• BIST 12433.5
  • Altın 6600.12
  • Dolar 43.4821
  • Euro 51.6278
  • İstanbul 7 °C
  • Ankara 9 °C
  • İzmir 12 °C
  • Antalya 11 °C
  • Muğla 10 °C
  • Çanakkale 3 °C

Malezya açıklarında yasa dışı petrol transferine müdahale

Malezya açıklarında yasa dışı petrol transferine müdahale
Malezya'da gemiden gemiye yasa dışı bir şekilde petrol transferi yapıldığı şüphesiyle iki tanker alıkonuldu. Geçen hafta da 129,9 milyon dolar değerinde ham petrolün ele geçirildiği bildirildi

Malezya Denizcilik Kolluk Kuvvetleri, yasa dışı gemiden gemiye petrol transferi şüphesiyle iki tankere müdahale edildiğini ve yüksek miktarda ham petrol ele geçirildiğini açıkladı. Olayın, Penang açıklarında Muka Burnu’nun yaklaşık 24 deniz mili batısında meydana geldiği bildirildi.

Yetkililer, denizde yapılan operasyon kapsamında ele geçirilen ham petrolün piyasa değerinin yüz milyonlarca ringgiti aştığını belirtirken, petrolün hangi ülkeden temin edildiğine ilişkin bilgi paylaşmadı. Bölgenin, petrolün menşeini gizlemek amacıyla gerçekleştirilen gemiden gemiye transferler nedeniyle uzun süredir izleme altında olduğu ifade edildi.

Malezya açıkları, son yıllarda yasa dışı petrol transferlerinin yoğunlaştığı alanlar arasında yer alıyor. Ülke makamları, bu tür faaliyetlere karşı denetimlerin sıkılaştırıldığını ve kuralların daha sert şekilde uygulanacağını daha önce duyurmuştu.

Alıkonulan tankerlerde Çin, Myanmar, İran, Pakistan ve Hindistan uyruklu toplam 53 mürettebatın bulunduğu açıklandı. Gemilerin kaptanları gözaltına alınarak Penang eyaletindeki denizcilik soruşturma birimlerine teslim edildi.

Yetkililer, gelen bir ihbar üzerine gece saatlerinde demirli halde bulunan tankerlerin kontrol edildiğini, gemilerin birbirine bağlı durumda tespit edildiğini ve izinsiz transfer faaliyeti yürütüldüğünden şüphelenildiğini kaydetti.

Yapılan incelemeler sonucunda tankerler hakkında izinsiz demirleme ve gemiden gemiye yasa dışı petrol transferi suçlamalarıyla idari işlem başlatıldı. Söz konusu ihlallerin, her bir gemi için ayrı para cezaları öngördüğü belirtildi.

DENİZ HABER AJANSI

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim