• BIST 9396.02
  • Altın 4059.311
  • Dolar 37.9991
  • Euro 43.3417
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 19 °C
  • İzmir 24 °C
  • Antalya 19 °C
  • Muğla 18 °C
  • Çanakkale 17 °C

Mavi Marmara Gemisi İcradan Satışa Çıkarıldı

Mavi Marmara Gemisi İcradan Satışa Çıkarıldı
İsrail komandolarının saldırısına uğrayan ve bir dönemin sembolü haline gelen Mavi Marmara Gemisi, icradan satılacak. 'Anatolia' adıyla bilinen geminin ihalesi 6 Nisan'da düzenlenecek.

Gazze’ye insani yardım götürürken 2010 yılında İsrail’in saldırısına uğrayan ve hafızalara kazınan Mavi Marmara Gemisi, icradan satışa çıkarıldı. Anatolia adıyla bilinen ve Komorlar bandıralı olduğu öğrenilen geminin satış ihalesi 6 Nisan'da gerçekleştirilecek.

Bir dönemin simge gemisi 47 milyon 500 bin lira muhammen bedelle satışa sunulacak. İlk ihale 15 Nisan’da saat 14.00’te, ikinci ihale ise 15 Mayıs’ta aynı saatte yapılacak.

Gazze’ye yardım taşıyordu, uluslararası sularda saldırıya uğradı

Mavi Marmara Gemisi, 1989 yılında Türkiye Gemi Sanayi A.Ş. tarafından inşa edilmeye başlandı ve 1994’te Türkiye Denizcilik İşletmeleri’ne (TDİ) devredildi. Avşa Adası seferlerinde kullanılan gemi, 2005 yılında İDO'ya geçti. Ardından üç kez yapılan ihale sonrası İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından satın alındı.

DENİZ HABER AJANSI 

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim