• BIST 9356.04
  • Altın 4201.781
  • Dolar 38.7677
  • Euro 44.0825
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 16 °C
  • İzmir 23 °C
  • Antalya 23 °C
  • Muğla 21 °C
  • Çanakkale 18 °C

Marmara Denizi’nde depremde mini tsunami

Marmara Denizi’nde depremde mini tsunami
Marmara Denizi Silivri açıklarında meydana gelen 6.2 büyüklüğündeki deprem sonrası İstanbul Boğazı'nda bir metreyi aşan dalgalar gözlemlendi

Marmara Denizi'nde dün meydana gelen 6.2 büyüklüğündeki deprem, başta İstanbul olmak üzere çevre illerde paniğe neden oldu. İstanbul Boğazı’nda ise dalgaların boyu bir metrenin üzerine çıktı. O anlar kameraya yansıdı.

8 bin 300 kilometreden fazla kıyı şeridi bulunan Türkiye'de tarihsel veriler son 3 bin yılda 90’dan fazla tsunaminin gözlemlendiğini ortaya koydu. Özellikle Marmara Denizi, bu doğal afetlerin en sık gözlemlendiği bölgelerden biri olurken dün yaşanan 6.2 büyüklüğündeki depremde de ufak çaplı dalgalanma kıyıda etkili oldu.

DALGALARIN BOYU YÜKSELDİ

İstanbul Boğazı'nda dalgaların boyunun belirgin biçimde yükseldiği görüldü. Bir metreden fazla yüksekliğe ulaşan dalgaların kıyıyı vurduğu anlar kameraya da yansıdı. Görüntülerde bir biri ardından küçükten büyüğe artan dalgaların sahile ulaştığındaki şiddeti artıyor.

DENİZ HABER AJANSI

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim