• BIST 9878.43
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 26 °C
  • İzmir 22 °C
  • Antalya 28 °C
  • Muğla 20 °C
  • Çanakkale 20 °C

Manavgat'ta artık dev yatlar inşa edilecek

Manavgat'ta artık dev yatlar inşa edilecek
Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Avrupa'nın en büyük yerli ve yabancı yat üreticilerini Manavgat'a çekecek dev projenin yapılacağı alanın yatırımcıya tahsis duyurusunu yaptı.

Antalya'nın Manavgat İlçesi'nde inşa edilmesi planlanan Yat Yapım ve Çekek Yeri projesini hayata geçirecek en önemli adım Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı tarafından atıldı. Bakanlık, Avrupa'nın en büyük yerli ve yabancı yat üreticilerini Manavgat'a çekecek dev projenin yapılacağı alanın yatırımcıya tahsis duyurusunu yaptı. Antalya'yı Doğu Akdeniz'in en önemli merkezlerinden biri haline getirmesi beklenen projeye ilişkin yer tahsis duyurusu Resmi Gazete'de yayımlandı.

KOOPERATİFLERE ÖNCELİK VERİLECEK

Manavgat'ın Demirciler Köyü sınırları içerisinde bulunan 'mera vasıflı' bin 268 dönümlük parselin 363 bin 820 metrekarelik kısmının 'tekne imal ve çekek yeri yapılması' amacıyla kullanılmak üzere yatırımcıya tahsisi için 8 Mart 2013 tarih ve 28581 numaralı Resmi Gazete'de yayımlanan duyuruda, tahsis işleminin 'Hazine Arazilerinin Tersane Yatırımlarına Tahsisinde Uygulanacak Esas ve Usullere İlişkin Tebliğ'e göre gerçekleştirileceği belirtildi.

KOOPERATİF OT PARASI YATIRMIŞTI

Tahsis işleminin bakanlık tarafından avam projesi uygun görülen bir yatırımcıya yapılacağı açıklanan duyuruda, yapılacak değerlendirmelerde 'kooperatiflere öncelik verileceği' vurgulandı. Yaklaşık 10 yıldır projeyi hayata geçirmek için mücadele eden Manavgat Yat ve Çekek İmalatı ve Yapımcıları Sosyal Tesisler Kurma ve İşletme Kooperatifi, 2011 yılı kasım ayında mera vasıflı arazinin Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'ndan Maliye Bakanlığı'na geçmesi için 1 milyon 233 bin TL 'ot parası' yatırmıştı.

PROJE ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR

Duyuruda yer alan 'kooperatiflere öncelik verilecek' ibaresi de tahsis işleminin ot parasını yatıran bu kooperatife yapılacağı şeklinde yorumlandı. Manavgat Yat ve Çekek İmalatı ve Yapımcıları Sosyal Tesisler Kurma ve İşletme Kooperatif Başkanı Oktay Berberoğlu, Manavgat Irmağı'nın denize döküldüğü alanda inşa edilecek ve içerisinde 1000-1500 yat çekme kapasiteli marina ile orta ve büyük ölçekli mega yat üretilebilecek tersaneleri barındıracak dev projeyle ilgili çalışmaları sürdürdüklerini söyledi.
 
DEV YATLAR İMAL EDİLECEK

Hazırladıkları projeyi Bakanlığa sunarak sonucunu bekleyeceklerini aktaran Oktay Berberoğlu, projenin 10-15 milyon lira arasında bir yatırım gerektirdiğini vurguladı. Projenin hayata geçirilmesi halinde Manavgat'ın Doğu Akdeniz'in en önemli yat yapım ve çekek yerlerinden biri haline geleceğini savunan Berberoğlu, "Doğu Akdeniz'de, Türkiye sınırları içinde bu tipte tekne bakımı ve imalatları yapılabilecek düzgün bir marinamız yok. Burada çekek yeri ve imalat bölgesi ile bakım üniteleri oluşturabilirsek, Doğu Akdeniz'deki tüm yatları burada barındırabilir, 40-50 metrelik yatları imal edebiliriz" dedi.

MANAVGAT İMALAT MERKEZİ OLACAK

Tahsisin kooperatife verilmesi halinde Yat Yapım ve Çekek Yeri için gereken altyapı yatırımlarını yapacaklarını belirten Berberoğlu, "Antalya Organize Sanayi Bölgesi'nde nasıl gemi imalatı yapılabiliyorsa, bizim de amacımız benzer bir imalat merkezi oluşturmak. Ancak, OSB'de denizde yüzen tekneleri çekip bakımı yapılamıyor, eski bir tekne revize edilemiyor. Manavgat projesi yapılırsa büyük teknelere bakım ve servis hizmeti de vermeye başlayacak" diye konuştu.

www.DenizHaber.Com.tr

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim