• BIST 11156.38
  • Altın 5752.391
  • Dolar 42.578
  • Euro 49.6095
  • İstanbul 9 °C
  • Ankara 9 °C
  • İzmir 12 °C
  • Antalya 17 °C
  • Muğla 13 °C
  • Çanakkale 11 °C

Lübnan'da "Beyrut Uluslararası Yat Fuarı" başladı

Lübnan'da "Beyrut Uluslararası Yat Fuarı" başladı
Lübnan'da bu sene 10'uncusu düzenlenen "Beyrut Uluslararası Yat Fuarı", kapılarını ziyaretçilerine açtı.

Lübnan'da bu sene 10'uncusu düzenlenen "Beyrut Uluslararası Yat Fuarı", kapılarını ziyaretçilerine açtı.

Başkent Beyrut'taki Yat Limanı Zeytuna Bay'da düzenlenen fuara, Türkiye ve Lübnan'ın yanı sıra birçok ülkeden çeşitli firmalar katılıyor. Lübnan Cumhurbaşkanlığı'nın desteğiyle organize edilen ve 4 gün sürecek fuarda, Türk Hava Yolları da sponsor olarak yer alıyor. Fuar'ın gerçekleştirildiği alanda su kayağı, sörf ve uçurtma sörfü gibi su oyunları gösterileri, ziyaretçilerden büyük ilgi görüyor. Alanda çok sayıda lüks yatın yanı sıra jet ski ve çeşitli deniz araçları ile yat bakım ekipmanları sergileniyor.

Organizasyonun sorumlusu Samir İytani yaptığı açıklamada, fuarın Türkiye'nin de dahil olduğu, İngiltere, Katar, Hollanda ve İtalya'nın da aralarında bulunduğu ülkelerden 20 bin kişinin emeğini temsil ettiğini belirtti. İytani, fuarda sergilenen üç yatın da Lübnan'da tasarlanıp imal edildiğini ve bunun bir ilk olduğunu söyledi.

Gelecek yıllarda düzenlenecek fuarlarda da organizasyonun kapasitesini genişleteceklerini ifade eden İytani, fuarın başarılı geçmesini umduğunu dile getirdi. Akdeniz ülkesi Lübnan'da denizcilik, antik çağda yaşayan ve sedir ağacından yaptıkları dayanıklı tekneleriyle meşhur Akdeniz kavmi Fenikelilere kadar uzanıyor.

DENİZ HABER AJANSI

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim