• BIST 9693.46
  • Altın 2509.35
  • Dolar 32.5753
  • Euro 34.7611
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 18 °C
  • Antalya 17 °C
  • Muğla 15 °C
  • Çanakkale 15 °C

Maltepeli kadınlar Boğaz turunda biraraya geldi

Maltepeli kadınlar Boğaz turunda biraraya geldi
Maltepe Belediyesi’nin kadınlar için özel olarak düzenlediği İstanbul Boğazı tekne turları yoğun ilgi gördü.

Maltepe Belediyesi'nin kadınlar için özel olarak düzenlediği İstanbul Boğazı tekne turları Maltepelilerden yoğun ilgi gördü. İstanbul Boğazı'nı ilk kez görme fırsatı bulan Maltepeli kadınların kimisi teknedeki müziklerle eğlenirken, kimisi ise boğazda hatıra fotoğrafı çektirdi.

Maltepe Belediyesi'nin 26 Ağustos'a kadar kadınlara özel olarak organize ettiği İstanbul Boğazı tekne turları Maltepeli kadınlardan yoğun ilgi gördü. Gün içerisinde iki seferle kadınları uzun bir Boğaz turuna çıkartan Maltepe Belediyesi, Başıbüyük ve Büyükbakkalköy Mahallesi kadınlarını teknede ağırladı.

Tekne turuna katılan Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç, İstanbul Boğazı'nı ilk defa görecek kadınların heyecanına ortak oldu. Tur kapsamında Maltepeli kadınlara İstanbul Boğazı üzerinde bulunan tarihi dokular hakkında bilgiler aktarıldı. Tekne turu ise bir günü doyasıya eğlenerek geçiren kadınlardan tam not aldı.

Tekne turuna katılarak açıklamalarda bulunan Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç, "Muhtarlıklarımızın önünden servis araçları kaldırarak Maltepeli kadınları teknemize alıyoruz. İstanbul Boğazı'nı gezdirdikten sonra yeniden aldığımız mahallelerine bırakıyoruz. Bunun temel amacı yıllardır aynı mahallede aynı sokakta ve hatta aynı binada oturup birbirlerini tanımayan kadın kardeşlerimizi bir araya getirmek. Bu tür çalışmalarla hem onlara dokunuyoruz burada hem de sorunlarını dinliyoruz. Yani bir günümüzü onlara ayırıyoruz, erkekler evde kalıyor kadınlar bizlerle birlikte geziyor. Kadının Türkiye'de ki yaşam koşulları çok dar, tüm ömrünü çocuklarına ailelerine adamış oluyorlar. Biz onları bir günde olsa nefes almaları ve boğazı tanımaları için bir araya getiriyoruz" dedi. 

Maltepeli kadınların İstanbul Boğazı heyecanı

20 yıldır İstanbul'da yaşadığını söyleyen Habibe Bozyel, "20 senedir İstanbul'da yaşıyorum ilk kez boğaz turuna çıktım. Maltepe Belediyesin çok teşekkür ederim. Böyle organizasyonlar olursa devamlı olarak katılmak isterim" şeklinde konuştu.

Boğaz'ı turuna ilk defa çıktığını ifade eden Demet Ceber, "30 senedir İstanbul'da yaşıyorum ilk defa Boğaz Turu'na çıktım. Ailemle birlikte geldik ve Başkanımız Ali Kılıç'a çok teşekkür ederim. Boğazı çok güzel buldum, harika" dedi.

Daha önce televizyondan İstanbul'u gördüğünü belirten Zeynep Çam ise, "İstanbul'da yaşıyorum ama ilk kez böyle bir tura katıldım. İstanbul'u haberlerde izliyordum, şimdi ise görüyorum" ifadelerini kullandı.

Maltepe Belediyesi'nin düzenlediği etkinlik sayesinde 26 Ağustos'a kadar Maltepeli kadınlar Boğaz'ın güzelliklerini görmeye devam edecek.

DENİZ HBAER AJANSI

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim