• BIST 9079.97
  • Altın 2307.771
  • Dolar 32.3049
  • Euro 35.0354
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 14 °C
  • İzmir 19 °C
  • Antalya 15 °C
  • Muğla 13 °C
  • Çanakkale 14 °C

Lütfi Elvan'ın Ermenek'e gönderdiği teknenin 6 yıldır hiç kullanılmadığı ortaya çıktı

Lütfi Elvan'ın Ermenek'e gönderdiği teknenin 6 yıldır hiç kullanılmadığı ortaya çıktı
Ermenek Belediye Başkanı Atilla Zorlu, Lütfi Elvan'ın 2015'te Ermenek'e tekne gönderdiğini fakat hâlâ hiç kullanılmadığını söyledi. Zorlu, "Sadece batmasını engelleyebiliyoruz" dedi.

Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan’ın Ermenek Belediyesi'ne gönderdiği teknenin 6 yıldır hiç kullanılmadığı ortaya çıktı. Ermenek Belediye Başkanı Atilla Zorlu, “Daha hiç kontağına basılmamış. Şu anda yaptığımız şey, geminin batmasını engellemek sadece" dedi.

Elvan; Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı olduğu dönemde memleketi Karaman'ın Ermenek ilçesine Ekim 2015'te tekne gönderdi. Elvan'ın gönderdiği tekne, 29 Ekim 2015'te Ermenek Gölü'ne indirildi ve o günden beri daha hiç kullanılmadı. Konuyla ilgili açıklamada bulunan Ermenek Belediye Başkanı Atilla Zorlu, teknenin bugünkü değerinin 7-8 milyon lira olduğunu belirtti.

'BÖYLE GEMİ İSTANBUL'DA YOK'

Bakan Elvan'ın girişimiyle Köylere Hizmet Götürme Birliği tarafından bir gemi inşa şirketine ürettirilen tekne, tatlı suda çalışmak üzere dizayn edildi. 24 metre uzunluğunda, 8 metre genişliğindeki teknenin 162 yolcu taşıma kapasitesi var.

Belediye başkanı Zorlu, teknenin mülkiyetinin kaymakamlığın üzerinde olduğunu ifade etti ve şöyle konuştu:

“Bu, Köylere Hizmet Götürme Birliği'nin teknesi. Biz aynı devletin çalışanlarıyız, aynı devletin başkanlarıyız. Yaklaşık 4-5 yıldır kontağına basılmamış bir tekne, burada suda çürümeye terk edileceğine ihtiyacı olan bir belediyeye nakledilmesiyle ilgili çalışmalar yaptım. Bu tekne, burada inşa edilmiş, yani bir taşıyıcının sırtına yüklenip götürülebilecek bir tekne değil. İstanbul’dan tersanecilerle görüşmüştük mesela, dörde kesip götürebileceğimizi ve bu standartlarda teknenin İstanbul Şehir Hatları vapurlarında olmadığını söylemişlerdi.  Yani o dönemde 3 milyon liraya yakın olan değeri şu anda 7-8 milyona yakın. Daha hiç kontağına basılmamış. Bizim üzerimizde değil gemi kaymakamlığın yani Köylere Hizmet Götürme Birliği’nin üzerinde. Bunu da aktif hale getirelim diye uğraştık ama bizim gölümüz baraj gölü. Kapak derinliği 256 metre yani ayağınızı attığınız zaman 50-70-80 metre inilen bir derinliğe sahip olan bir göl. O yüzden şu anda yaptığımız şey teknenin batmasını engellemek sadece daha fazla zarar görmesini engellemek.”

tekne-2-018.jpgtekne-1-020.jpg

DENİZ HABER AJANSI

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim