• BIST 9452.26
  • Altın 2497.062
  • Dolar 32.585
  • Euro 34.7887
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 21 °C
  • Antalya 21 °C
  • Muğla 16 °C
  • Çanakkale 18 °C

Lösemili çocuklar Foça Deniz Üssü'nde donanmayla tanıştı

Lösemili çocuklar Foça Deniz Üssü'nde donanmayla tanıştı
Lösemili çocuklar Deniz Kuvvetleri Komutanlığı Foça Deniz Üssü'nü ziyaret ederek, Türk donanmasının çıkarma unsurlarını tanıdı. Yaşları 5 ila 20 arasında değişen çoğunluğu çocuk 40 kişilik grup limanda bağlı TCG Ç -153 Çıkarma Gemisi'ni gezdi.

İzmir'in Foça İlçesi'ndeki Deniz Üssü, Lösemili Çocuklar Vakfı (LÖSEV) bünyesinde tedavisi süren ya da tamamlanan yaşları 5 ila 20 arasında değişen çoğunluğu çocuk 40 kişilik grubu ağırladı.

İzmir’de lösemili çocuklar, Foça ilçesindeki Deniz Kuvvetleri Komutanlığı’na bağlı TGC-Ç 153 askeri savaş gemisini gezerek, askeri araçları yerinde görmenin mutluluğunu yaşadı.

Deniz Kuvvetleri Komutanlığı, Güney Deniz Saha Komutanlığı ve Lösemili Çocuklar Sağlık ve Eğitim Vakfı (LÖSEV) İzmir Şubesi, lösemili çocuklara moral vermek ve farkındalık oluşturmak için Foça ilçesinde bulunan askeri gemileri ve Amfibi komutanlığının anı salonlarını gezdirdi.
Çocuklarla birlikte önce yemek yiyen Tugay Komutanı Tuğamiral Halil İbrahim Yıldız, çocuklara hediye dağıttı. Yıldız, “Gemilerimizi sizlere göstereceğiz. Burada biz kimiz niye varız onu da göreceksiniz. Esas görevimiz bir savaş anında gemilerimizle tanklarımızı ve askerlerimiz alıp bir yerden başka bir yere götürmek. Barışta da bir yerden bir yere personel, insan ve malzeme tedarik etmek için buradayız. Bunu her halde fırtınada, yağmurda, çamurda da yapıyoruz” dedi. 

LÖSEV yetkilisi, çocuklarda farkındalık yaratmak istediklerini belirterek, onların farklı deneyimlemeler kazanmaları için bu tür geziler düzenlediklerini ifade etti.

KOMUTA KONTROL MERKEZİNİ İNCELEDİLER

Yemeğin ardından gezi otobüsü ile Foça’da demirleyen Deniz Kuvvetleri Komutanlığı’na bağlı TCG-Ç 153 askeri gemisine geçildi. Gemiye koşarak binen çocuklar, heyecanlarını gizleyemedi. Askeri geminin komuta kontrol merkezine alınan çocuklar, geminin savaşa gidiş anında nasıl perspektif izlediği gösterildi ve tanklar yüklendi. Tankların yüklenme anını cep telefonlarıyla görüntüleyen çocuklar, sevinçlerini birbirlerine sarılarak paylaştı.

Askeri gemi komuta kontrol sisteminde gemi personeli tarafından bilgilendirilen çocuklar, sırayla ‘Dikkat dikkat personel manevra yerlerine’ gibi birçok anons yaptı. Bir lösemili çocuğun beklenmedik “Dikkat dikkat duvarlara demirlere yaslanmayın, düşebilirsiniz” anonsu ise herkesi kahkahaya boğdu.

“RUS TANKLARI ESKİ, TÜRK TANKLARI GELİŞMİŞ”

Askeri gemileri görmesiyle çok heyecanlandığını ifade eden 14 yaşındaki Serhan Tuncay, “İlk defa biniyorum. İlk olduğu için biraz heyecan duydum. Tanklar girdi ve hayatımda ilk defa tank gördüm. Bir tek ben daha önce Rusya’da LÖSEV ile olimpiyatlara gittiğimizde tank görmüştüm. Başka görmemiştim. Şimdi daha yakında görme şansını elde ettik. Rus tankları biraz eskiydi. Ama Türk tankları daha güzel ve gelişmiş. Türkiye ile gurur duydum. Güzel eğlenceli bir gezi oldu” diyerek duygularını paylaştı.

Hayatında ilk defa bir savaş gemisine bindiğini söyleyen Buket Bekzet, mutlu ve heyecanlı olduğunu ifade etti. Geziden büyük keyif aldığını belirten Umut Aydın ise, “Ben iyileştim siz de iyileşebilirsiniz. LÖSEV’e çok teşekkür ediyorum. Gemi güzel ve eğlenceli. Tankları gördüm, askerlerin ne kadar zor durumda yaşadıklarını gördüm” dedi.

ANI SALONLARINI GEZDİLER

Gönüllerince komuta merkezinde her şeyi tek tek öğrenen çocuklar güzel bir gün geçirmenin tadını çıkardı. Askeri savaş gemisinin ardından Amfibi Deniz Görev Grup Komutanlığı’nda Amfibi Deniz Piyade Tugay Komutanlığı Anı Salonlarını ve Kıbrıs Barış Harekat ve İç güvenlik Harekatı Salonu çocuklara tanıtıldı. Amfibi Komutanı Tuğamiral Sinan Azmi Tosun, çocuklara anı salonları hakkında bilgiler verdi. Anı salonunu gezerek orada sergilenen askeri araçları, başarı hikâyelerini inceleyen çocuklar, bol bol hatıra fotoğrafları çektirdi.

Deniz Haber Ajansı

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim