• BIST 10280.67
  • Altın 2400.636
  • Dolar 32.257
  • Euro 34.6756
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 30 °C
  • Antalya 23 °C
  • Muğla 23 °C
  • Çanakkale 27 °C

Manavgat'a tekne inşa ve çekek yeri

Manavgat'a tekne inşa ve çekek yeri
Manavgat'ta mera vasıflı bin 268 dönümlük parselin 363 bin 820 metrekarelik kısmının "tekne imal ve çekek yeri yapılması" amacıyla kullanılmak üzere yatırımcıya tahsisi için duyuru yapıldı.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı, Antalya Manavgat'ta mera vasıflı bin 268 dönemlik parselin 363 bin 820 metrekarelik kısmının "tekne imal ve çekek yeri yapılması" amacıyla kullanılmak üzere yatırımcıya tahsisi için duyuruya çıktı.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı'nın "Manavgat Tekne İmal ve Çekek Yeri Tahsisi" ile ilgili ilanı Resmi Gazete'de yayımlandı. İlana göre Antalya Manavgat Demirciler Köyü sınırları içerisinde bulunan mera vasıflı bin 268 dönümlük parselin 363 bin 820 metrekare yüzölçümlü kısmının tekne imal ve çekek yeri amacıyla kullanılmak üzere yatırımcılara duyurulması ve uygun görülen yatırımcıya Maliye Bakanlığı'nca bedeli karşılığında irtifak hakkı tesis edilmesi öngörüldü. 1 adet tekne imal ve çekek alanının tekne imal ve çekek yeri kurulması amacıyla, gerçek ve tüzel kişilere 2886 sayılı yasa kapsamında bedeli Maliye Bakanlığı Milli Emlak Genel Müdürlüğü tarafından tespit edilen miktar üzerinden "Hazine Arazilerinin Tersane Yatırımlarına Tahsisinde Uygulanacak Esas ve Usullere İlişkin Tebliğ"de belirtilen esaslara göre tahsis işlemi gerçekleştirilecek. Bakanlık tarafından tekne imal ve çekek yeri yatırımına ilişkin teknik ve mali unsurları içeren ayrıntılı taslak çalışma (avan projesi) uygun görülen yatırımcılara Maliye Bakanlığınca ön izin verilecek. Bu çerçevede belirlenen alanla ilgili, 3621 sayılı Kıyı Kanunu, 3194 sayılı İmar Kanunu ve ilgili meri mevzuat gereği yerine getirilmesi gerekli onay ve izinler ön izin süresi içerisinde yatırımcı tarafından gerçekleştirilecek.
 
-BAŞVURU VE DAĞITIM ESASLARI-
 
Yatırım yapmak isteyen gerçek ve özel hukuk tüzel kişileri, iş bu duyuruda belirtilen bilgi ve belgeleri ihtiva eden dosyalarını, iş bu duyurunun Resmi Gazete'de son ilan tarihinden itibaren 30 gün içerisinde, kapalı zarf usulü Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı, Tersaneler ve Kıyı Yapıları Genel Müdürlüğü'ne gidecek. Kapalı zarf usulüne göre müracaat etmeyenlerin müracaatları ile posta ile yapılan müracaatlar ayrıca müracaat süresi bitiminden sonra yapılacak müracaatlar ve istenilen bilgi ve belgeleri eksik olan yatırımcıların müracaatları dikkate alınmayacak.

Başvurular, müracaat süresi bitiminden sonra duyuruda belirtilen esaslar dahilinde Bakanlığa bu konuda oluşturulan bir komisyon tarafından değerlendirilecek. Uygun görülen yatırımcıların tahsis işlemleri "Hazine Arazilerinin Tersane Yatırımlarına Tahsisinde Uygulanacak Esas ve Usullere İlişkin Tebliğ"de belirtilen esaslara göre sonuçlandırılacak ve yatırımcılara tebliğ edilecek. Tekne imal ve çekek yeri kurmak üzere ayrılan bu alanda, kendisine yer tahsisi yapılan yatırımcılar, müşterek yapılar ve ortak alt yapı yatırımlarının tamamının yapımına katılım sağlayacak.
 
-AVAN PROJELERİ GEREKTİĞİNDE ÜZERİNDE DEĞİŞİKLİK YAPTIRDIKTAN SONRA UYGUN GÖREBİLECEK-
 
Bakanlık; avan projeleri, gerektiğinde üzerinde değişiklik yaptırdıktan sonra uygun görebilecek. Yatırımcı tarafından kurulacak tesise ait avan proje, yapılarla ilgili bilgiler, finansman durumu, yatırımın gerçekleştirme sürelerini gösterir termin planı, istihdam kapasitesi, ihracat, ileri teknoloji ile ilgili bilgiler v.b. ön fizibilite raporu Bakanlıkça yapılacak değerlendirmede esas alınacak ve değerlendirmede Kooperatiflere öncelik verilecek. Kendilerine yer tahsis edilen yatırımcı, termin planında belirtilen ve Bakanlıkça uygun görülen süreler içerisinde, uygun görülmüş olan projede belirtilen yatırımlarının tamamını bitirmek zorunda olacak. Termin planı, yapı ruhsatiyesi tarihinden itibaren başlayacak. Aylık ve yıllık dilimler halinde düzenlenecek. Ön izin süresi, yatırımcının yatırıma başlayabilmesi için, kanun ve ilgili yönetmelikler gereği alınması veya yapılması gereken her türlü proje, imar uygulaması, her türlü izin, ruhsat ve alt yapı (elektrik, su, yol, arazinin tesviyesi) yatırımlarının tamamlanabilmesi için geçecek süreyi kapsayacak. Yatırımcı, ön izin süresi içerisinde yükümlülüklerini yerine getirmediği veya yatırım yapmaktan vazgeçtiği taktirde, Bakanlık ve Maliye Bakanlığı'nca alınacak müşterek kararla ön izni iptal edilecek ve tahsil edilen ön izin bedeli de iade edilmeyecek. Projede tahsis amacına uygun olarak sonradan yapılacak değişiklikler konusunda Bakanlık uygun görüşünün alınması zorunlu olacak. İş bu duyurunun yayımından önce, duyuru kapsamına giren ve benzeri konularla ilgili olarak yapılan müracaatlar geçersiz olacak. Yatırımcılar, kira, kullanma izni veya irtifak hakkı süresi içerisinde, tahsis edilen alan üzerinde yalnız duyuruda belirtilen ve tahsis gayesine uygun tesis kurabilecek. Tahsis gayesine ve Bakanlık ve Maliye Bakanlığına verilecek taahhütnamede, termin planında yer alan şartlara uymayan yatırımcıların tahsisleri, Bakanlık ve Maliye Bakanlığı'nca alınacak müşterek kararla iptal edilecek.

www.DenizHaber.Com.tr

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim