• BIST 9079.97
  • Altın 2304.844
  • Dolar 32.3224
  • Euro 35.0893
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 23 °C
  • Antalya 19 °C
  • Muğla 19 °C
  • Çanakkale 19 °C

Lorenz Weinstabl'ın şirketi sabıkalı çıktı

Lorenz Weinstabl'ın şirketi sabıkalı çıktı
Aslen Avustralya kökenli Almanya vatandaşı olan Lorenz Severin Moritz Weinstabl'ın ortağı olduğu NİVEKO şirketi, Türk denizcilik sektöründe bir çok firmayı mağdur ettiği ortaya çıktı.

Lorenz Weinstabl'ın şirketi NİVEKO, sabıkalı çıktı

Önceki gün Berem Denizcilik'in sahibi Sinan Naiboğlu'nun, Lorenz Weinstabl'ın şirketlerinin bulunduğu Kuruçeşme'deki binayı kurşunlamasıyla birlikte, gözler NİVEKO firmasına çevrildi.

Sinan Naiboğlu'nun kurşun yağmuruna tuttuğu NİVEKO firması ile ilgili olayın Deniz Haber Ajansı'nda yayınlanmasından sonra, Türk Denizcilik sektöründe bulunan onlarca firma temsilcisi, "Lorenz Weinstabl ve firmaları tarafından mağdur edildiği" iddialarını içeren mailler göndermeye başladı. Deniz Haber Ajansı muhabirlerinin, Lorenz Weinstabl ve NİVEKO firması hakkında yaptığı araştırmalara göre, NİVEKO firmasının distribütörlüğünü yaptığı Caterpillar'ın deniz motorlarını üreten MaK ve İtalyan ZF Marine Group şirketlerinin ürünlerini, müşterilerine geç teslim ettiği, teslim ettiği ürünlerin ise bir çoğunun ayıplı çıktığı iddia edildi.

Bu olaylardan dolayı, onlarca Türk armatörü Lorenz Weinstabl ve NİVEKO firmasını Caterpillar ve İtalyan ZF Padova'ya şikayet ettiği öğrenilirken, 2011 yılının Ocak ayında NİVEKO'nun elinde bulunan MaK ve ZF Marine Group, Türkiye temsilciliğinin elinden alındığı kaydedildi.

6 aylık gemi, iki kez havuza çıkarıldı

İsmi bizde saklı olan bir Türk armatörüne ait gemi, sefere başladıktan iki ay sonra makinelerinde yağ kaçırmasından dolayı yurt dışında tutuklandığı, ayrıca geminin 6 ayda iki kez havuzlandığı ifade edildi.

İsmini şu anda açıklamak istemeyen bir Türk armatörü, konu ile ilgili Deniz Haber Ajansı'na yaptığı açıklamada, NİVEKO firmasından aldıkları bir ürün yüzünden daha bir yaşında olmayan geminin havuza çıkarıldığını belirterek; "Ayıplı mal sattılar, hala mağduriyetimiz gidermediler" dedi.

Milyon dolarlık davalar sürüyor

Diğer taraftan Lorenz Weinstabl'ın ortak olduğu şirketlerin sattığı mallardan dolayı, mağduriyet yaşayan Türk armatörleri, NİVEKO hakkında milyon dolarlık davalar açtıkları ortaya çıktı.

Deniz Haber Ajansı olarak, asıl ismi Lorenz Severin Moritz Weinstabl olan Almanya vatandaşını ve şirketlerini, yakından takip etmeye devam edeceğiz.

Haber: Recep CANPOLAT - Deniz Haber Ajansı

www.DenizHaber.Com.tr (ÖZEL HABER)

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar
bir dost
21 Nisan 2013 Pazar 23:56
DILEK
Deniz Kaynak pek güveniyor Lorenz\'e kanun dışı bir şey yaptığına hiç ihtimal vermiyor. Ben Sinan Bey\'i iyi tanırım, adam gibi adamdır. Lorenz\'in de ne kadar .... bi adam olduğunu bu camiada bilmeyen kalmadı zaten. sizin için tek bir dileğim var sayın Deniz Kaynak, Tanrı sizi hep Lorenz gibilerle karşılaştırsın inşallah. o zaman anlarsınız belki kanunları yarım yamalak işleyen bir memlekette adalet aramanın ne demek olduğunu. SAYGILAR
78.176.216.82
DENİZ KAYNAK
30 Mart 2013 Cumartesi 13:21
NASIL YANİ
ŞU AVNİ BEY İN YARUMLARI ÇOK İLGİNÇ.BENİ ÇOK GÜLDÜRÜYOR.BU İŞLER TAHMİN İLE OLURMU?HANGİ ARMATORLERİN HANGİ ÇOK ULUSLU ŞİRKETLERE BORCU VARMIŞ?BORCU VARSA KAZANIR ÖDER,KAZANAMAZSA SATAR ÖDER SATAMAZSA ALAACKLI FİRMA YA ANLAŞIP YENİ ÖDEME PLANI SUNAR YADA GEMİLERİNE EL KOYUP ALACAĞINI TAHSİL YÖNÜNE GİDER.AVNİ BEY ACAİP HAYAL GÜCÜNÜZ VAR GİBİME GELİYOR.SOYLERMİSİNİZ NE YAPSIN STK LAR,TİCARET ODALARI,MASAK VEYA BAŞBAKAN?BU ARMATÖRLER KREDİ ALIRKEN STK LARA MI SORDU VEYA 2008 ÖNCESİ ÇUVALLA PARA KAZANIRKEN FAZLADAN 1 KURUŞ VERGİ Mİ VERDİ.
LORENZ KANUN DIŞI BİR ŞEY İSTİYORSA Kİ HİÇ ZANNETMİYORUM;BUNU BELGELERİYLE ORTAYA ÇIKARIRSIN GİDERSİN SAVCILIĞA ONLARDA GEREĞİNİ YAPARLAR.
YOKSA BURDAN 2 SATIR YAZI İLE TAHMİNLERİNİ YAZMAKLA KİMSE HAREKETE GEÇMEZ.SEN SAVCI OLSAN GEÇERMİYDİN AVNİ BEY. KOMİK OLMAYALIM LÜTFEN
85.108.219.105
counterespionage
29 Mart 2013 Cuma 21:37
counterespionage
Lorenz bütün piyasayı .....,,.,., Nivekoya çok sayıda dava açılınca, şirket hisselerini kardeşi George'a devredip, tüm .....işlerini kardeşinin üzerine yıktı. Ama kendisi paraları alıp offshore şirketlere aktardı...
65.49.14.158
avni akpınar
29 Mart 2013 Cuma 18:08
AYIPLI MAL
Sayın Ahmet Güner; Evet Lorenz boş adam değil boş adam olsa bunları yapabilirmiydi? Yeni gemi inşa ediyorsun 1.000.000.EURO peşin para vererek sözleşme yapıyorsun ve sözleşmeye güvenerek inşaa başlıyorsun. Gemi bitiyor içinde makina ve pervane yok. Parasını peşin ödediğin malzemeleri gemi bittiktan sonra biryıl bekliyorsun. Bir yıl sonra malzemeler Avrupa yerine Çinden geliyor ve gelen malzemeler montaj anında ayıplı çıkıyor. Bir altı ayda bunların tamiratı ile uğraşıyorsun ve tamir tutmuyor sonunda altı aylık bir uğraşmadan dolayı üretici firma Lorenzi ekarte edip İtalyadan gönderdiği mühendis ve yeni sistemle komple değiştiriyor. Geçtimi 2 yıl 10.000.000.usd ye mal olan gemi 2 yıl zaman kaybediyor. Bunların tersane ve faizlerinin ne olduğunu biliyormusuz? Artı kazanç kayıplarını hiç hesap ettiniz mi? Ben Sinan beyin avukatı değilim ama bir Lorenz mağduru olarak size yazmak zorunda kaldım ve size son olarak şunu söylüyorum yaptığınız en küçük alışverişlerinizde Allah karşınıza Lorenz türü satıcılar çıkartsın. Saygılar AHMET GÜNEL.
78.176.68.172
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim