• BIST 9093.41
  • Altın 2325.482
  • Dolar 32.3736
  • Euro 34.9977
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 25 °C
  • Antalya 23 °C
  • Muğla 26 °C
  • Çanakkale 21 °C

Marmaris Yat Limanı Büyükşehir'e devredilecek

Marmaris Yat Limanı Büyükşehir'e devredilecek
Muğla'nın Büyükşehir olması nedeniyle ilçe belediyelerine ait limanların 10 Temmuz'a kadar Muğla Büyükşehir Belediyesi'ne devrinin yapılması gerektiğini ilçe belediyelerine faksla duyuruldu.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı İzmir Bölge Müdürlüğü, Muğla'nın Büyükşehir olması nedeniyle ilçe belediyelerine ait limanların 10 Temmuz'a kadar Muğla Büyükşehir Belediyesi'ne devrinin yapılması gerektiğini ilçe belediyelerine faksla duyurdu.

Yıllık yaklaşık 4 milyon liralık gelirden olacak Marmaris Belediyesi'nin CHP'li Başkanı Ali Acar, tüm hizmeti kendi personelinin verdiği için bu kadar kısa sürede geçişin nasıl yapılacağını sordu. Acar ayrıca tek tek gelirlerinin ellerinden gittiğini söyleyerek tepki gösterdi.

Marmaris Belediye Başkanı CHP'li Ali Acar, Muğla Büyükşehir Belediyesi'nin 10 Temmuz'a kadar Yat Limanı'nın işletmesini devralacağını belirtti. Konuyu 7 Temmuz'da belediyeye gönderilen bir faks ile öğrendiklerini belirten Acar, "Ulaştırma Bakanlığı İzmir Bölge Müdürlüğü'nce bize gönderilen bir faksla 4 gün içerisinde devrin yapılması istendi. Devir konusunun bir zaman ve süreci olması gerekirdi. Yasa 'Siz uygulamaya geçtikten şu kadar süre içinde liman işletmelerini kendi bünyenize alın' demiyor ki. Büyükşehir burayı 10 Temmuz'da aldığında nasıl bir geçiş sağlayacak? Personel, araç gereç bizim. Burada hizmeti veren oturmuş bir sistemimiz var. Hangi kadrosuyla bu sezonun ortasında, sirkülasyonun bu kadar yoğun olduğu bir ortamda Muğla Büyükşehir Belediyesi aksama olmadan hizmet vermeye devam edebilecek? Bunlar belki çok basit konular ama gözden neden kaçıyor? Bunu neden uzlaşı içerisinde oturup konuşarak sezon sonunda bir yapılanma içerisinde çözmüyoruz? Bu süreç içinde gelecek personeli de eğitiriz, gerekli bilgi ve doneleri de vererek onları hazır hale getirebiliriz. O zaman da işte bir aksama olmaz. Yöneticiler arasındaki anlaşmazlığı bölgeler çekiyor. Gerçekten çok üzücü bir durum" dedi.

AKDENİZ'İN ÖRNEK LİMANI

Marmaris Yat Limanı'nın 100 bin lira harcanarak son şekline getirildiğini, prestij açısından belediye için çok önemli olduğunu vurgulayan Başkan Acar, "Yat Limanımız Türkiye'nin değil Akdeniz'in övgüyle bahsedebileceğimiz örnek limanlarından birisi. 200-250 tekne kapasitesine sahip limanın yarısından fazlası mavi yolculuk için ayrılırken, diğer bölümlerinde de günübirlik esnaf teknelerine tahsis edildi. İnsanların yürüyüş yapabileceği ciddi bir cazibe merkezi konumunda" diye konuştu.

'BİZ NASIL VE NEYLE HİZMET VERECEĞİZ'

Yat Limanına ciddi yatırımlar yaptıklarını atık sistemi koyduklarını belirten Başkan Acar, "Marmaris Belediyesi'nin buradan yılda 3-4 milyon liralık bir geliri var. Şimdi bu yasa gereği elimizden gitti. Zaten bütçeden gelen paranın yüzde 40'ını da Büyükşehir alıyor. Terminali elimizden aldılar. Su gelirimizi aldılar. büyükşehire bağlanan yollar üzerindeki ilan ve reklam gelirlerini de aldılar. Otopark işletmeleri gelirleri de gitti. Biz nasıl ve neyle hizmet vereceğiz" dedi. 

Deniz Haber Ajansı

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar
BS
11 Temmuz 2015 Cumartesi 10:31
10:31
Kendisi bu hale getirdi. Yat limanıın büyük bır kısmı yabancı bayraklı ozel yatlarla dolu. Hatta çoğu satılık. Türk Bayraklarına öncelik verilmiyor du. Bazı tekneleri bağlanmasına izin verilmiyor ve hizmet verilmiyor du. Bence kendi kendine bunu yaptı. Halk hizmetten hep şikayetçi idi. belediye limanı olmasına rağmen özel marina lardan yüksek fiyat alınıyordu. .... daha bir çok şey var.
88.247.200.102
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim