• BIST 9524.59
  • Altın 2497.108
  • Dolar 32.5917
  • Euro 34.737
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 11 °C
  • İzmir 17 °C
  • Antalya 17 °C
  • Muğla 9 °C
  • Çanakkale 12 °C

Marmara Denizi ve Kuzey Ege'de deniz ulaşımına lodos geçit vermiyor

Marmara Denizi ve Kuzey Ege'de deniz ulaşımına lodos geçit vermiyor
İstanbul Deniz Otobüsleri ve Bursa Deniz Otobüslerinin bazı seferleri ve Çanakkale'de Gestaş'ın bazı seferleri olumsuz hava koşulları nedeniyle iptal edildi. Ayrıca İstanbul'da şehir Hatları'na ait deniz araçları da çalışmıyor.

 

İstanbul'u lodos vurdu. Kuvvetli lodos nedeniyle İstanbul Deniz otobüsleri (İDO) tüm iç hat, Bursa Deniz Otobüsleri (BUDO) bazı seferlerini ve Şehir Hatları da bir çok seferini iptal ettiğini duyurdu. THY bugün yaptığı bir açıklamayla dün iptal ettiği 37 sefere ek olarak bugün ve yarın olmak üzere 63 iç ve dış hat seferini daha iptal etti. Tophane'de de inşaat iskelesi ve saclar yola savruldu. Savrulan saclar nedeniyle Meclis-i Mebusan Caddesi Eminönü istikametinde trafiğe kapandı. Yolun kapanması nedeniyle otobüslerden inenler yolu yürüyerek geçti. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM) Twitter'da şiddetli lodosun gün boyu süreceğini, gece saatlerinde de yağmur beklendiğini açıkladı.

İstanbul Boğazı kıyılarında lodos nedeniyle dalgaların sahile çarpmasıyla su seviyesi 3-4 metre yüksekliğe kadar çıktı.Dalgalar bazı vatandaşlar tarafından ilgiyle izlendi. Lodos deniz ulaşımında da aksaklıklara neden oluyor.

TOPHANE'DE İNŞAAT İSKELESİ YOLA SAVRULDU, TRAFİK KAPANDI

Beyoğlu Tophane'de bulunan Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Kültür ve Sanat Merkezi'nin önündeki inşaat iskelesi ve saclar yola devrildi. Tehlike oluşturan iskele nedeniyle Meclis-i Mebusan Caddesi bir süre araç ve yaya trafiğine kapatıldı. Yolun kapanması nedeniyle otobüslerden inenler yolu yürüyerek geçti. Bazı vatandaşların tehlikeye aldırmadan iskelenin yanından geçtikleri görüldü.

Beyoğlu zabıta ekipleri olay yerine gelerek durum tespiti yaptı. Tehlike oluşturan iskele işçiler tarafından kaldırılıyor. Bir süre kapalı kalan Meclis-i Mebusan Caddesinde trafik kontrollü olarak veriliyor.

KÖPRÜ'DE MOTOSİKLETLER ETKİLENDİ

Boğaziçi Köprüsü Bakım İşletme Başmühendisliği’nden bir görevli, Hurriyet.com.tr’ye yaptığı açıklamada, aşırı rüzgar nedeni ile köprüde sarsıntı oluştuğunu kaydetti.

Görevli, “Sabah erken saatlerde, rüzgarın saatteki hızı 60 KM’ydi. Şimdi 50’lere indi. Bu durum sürüş güvenliğini etkilemedi. Ancak, motosiklet kullanıcıları bir miktar zorlandı. Onlara da köprüdeki emniyet görevlileri yardım etti” dedi.

İDO, BUDO, GESTAŞ VE ŞEHİR HATLARINDAN SEFER İPTALLERİ

Kuvvetli lodos nedeniyle İstanbul Deniz Otobüsleri'nin (İDO) tüm iç hat seferleri iptal olurken, Bursa Deniz Otobüsleri (BUDO) ve Şehir Hatları da bir çok seferini iptal ettiğini duyurdu.

İptal edilen seferler şöyle:

İDO
Tüm iç hat deniz otobüsü ve Harem-Sirkeci, Sirkeci -Harem arabalı vapur seferleri iptal.T

07:00 Yenikapı - Bandırma Hızlı Feribot
07:15 Yalova - Yenikapı Ferry Cat tipi hızlı feribot
07:30 Yenikapı - Bursa Hızlı Feribot
07:30 Bursa - Yenikapı Hızlı Feribot
07:30 Bandırma - Yenikapı - Bostancı Deniz Otobüsü
07:45 Yenikapı - Yalova Ferry Cat tipi hızlı feribot
08:00 Bursa-Armutlu-Armutlutk-Yenikapı-Kadıköy Deniz Otobüsü
18:30 Bandırma - Yenikapı Hızlı Feribot

BUDO

12:30 İstanbul (Kabataş) - Bursa (Mudanya) 

10:45 İstanbul (Kabataş) - Bursa (Mudanya) 
08:00 İstanbul (Kabataş) - Bursa (Mudanya) 
12:00 Bursa (Mudanya) - İstanbul (Kabataş) 
09:30 Armutlu (İhlas) - İstanbul (Kabataş) 
09:00 Bursa (Mudanya) - İstanbul (Kabataş)
07:00 Bursa (Mudanya) - İstanbul (Kabataş)

ŞEHİR HATLARI

Kadıköy-Eminönü, Eminönü-Kadıköy, Kadıköy-Beşiktaş, Beşiktaş-Kadıköy, Kadıköy-Karaköy, Karaköy-Kadıköy, Kadıköy-Kabataş, Kabataş-Kadıköy, Üsküdar-Eminönü, Üsküdar-Beşiktaş seferleri ile
06.50 Kabataş-Adalar-Bostancı vapur seferi
06.40 Anadolukavağı-Rumelikavağı-Sarıyer ring seferi
07.15 Sarıyer-Rumelikavağı-Anadolukavağı ring seferi
07.05 Sarıyer -Eminönü aktarma seferi
07.30 Anadolukavağı-Sarıyer

GESTAŞ SEFERLERİ

 

Kuzey Ege ve Çanakkale Boğazı'nda fırtına, deniz ulaşımını olumsuz etkiliyor. Alınan bilgiye göre, Kuzey Ege'de saatteki hızı zaman zaman 90 kilometreyi bulan fırtına nedeniyle Gökçeada-Kabatepe arasındaki saat 13.00 ve 17.00 ile Kabatepe-Gökçeada arasındaki saat 10.00 ve 15.00'te yapılacak seferler ile Bozcaada-Geyikli arasında 07.30 ve Geyikli-Bozcaada arasındaki saat 10.00 seferi geçici olarak iptal edildi.

Çanakkale Boğazı ile adalar hattındaki deniz ulaşımını sağlayan GESTAŞ A.Ş'nin yetkilileri, fırtınanın etkisini yitirmesinin ardından seferlerin normal seyrine döneceğini bildirdi.
Yetkililer, hattaki diğer seferlerin ise normal olarak sürdüğünü kaydetti.

THY onlarca seferini iptal etti

THY Basın Müşavirliğinden yapılan açıklamaya göre 11 Ocak’ta başlayan ve yarın akşam geç saatlere kadar devam edecek olan şiddetli lodos nedeniyle iç ve dış hatlarda bugün ve yarın olmak üzere 63 sefer daha iptal edildi. Böylece THY’nin 3 günlük lodos iptal bilançosu 100’e ulaştı.

Kuvvetli fırtına şiddetindeki lodos nedeniyle iptal ettiği seferleri resmi internet sitesinden duyuran THY, yolcularının mağdur olmaması için uçuşlarıyla ilgili bilgileri havalimanına gelmeden önce www.turkishairlines.com adresinden veya 444 0 849 numaralı çağrı merkezinden öğrenmelerini istedi.  

Türk Hava Yollarının yaptığı açıklama şöyle;  "Değerli yolcularımız, 11-12 -13 Ocak 2016 tarihinde, İstanbul Atatürk Havalimanında yaşanması beklenen kuvvetli fırtına şiddetindeki lodos nedeniyle, olası kapasite azaltılması doğrultusunda aşağıdaki seferlerimiz iptal edilmiştir. Yolcularımızın seyahatlerinden önce uçuşlarıyla ilgili son durumu www.turkishairlines.com adresinden veya 444 0 849 numaralı çağrı merkezimizden öğrenmelerini rica ederiz."

AKOM: LODOS GÜN BOYU SÜRECEK

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM) Twitter'da şiddetli lodosun gün boyu süreceğini, gece saatlerinde de yağmur beklendiğini açıkladı.

Deniz Haber Ajansı

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim