• BIST 9079.97
  • Altın 2302.3
  • Dolar 32.3226
  • Euro 35.0903
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 23 °C
  • Antalya 19 °C
  • Muğla 19 °C
  • Çanakkale 19 °C

Lodos Marmara'yı altüst etti, İDO, BUDO ve GESTAŞ seferleri iptal oldu

Lodos Marmara'yı altüst etti, İDO, BUDO ve GESTAŞ seferleri iptal oldu
Marmara bölgesini etkisi alan lodos hayatı olumsuz etkiledi. İstanbul Deniz Otobüsleri ve Bursa Deniz otobüsleri olumsuz hava koşulları nedeniyle bazı seferlerini iptal etti. Çanakkale'de de Gestaş bazı seferleri iptal ederken, gemiler Şarköy'e demirledi.

İstanbul’da etkili olan lodos denizde dev dalgalar oluşturdu. Beşiktaş, Bakırköy ve Kadıköy sahillerinde  zaman zaman boyu 3-4  metreyi bulan dalgalar oluştu. Şiddetli lodos Marmara Denizi'nde ulaşımı olumsuz etkiledi.

Marmara Denizi'nde, dün akşam saatlerinde  başlayan ve etkisini sürdüren lodos nedeniyle yerli ve yabancı bandıralı bazı  şilepler yollarına devam edemedi. Hızı zaman zaman 90 kilometreye ulaşan lodostan olumsuz etkilenen 27  şilep ve tanker Tekirdağ'ın Şarköy ilçesi sahillerinde demirledi. Gemi personeli de zaman zaman 5 metreye ulaşan dalgalar yüzünden  karaya çıkamadı. Gemilerin, hava koşullarının düzelmesinin ardından rotalarına  göre hareket edeceği belirtildi. Bu arada, fırtına balıkçıları da olumsuz etkiledi. Lodos nedeniyle dün  ava çıkamayan tekneler, bugün de Şarköy, Mürefte ve Hoşköy balıkçı barınaklarında  demirledi. Meteoroloji yetkilileri şiddetli fırtınanın etkisini sürdürmesinin  beklendiğini, vatandaşların meydana gelecek olumsuzluklara karşı dikkatli  olmaları gerektiğini bildirdi. 
 
BAZI SEFERLER İPTAL EDİLDİ

İstanbul Deniz Otobüsleri (İDO) ve Bursa Deniz  Otobüsleri (BUDO), olumsuz hava koşulları nedeniyle bazı seferlerini iptal etti. İDO'nun internet sitesindeki duyuruya göre, 07.10  Bostancı-Kartal-Yalova, 07.30 Bandırma-Yenikapı-Bostancı, 08.00  Bursa-Armutlu-Armutlu-Yenikapı-Kadıköy deniz otobüsü ile 07.45 Yenikapı-Yalova,  07.15 Yalova-Yenikapı hızlı feribot seferleri yapılamadı. 

Şirketin 09.00 Bursa-Yenikapı-Kadıköy, 10.30 Bursa-Yenikapı-Kadıköy,  14.30 Yalova-Kartal deniz otobüsü seferleri de olumsuz hava koşulları nedeniyle  gerçekleştirilemeyecek. İDO'nun tüm iç hat deniz otobüsü seferleri de iptal edildi. 

BUDO'UN İPTAL OLAN SEFERLERİ

BUDO'dan yapılan açıklamaya göre ise saat 08.00 İstanbul (Kabataş) -  Bursa (Mudanya), 09.00 Bursa (Mudanya) - İstanbul (Kabataş), 09.30 Armutlu  (İhlas) - İstanbul (Kabataş) seferi, 10.45 İstanbul (Kabataş) - Bursa (Mudanya)  seferi, 12.00 Bursa (Mudanya) - İstanbul (Kabataş) seferleri programdan  kaldırıldı. 

Sabah saatlerinde yapılması planlanan İstanbul (Kabataş) - Bursa  (Mudanya), Bursa (Mudanya) - İstanbul (Kabataş) seferleri hava muhalefeti  nedeniyle gerçekleştirilemedi. 

Çanakkale'deki iptaller

Bu arada etkili olan lodos nedeniyle Geyikli-Bozcaada ve Kabatepe-Gökçeada arasındaki bazı seferler iptal edildi. Kuzey Ege'de etkili fırtına, deniz ulaşımını olumsuz etkiliyor. 

Alınan bilgiye göre, saat 07.00'deki Gökçeaada-Kabatepe ve saat 7.30'daki Bozcaada-Geyikli seferleri fırtına nedeniyle yapılamadı. Saat 10.00'daki Geyikli-Bozcaada ve Kabatepe-Gökçeada seferleri de aynı gerekçeyle iptal edildi. 

Çanakkale Boğazı ile adalar hattındaki deniz ulaşımını sağlayan GESTAŞ A.Ş'nin yetkilileri, fırtınanın etkisini yitirmesinin ardından seferlerin normal seyrine döneceğini bildirdi.

METEOROLOJİ UYARMIŞTI...

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün dün yaptığı açıklamada ise, "Güney yönlerden rüzgarların bu gece saatlerinde kuzey iç ve batı kesimlerde kuvvetli (30-50 km/saat), Marmara’nın batısında yer yer fırtına, Perşembe Marmara, Ege, Karadeniz İç Anadolu ile Akdeniz bölgesinde kuvvetli ve yer yer fırtına şeklinde (50-80 km/saat yer yer 90 km/saat) esmesi bekleniyor. Cuma günü de rüzgarın doğu bölgelerde güneyli yönlerden kuvvetli yer yer fırtına şeklinde eseceği tahmin ediliyor. Kuvvetli rüzgarların oluşturabileceği başta soba ve doğalgaz kaynaklı zehirlenmeler olmak üzere, ulaşımda aksamalar, çatı uçması, ağaç ve direklerin devrilmesi gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır" denilmişti.

Deniz Haber Ajansı

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim