• BIST 9524.59
  • Altın 2488.992
  • Dolar 32.5513
  • Euro 34.6547
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 14 °C
  • İzmir 16 °C
  • Antalya 17 °C
  • Muğla 10 °C
  • Çanakkale 14 °C

Loius Cruises'in büyüme alanı Türkiye

Loius Cruises'in büyüme alanı Türkiye
Güney Kıbrıs merkezli Louise Cruises, Türkiye'den binlerce müşteriye Yunan Adaları'nda hızlı cruise turu attırıyor. Şirket, Türkiye’yi cruise pazarında yeni büyüme alanı olarak görüyor.

Güney Kıbrıs merkezli Louise Cruises, Türkiye'den binlerce müşteriye Yunan Adaları'nda hızlı cruise turu attırıyor. Şirket, Türkiye’yi cruise pazarında yeni büyüme alanı olarak görüyor. Bu kapsamda Türkiye için yeni ve özel turlar planlıyor.

Louis Group, Güney Kıbrıs kökenli bir firma. Yunanistan'da, Avrupa'nın başka birçok ülkesinde merkezleri, ofisleri var. Ana faaliyet alanı turizm. Çatısı altındaki dört şirketten biri olan Louis Hotels, 19 otel işletiyor. Louis Hellenic Cruises ise 7 gemiyle Ege ve ağırlıkla Akdeniz'de faaliyet gösteriyor. Diğer iki şirketi de turizm alanında, seyahat şirketleri... İnternet sitesindeki hikayeye göre, Güney Kıbrıs'ta 'turizm babası" olarak bilinen Louis Loizou tarafından 1935'te küçük bir seyahat acentesi olarak kurulmuş. Güney Kıbrıs'ın "en büyük özel işvereni" olduğu belirtiliyor. Louis Grup'un markalarından biri olan Louis Hellenic Cruises, gemi turlarında 27 yıllık bir deneyime sahip. Geçen yıl 130 milyon euro ciro yapmış. 2 bin 500 kişi çalışıyor. Gemilerinin her birinin değeri 50 - 70 milyon euro arasında.

Grup şirketlerinden Louis Cruises, Türkiye ile yakından ilgili. Türkiye'den müşteri sayısı 7 bin civarında. Bu yıl 10 bini geçmek istiyor. Ticaret Müdürü Dr. Pitagoras Nagos'un anlatımına göre Türkiye şirketin yeni büyüme alanı. "Doğu Akdeniz'de lideriz ve bu konumumuzu korumak geliştirmek istiyoruz. Türkiye bizim için cok önemli" dedi Nagos. Türkiye'deki iş ortağı Karavanmar, Gionluigi Baltazzi'nin şirketi. İkili arasındaki ilişki 2003'te başlamış. Grubun cruise işindeki coğrafyası Ege, Akdeniz, Baltık Denizi, İber Yarımadası... Bölgenin en önemli cruise şirketlerinden biri. Belirttiğim gibi 7 gemisi var. 2'si TUI'de kiralık. Diğerleri bölge turlarında. "Türkiye bizim için çok önemli  bir pazar" diyen Nagos, şöyle devam etti: "Ülkenizin nüfusunun yüzde 40’ı genç. Bu kesim eğlence ve gezmeyi seviyor. Sizlerle ortak paydalarımız var. Türkiye’den yılda 5-7 milyon kişi tatil için yurtdışına çıkıyor. Bunların 50-60 bininin gemi turlarını tercih ettiğini biliyoruz. Orta ve uzun vadeli planlarımız var. İki yılda Türkiye’den 15-20 bin yolcuya gemi turu yaptırmak istiyoruz. Türk tatilciye ulaşmak için bir iletişim ağına ihtiyacımız vardı. Bu noktada Karavanmar'la yaptığımız işbirliği önem kazanıyor. Karavanmar'la işbirliğimizi genişleteceğiz. Kısa süre önce Türkiye’den 126 seyahat acentesi temsilcisini davet edip, turlarımızı onları bizzat yaşatarak tanıttık."

Son 10 yılda cruise sektöründe patlama yaşandığını, Avrupa pazarında cruise yolcusunun iki kat arttığına dikkat çeken Nagos, "20 yıl önce haftalık bir tur 8 - 10 bin dolardı. Şimdi 2 - 3 bin dolar. Orta gelir grubu için de satın alınabilir oldu. Otelde kalırsanız her gün aynı manzaraya uyanırsınız. Cruiseda her gün başka bir manzaraya... Gemi turuna çıkan tatilci, valiz açıp kapatmadan birbirinden farklı beş destinasyonu görme imkanına kavuşuyor. Gemi kapasitelerimizi büyüttük. 300 yerine 3 bin yolcu taşıyoruz. Fiyatların düşmesinde gemilerin çoğalması ve büyümesi de etkili oldu. Cruise sektörü Latin Amerika'yı, Körfez'i, Avustralya'yı, Çin sahillerini keşfetti, dünyaya yayıldı. 365 gün planlama yapılıyor" dedi.
Dr. Nagos, 2014 yılına kadar İstanbul, İzmir, Antalya, Mersin ve Bodrum’daki limanlardan kalkan gemi planladıklarını, talebi görerek hareket edeceklerini söyledi. Nagos'un, gazetecilere toplantısına Karavanmar'ı temsilen Cruise Direktörü Özgü Alnıtemiz, Louis Group İletişim Müdürü Dimitra Vlachou da katıldı

19 oteli var

Louise Group'un 19 oteli var. Hepsi 4 ve 5 yıldızlı oteller. Bunların 10'u Yunanistan'da, kalanı Güney Kıbrıs'da. Toplam yatak kapasitesi 134 bin. Yunanistan'ın ikinci büyük otel zinciri. Mikonos Adası'ndaki Design Hotel Mykonos Theoxenia, grubun en çok yatırım yaptığı otellerden biri.

Sadece Türk yolcuyla cruise turu

Karavanmar Cruise Direktörü Özgü Alnıtemiz, tur programı hakkında şu bilgileri verdi: "Türkiye kalkışlı Yunan Adaları turları Louis Olympia ve Orient Queen gemileriyle yapılıyor. 3, 4 ve 7 günlük turların en ucuzu ‘3 gün 199 euro’dan başlıyor. Bin 850 kişilik Louis Olympia ile gerçekleşen turda Atina artı dört ada geziliyor. Kuşadası'ndan başlayan tur, Patmos, Girit, Santorini, Pire, Mikonos’tan sonra Kuşadası'nda noktalanıyor. Orient Queen 912 yolcu kapasiteli, turları Atina, İstanbul, Mikonos, Lavrio, Patmos, Kuşadası, Rodos, Girit ve Santorini duraklarını kapsıyor. Kamaralar beş yıldız konforunda. Birçok yeme içme, eğlenme ünitesi bulunuyor. Biz, sadece cruise seyahati satmıyoruz aynı zamanda yer hizmetleri veriyor, kara turları düzenliyoruz. Şimdi İstanbul'dan sadece Türk müşterilerimiz için cruise planlıyoruz."

www.DenizHaber.Com.tr

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim