• BIST 8718.11
  • Altın 2245.417
  • Dolar 32.3316
  • Euro 35.165
  • İstanbul 7 °C
  • Ankara 2 °C
  • İzmir 7 °C
  • Antalya 13 °C
  • Muğla 7 °C
  • Çanakkale 4 °C

Logistech–lojistik, sektör paydaşlarını Fuarizmir’de bir araya getirdi

Logistech–lojistik, sektör paydaşlarını Fuarizmir’de bir araya getirdi
İZFAŞ tarafından bu yıl ilk kez düzenlenen Logistech–Lojistik, Depolama ve Teknolojileri Fuarı; sektördeki tüm paydaşlarını fuarizmir’de bir araya getirdi.

Katılımcı ve ziyaretçilerine, lojistik sektörüne ait tüm tedarik ve ihtiyaç zincirinin bir arada olduğu bir deneyim sunan Logistech, ilk yılı olmasına karşın sektör temsilcilerinden tam not aldı. 

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in, İzmir'i, dünya fuarcılığında ön plana çıkarma ve lojistik merkez üssü yapma vizyonu doğrultusunda bu yıl ilk kez düzenlenen Logistech – Lojistik, Depolama ve Teknolojileri Fuarı, ihracat ve ithalatın itici gücü lojistik sektörünün tüm paydaşlarını buluşturdu. Logistech’i toplam 6 bin kişi ziyaret ederken Almanya’dan ABD’ye, Çin’den Fransa’ya, Kanada’dan Vietnam’a dünyanın dört bir yanındaki 14 ülkeden ziyaretçiler de aralarında yer aldı. Coğrafi konumu ve 8 bin 500 yıllık tarihiyle hep bir liman kenti olmasıyla doğal bir lojistik merkez olan İzmir, fuarla oluşan sinerjiyle bu konumunu perçinlemeyi hedefliyor. Fuarla İzmir’in ve Ege’nin lojistik performansının artması, sektörde kente ve ülkemize yeni yollar açılması, ekonomiye de katkı sağlanması bekleniyor. Tüm bu amaçlara hizmet etmesi için düzenlenen Logistech, katılımcı ve ziyaretçilerine lojistik sektörüne ait tüm tedarik ve ihtiyaç zincirinin bir arada olduğu bir deneyim sunarken, ilk yılı olmasına karşın sektör temsilcilerinden tam not aldı. 

1664873364_logistech1.jpg

Uluslararası Taşımacılık ve Lojistik Hizmet Üretenleri Derneği (UTİKAD) Yönetim Kurulu Başkanı Ayşem Ulusoy, beklediklerinden çok daha verimli ve efektif bir fuar gerçekleştiğini belirterek, “Katılan tüm üyelerimiz, hem alınan hizmetten hem geri dönüşlerle ilgili çok memnunlar. Bu, organizasyonun başarısıdır. Herkes çok mutlu, çok memnun bizim için önemli olan o. Gelecek yıl da bu başarının katlanacak devam edeceğini düşünüyorum. Gelecek yıl da eminim ki uluslararası tarafı biraz daha güçlendirip herkes için kazandırıcı, verimli ve keyifli bir fuar olacaktır” diye konuştu.

1664873366_yusuf_ozturk.jpg

İMEAK Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Öztürk, fuarın gördüğü ilgi ve katılımcıların memnuniyetinin mutluluğunu yaşadığını ifade ederek, “Tüm meslektaşlarımı gördüm, inanılmaz mutluyum. Bunun altında bir mutfak çalışması var. İzmir Büyükşehir Belediyesi koordinesinde ve himayesinde İZFAŞ gerçekleştirdi, inanılmaz çalışıldı, sayısız toplantı yapıldı. İZFAŞ Genel Müdürü Canan Karaosmanoğlu Alıcı ve ekibi bunu gerçekleştirdiler. Deniz Ticaret Odası ve diğer meslek kuruluşları olarak böyle bir organizasyonun gerçekleşmesinde bizim de katkımız, çorbada tuzumuz olduğu için çok mutluyuz. Geleceğe ümitle bakıyoruz, inanılmaz derecede bir talep söz konusu, ‘Biz niye burada olmadık’ diye sorular geliyor. İkincisinde burada olmaları gerektiğini düşünüyorlar. Bu bizim için önemli. Tüm bu süreçte sektöre, katkıları için önderlik yaptığı için İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’e çok teşekkür ediyorum. Önümüz açık, çok daha güzel, çok daha büyük uluslararası fuarlar gerçekleştireceğimize inancım tam” diye konuştu. 

1664873365_mesco__erbil_akt__lav__muge_tekin_dogan_semih_kumru-002.jpg
 
ULUSLARARASI BİRLEŞME LOGİSTECH’TE GERÇEKLEŞTİ

İzmir merkezli, İstanbul ve Mersin’de şubeleri bulunan Mesco Uluslararası Taşımacılık A.Ş. ile 14 farklı sektörde faaliyet gösteren, lojistik sektörünün dünya çapında İtalyan markası Fratelli Cosulich Group’un yaptığı şirket ortaklığı Logistech Fuarı’nda gerçekleştirilen lansmanla duyuruldu. 26 ülkede faaliyet gösteren Fratelli Cosulich Group ile Mesco arasında gerçekleştirilen ortaklığı Logistech Fuarı’nda sektörle paylaşmak istediklerini dile getiren CEO Müge Tekin Doğan, “Sektördeki tüm paydaşları bir araya getiren fuara katılmaktan heyecan duyduk. Bence her yıl artarak büyüyecek bir fuar olacak. Fuarın bizim için farklı bir amacı da oldu. Ortaklığı duyurmak için bu fuarı bekledik, meslektaşlarımıza duyurmak için burayı seçtik” şeklinde konuştu.

1664873362_fatih_yilmaz_karasu-005.jpg

Arkas Holding Liman ve Terminal İşletmeleri Grubu Ticaret ve Müşteri İlişkileri Direktörü Fatih Yılmaz Karasu, fuarın ilk kez yapılmış ve böyle bir inisiyatif alınmış olmasının İzmir için çok güzel olduğunu belirterek, “Belki de Türkiye’nin en büyük fuarlarından biri olmamasına karşın çok kompakt, herkesin bir arada olduğu, İzmir bölgesinin, özellikle paydaşların bir arada olduğu bir fuar. Tabii ki Arkas olarak burada olmak, en büyük stantta olmak, çok da verimli bir fuar dönemi geçirmiş olmak bizim için önemliydi. Fuar, önümüzdeki dönemde daha da genişleyecek bundan eminim. Daha fazla paydaşın burada olacağı aşikâr, çünkü ziyadesiyle dikkat çekti. Herkesin beklentisinin üzerinde bir fuar oldu. Bizim standımıza gelen herkes ‘Bu kadarını beklemiyorduk’ notunu düştüler özellikle ortak nokta olarak. Önümüzdeki dönemde daha fazla paydaş ve biraz daha uluslararası katılımın artması önem arz edebilir, özellikle komşu ülkelerden” dedi. 

1664873365_nazli_bilgen.jpg

MSC Gemi Acenteliği A.Ş. Uzman Satış Temsilcisi Nazlı Bilgen de “Açıkçası MSC olarak burada olmaktan mutluyuz. Pandemi süresince hem ihracatçının hem de diğer lojistik firmalarının görüşmesinde belli kısıtlı alanlar oluşmuştu. Şu anda bu fuar hem ihracatçıyı hem de lojistik sektörünü bir araya getirdi. Çok da olumlu oldu. Fuarın umarız devamı gelir” diye konuştu. 

Yusen İnci Lojistik Kontrat Lojistik Müdürü Selçuk Yavuz, firma olarak birçok alanda faaliyet gösterdiklerini belirterek, “Tunç Soyer Başkanımızın düzenlediği fuar lansmanından bu yana heyecanla bekliyorduk. Fuar boyunca faaliyet gösterdiğimiz tüm alanlardan müşterilerimizi fuarda ağırladık, bir araya gelme fırsatı bulduk. Katılım tahminimizden çok daha fazla. Önümüzdeki yıllarda daha da artacağını düşünüyoruz” dedi,

1664873362_kaan_hatipoglu_muge_mumcu.jpg

DSV Hava ve Deniz Taşımacılığı A.Ş. Satış ve Pazarlama Kıdemli Müdürü Kaan Hatipoğlu ve Karayolu İzmir Şube Müdürü Müge Mumcu, fuar için İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür ederek, “Çok uzun yılardır liman kenti olan ve lojistik anlamda şu anda ve gelecekte de önemini koruyacak İzmir’de böyle bir fuar olması çok önemli. Fuara katılan ilk firmalardan biriyiz. Açıkçası bu kadar ilgi beklemiyorduk. Gerek müşteri katılımı, gerek sektör paydaşı katılımı çok iyi ve verimli geçti. Yaptığımız toplantılar, görüşmelerle iki günde neredeyse bine yakın paydaşımızla iletişime girdiğimizi gözlemledik. İlk fuar olmasına karşın çok faydalı. Bundan sonrakilerin bundan da iyi olacağını düşünüyoruz. Ciddi anlamda gerek İzmir Büyükşehir Belediyesi gerek İZFAŞ gerekse sektör temsilcilerinin ortak bakış açısı bu fuarın kısa ve orta vadede çok daha iyi yerlere gelip Türkiye için değer haline geleceği yönünde” şeklinde konuştu. 

1664873366_turhan_yesil.jpg

Havaş Antrepo Koordinatörü Turhan Yeşil ise öncelikle tüm katılımcılara ve İZFAŞ’a teşekkür etmeleri gerektiğini belirterek, “İzmir için çok önemli bir atılım oldu. Havaş olarak İstanbul, Ankara, Antalya ve İzmir’de geçici depolama alanlarımız var ve İzmir bizim için en önemlilerinden biri. Potansiyeli gördük ve 2015’ten bu yana buradayız. Fuarda yer alma teklifi ilk geldiğinde, nasıl olur, ilk defa olmasının bir etkisi olur mu diye düşünmüştük, ama katıldıktan sonra gördük ki herkes bunun doğru ihtiyaç olduğunu anlamış. Beklediğimizin çok üstünde bir fuar oldu, ilk kez olmasına karşın. Seneye tekrarında hep beraber olmayı ümit ediyoruz. Ticaretimizi artıracak birçok firmayla görüme şansımız oldu. Bunun yanı sıra paydaşlarımızla hizmet verirken yaşanabilecek olası sorunları, alınacak tedbirleri konuşabilme şansımız da oldu” diyerek görüşlerini dile getirdi. 

Lojistik sektörünü bir araya getiren, iş birlikleri ve ikili görüşmeleri ile sektöre ticari katkı sunan Logistech Fuarı’nın ikincisi, 27-29 Eylül 2023’te gerçekleştirilecek.

DENİZ HABER AJANSI

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim