• BIST 9626.79
  • Altın 2497.13
  • Dolar 32.596
  • Euro 34.8711
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 23 °C
  • İzmir 23 °C
  • Antalya 22 °C
  • Muğla 20 °C
  • Çanakkale 18 °C

Lucien Arkas Nişanı iade edecek mi?

Lucien Arkas Nişanı iade edecek mi?
YÖK Başkanı Prof. Dr. Erdoğan Teziç'in Fransız "Legion d'Honneur Nişanı'nı" iade etmesi ile birlikte, gözler bu nişanı geçen sene alan Arkas'ın patronu Lucien Arkas'a çevrildi.

Fransız Meclisinin Ermeni Soykırım Tasarısını  kabul etmesi ile birlikte, Türkiye'de Fransa'ya karşı tepkiler çığ gibi büyümeye başladı.Tüketiciler Birliği'nin Fransız Mallarını boykot etmesi ile çeşitli kurum ve kuruluşlar bu tepkilerini değişik metotlarla göstermeye başladılar.

Bunun en son örneği, YÖK Başkanı Prof. Dr. Erdoğan Teziç'in Fransa'nın en prestijli nişanı olarak kabul edilen "Legion d'Honneur" Ulusal Liyakat Nişanı iade etmesi ile birlikte, gözler bu nişanı geçen sene alan Arkas Holding Yönetim Kurulu Başkanı Lucien Arkas'a çevrildi.Türkiye'nin en büyük konteyner gemi filosuna sahip olan Arkas Holding'in patronu Lucien Arkas, Geçen sene Fransa Cumhurbaşkanı Jacques Chirac'ın teklifi ile Fransa ve Türkiye arasındaki ilişkilerin gelişmesi için yaptığı katkılardan dolayı, Legion d'Honneur Ulusal Liyakat Nişanı'na layık görülmüştü.

YÖK Başkanı Prof. Dr. Erdoğan Teziç'in Legion d'Honneur Ulusal Liyakat Nişanı iade etmesi üzerine, Lucien Arkas'ın bu ödülü iade edip etmeyeceği merak konusu oldu.

(Lucien Arkas, Legion d'Honneur Ulusal Liyakat Nişanı'nı 15 Eylül 2005 tarihinde, Fransa'nın Ankara Büyükelçisi Paul POUDADE'nin elinden İzmir Konsolosluk binasında yapılan törende aldı. Lucien Arkas törene ailesi ile katıldı.)

Legion d'Honneur Ulusal Liyakat Nişanı alan Türk vatandaşları

Kamran İnan- Devlet eski Bakanı

Erdoğan TEZİÇ-YÖK Başkanı

Hikmet ÇETİN - Dışişleri eski Bakanı

Ayşe Gülsün BİLGEHAN - Ankara Milletvekili

Lucien ARKAS-Armatör

Gökşin SİPAHİOĞLU, SIPA Fotoğraf Ajansı Kurucu Başkanı

Nebahat AKKOÇ, öğretmen-KA-MER kurucu Başkanı

Mehmet ERBAK-İşadamı

Nurdan Bernard Türkmen-Gazeteci

Gertrude DURUSOY- Avrupa Dilleri ve Kültürleri Araştırma Merkezi eski Müdürü

Nejat Hakkı SUR- Ege Üniversitesi Ortopedik ve Travmatolojik Cerrahi Bölüm Başkanı

Türkan Dündar- İzmir Fransız Kültür Merkezi Kütüphane eski sorumlusu

Tunay İNCE- Avrupa Birliği Genel Sekreterliği Genel Sekreter yardımcısı

Tulu GÜRAKAN- Dış Ticaret Müsteşarlığı Bölüm Başkanı

Légion d’Honneur madalyası: Legion d’Honneur madalyası, Napoléon Bonaparte’ın, Birinci konsolos iken,19 Mayıs 1802 tarihinde imzaladığı bir kanun ile oluşturulmuştur. 1804 yılı Mayıs ayında Fransa İmparatoru olan Napoléon Bonaparte, bunu takip eden Haziran ayından itibaren, kişileri bu madalya ile ödüllendirmeye başlamıştır. Bu madalya, o günden itibaren, Fransa’daki tüm yönetim rejimlerinde takılmaya devam etmiştir. Légion d’Honneur, Fransız madalyaları arasında en tanınmış olanıdır.

www.DenizHaber.Com.tr

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim