Maersk petrol sahalarına yatırım yapıyor
Denizcilik ve petrol şirketi A.P. Moller Maersk, Devon Enerji A.Ş.’nin (DVN.N) Meksika Körfezi’ndeki Cascade, Jack ve St. Malo petrol sahalarındaki hisselerini 1.3 milyar dolara satın aldı.
Maersk petrol sahalarına 1.3 ila 1.8 milyar dolar arası yatırım daha yapacak. Zamanla Maersk yatırımı 4 milyar dolara ulaşacak. Petrol faaliyetlerini artırmak istediğini belirten Maersk, petrol sahalarındaki yeniden kazanılabilir kaynaklardaki payının 200 milyon varil üzerinde olduğunu belirtti. Sydbank analisti Christian Nagstrup bu yatırımın Maerk için büyük bir yatırım olduğunu belirtti.
Yatırımın yüzde 50’si Cascade petrol sahasına, diğer iki yüzde 25’lik bölümü ise Jack ve St. Malo sahalarına yapıldı. Maersk’in verdiği bilgiye göre Petrobras tarafından işletilen Cascade petrol sahası 2010 yılında, Chevron’un işlettiği Jack ve St. Malo sahaları ise 2014 yılında üretime başlayacak.