• BIST 9490.9
  • Altın 4109.337
  • Dolar 38.2736
  • Euro 43.6909
  • İstanbul 10 °C
  • Ankara 11 °C
  • İzmir 16 °C
  • Antalya 14 °C
  • Muğla 12 °C
  • Çanakkale 11 °C

Maersk, Mısır'da gemi geri dönüşümünü araştırıyor

Maersk, Mısır'da gemi geri dönüşümünü araştırıyor
Maersk, hükümetin ithal hurda metale daha az bağımlı hale gelme çabalarının bir parçası olarak Orta Doğu ülkesinde yeşil gemi geri dönüşümünü keşfetmek üzere Mısır'da bir mutabakat zaptı imzaladı.

Maersk, hükümetin ithal hurda metale daha az bağımlı hale gelme çabalarının bir parçası olarak Orta Doğu ülkesinde yeşil gemi geri dönüşümünü keşfetmek üzere Mısır'da bir mutabakat zaptı imzaladı.

Planlanan yıkım sahası, Akdeniz'deki Port Said'in batısındaki Damietta limanında oluşturulacak ve gemi geri dönüşüm koşullarının iyileştirilmesine ilişkin Hong Kong Sözleşmesi'ne uygun olacak. 

Mısır sahası yaklaşık 155.000 metrekarelik bir alanı kaplayacak ve 230 metre uzunluğa kadar gemileri idare edebilecek kapasitede olacak. Diğer Mısır gemi geri dönüşüm sahaları da tartışılıyor.

Maersk, ulusların daha yeşil gemi geri dönüşüm sahaları geliştirmesine yardımcı olma geçmişine sahiptir. Örneğin, 20 yıl önce P&O Nedlloyd'u devraldığında, o zamanlar Çin'in önde gelen demo sahası olan yeri geliştirme sorumluluğunu üstlendi. 

DENİZ HABER AJANSI 

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim