• BIST 13877.69
  • Altın 6660.56
  • Dolar 47.7128
  • Euro 55.1693
  • İstanbul 29 °C
  • Ankara 31 °C
  • İzmir 35 °C
  • Antalya 39 °C
  • Muğla 32 °C
  • Çanakkale 30 °C

Lüleburgaz'da bulunan gölette balıklar telef oldu

Lüleburgaz'da bulunan gölette balıklar telef oldu
Kırklareli'nin Lüleburgaz ilçesinde göletteki balıklar telef oldu. Köy muhtarı Celal Adnan Çetin, balık ölümleri ile ilk kez karşılaştıklarını söyledi.

Ovacık köyünde hayvanların su ihtiyacının karşılanması ve tarım arazilerinin sulanması için kullanılan Çimdik Göleti'nde köy sakinleri tarafından çok sayıda ölü balığa rastlandı. Haber verilmesi üzerine bölgeye gelen İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ekipleri çalışmalar yaparak, gölet suyundan numune aldı.

Köy muhtarı Celal Adnan Çetin, balık ölümleri ile ilk kez karşılaştıklarını söyledi. Göletin 30 yıldır kullanımda olduğunu belirten Çetin, yaklaşık bir hafta öncesi yağmur ile göldeki binlerce balığın ölmeye başladığını anlattı.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ekiplerinin gölette çalışmalar yaptıklarını anımsatan Çetin, balık ölümlerinin en kısa sürede sebebinin tespit edileceğine inandığını kaydetti.

DENİZ HABER AJANSI

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim