• BIST 14514.82
  • Altın 7106.56
  • Dolar 47.9625
  • Euro 56.0616
  • İstanbul 25 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 29 °C
  • Antalya 29 °C
  • Muğla 24 °C
  • Çanakkale 22 °C

Macron Charles de Gaulle’i Fransa’ya geri çağırdı

Macron Charles de Gaulle’i Fransa’ya geri çağırdı
Fransa Cumhurbaşkanı Macron, ABD-İran Savaşı sonrası Orta Doğu'ya gönderilen Charles de Gaulle uçak gemisinin Toulon Limanı'na dönmekte olduğunu, ancak diğer gemilerin bölgede kaldığını açıkladı.

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, ABD- İran Savaşı sonrasında Orta Doğu'ya gönderilen Fransız amiral gemisi Charles De Gaulle'ün Toulon Limanı'na dönmekte olduğunu bildirdi.

Macron, ABD merkezli X şirketinin sosyal medya platformundaki hesabından yaptığı açıklamada, ülkesinin 2 mayın avlama gemisi dahil mayın temizleme imkanlarını Orta Doğu'da konuşlandırdığını belirtti.

Bunlara 2 fırkateyn ve 1 deniz devriye uçağının eşlik ettiğini kaydeden Macron, ortaklarıyla beraber söz konusu imkanlarla Hürmüz Boğazı'nda gemi trafiğinin güvenliğine katkı sağlamaya hazır olduklarını vurguladı.

Macron, ABD ile İran arasında 17 Haziran'da mutabakat zaptı imzalanmasının bölgenin istikrarı için önemli bir gelişme olduğuna, söz konusu mutabakatta Hürmüz Boğazı'ndaki seyrüsefer özgürlüğünün yeniden teyit edildiğine işaret etti.

Umman Sultanı Heysem Bin Tarık ile yaptığı görüşmenin ardından, bölgedeki olumlu gidişatı ve ihtiyaçların değişmesini göz önünde bulundurarak buradaki Fransız imkanlarını gözden geçirmeye karar verdiğini belirten Macron, amiral gemisi Charles de Gaulle'ün Fransa'nın Toulon kentindeki limana dönmekte olduğunu ifade etti.

Macron, bu amiral gemisine eşlik eden diğer gemilerin ve mayın temizleme imkanlarının Orta Doğu'da kaldığını ve müdahale etmeye hazır olduğunu kaydetti.

Ulusal basındaki haberlere göre, Elysee Sarayı, Charles de Gaulle gemisinin halihazırda Akdeniz'de bulunduğunu bildirdi.

ABD-İran Savaşı'nın başlamasının ardından Macron'un kararıyla Fransız amiral gemisi Charles de Gaulle Orta Doğu'ya gönderilmişti.

DENİZ HABER AJANSI

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • Dev gemi, Orta Doğu’ya geldi!21 Ağustos 2026 Cuma 00:30
  • ASELSAN’dan su üstünde TUFAN, su altında KILIÇ!20 Ağustos 2026 Perşembe 18:00
  • Gölcük Tersanesi, yeniden gemi inşa edecek!20 Ağustos 2026 Perşembe 17:00
  • Gemide zehirlenme vakası: 4 mürettebat…!20 Ağustos 2026 Perşembe 14:00
  • Sahil Güvenlik'te kıyafet yönetmeliği değişti!20 Ağustos 2026 Perşembe 13:00
  • Şener Üşümezsoy’dan 'Büyük Deprem’ açıklaması!20 Ağustos 2026 Perşembe 12:00
  • Mavi Vatan’ın yerli teknolojilerine büyük ilgi!20 Ağustos 2026 Perşembe 11:00
  • Orka, mermilerle vuruldu!20 Ağustos 2026 Perşembe 10:00
  • HAVELSAN; AVISTA'yı, TEKNOFEST Mavi Vatan'da tanıtacak!20 Ağustos 2026 Perşembe 00:30
  • STM, Deniz Kuvvetlerini güçlendiriyor!19 Ağustos 2026 Çarşamba 16:00
  • ÇOK OKUNANLAR
    Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim