.jpg

Haber: Recep CANPOLAT - Deniz Haber Ajansı

www.DenizHaber.Com.tr

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar
Müh.Kaptan Refik Akdoğan
11 Mart 2013 Pazartesi 09:45
B aşkan adayına söz vermemek
Başkan adayına söz vermezsen seçimlere gölge düşer. Demokrasinin temel taşlarından biri de konuşma özgürlüğüdür. Hele konuşmak isteyen başkan adayı olursa o ne zaman isterse konuşmalıdır ki planı, programı yapmak istedikleri belli olsun ve ayrıca rakibini eleştirsin. Bu odanın yararına olur. Yarın bu aday beni konuşturmadılar derse ne cevap verilebilir ki? Demokrat olmalı demokrat! Allah selamet versin.
www.refikakdogan.com
94.54.109.59
hakan cerrahoglu
09 Mart 2013 Cumartesi 10:39
ist
bitanesi turkonu kurmuş bitaneside istficcix kurmuş aradaki farka bakın diyorum hocam
78.176.163.108
Cihan
08 Mart 2013 Cuma 20:57
Seçim
kaptanoğlu ve kalkavanın yaptıklarına bakılırsa , oda başkanlık seçimi riske girmiş.
78.187.79.161
armatör
08 Mart 2013 Cuma 18:23
ISTFIX derken ?
Sayın Hakan Cerrahoğlu

ISTFIX falan filan derken ne demek istediniz ?

Ortada kaçak köçek kimsenin bilmediği bişey mi var ki?

ISTFIX piyasa araştırması yapıp bunu her hafta üyeleriyle paylaşan, koster piyasasına ışık tutmaya çalışan, kerteriz olan gayet faydalı yayındır.

Siz ne demek istediniz ?
78.180.245.134
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim