• BIST 9079.97
  • Altın 2322.83
  • Dolar 32.3249
  • Euro 34.8612
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 17 °C
  • Antalya 15 °C
  • Muğla 15 °C
  • Çanakkale 12 °C

Liman-İş Sendikası'nda arama yapıldı

Liman-İş Sendikası'nda arama yapıldı
Ak Parti Genel Merkezi'ne yapılan saldırıyla ilgili Liman- İş Sendikası Genel Merkezi ve Genel İş Sendikası Genel Merkezi'nde de aramalar yapılıyor.

Ankara Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele ekipleri, Adalet Bakanlığı ve Ak Parti Genel Merkezi'ne yapılan saldırıyla ilgili terör örgütü DHKP-C'ye hava destekli operasyon düzenliyor.

Operasyon, sabahın ilk saatlerinde başladı. 21 ayrı adrese eş zamanlı düzenlenen operasyon kapsamında Liman- İş Sendikası Genel Merkezi ve Genel İş Sendikası Genel Merkezi'nde de aramalar yapılıyor.

Sabah 05.45'te Liman-İş Sendikası'nın genel merkez binasına gelen polis ekipleri, aramalarına başladı. Dış kapıyı kırarak içeri giren polis ekipleri, kişi ve parmak izi araması yaptı. Yaklaşık 2 saat süren arama, saat 08.00 civarında sona erdi. Polis ekiplerinin, hiçbir evrak almadığı bildirildi.

Sabahın ilk saatlerinde aralarında Emniyet'in üst düzey yetkililerinin de aralarında bulunduğu terörle mücadele uzmanları helikopterle Ankara Atatürk Lisesi'nin Sıhhıye'deki bulunan bahçesine iniş yaptı.

DHKP-C'NİN ANKARA İL SORUMLUSU GÖZALTINDA

Polis yetkilileri, Liman- İş Sendikası Genel Merkezi'nde yapılan aramaları yerinde gözlemledikten sonra yine aynı helikopterle bu kez Ulus'taki Genel- İş Sendikası Genel Merkezi'nin bulunduğu bölgeye geçti.

Genel İş ve Liman İş Sendikası Genel Merkezi'nin de aralarında bulunduğu adreslere yapılan baskınlarda gözaltılar olduğu bildirildi.

Operasyonda DHKP-C Ankara İl Sorumlusu G.M' nin aralarında olduğu çok sayıda kişinin gözaltına alındığı bildirildi. Operasyonların yapıldığı sokaklarda giriş ve çıkışları da yüzleri kar maskeli özel harekat polisleri tuttu. Polis, sendikanın bulunduğu iş hanına girişlere izin vermiyor.

Terörle Mücadele ekipleri tarafından yapılan aramalar sonucunda bazı belge ve dokümanlara el konuldu. Ekipler, aramaların ardından buradan ayrıldı
 
Adalet Bakanlığı'na yapılan bombalı saldırıya karıştığı belirtilen Hasan B.'nin Liman İş Sendikası'nın 1992-1999 yılları arasında Genel Başkanlığı'nı yaptığı açıklanmıştı.

Önder Avcı'dan açıklama

Türkiye Liman ve Kara Tahmil-Tahliye İşçileri Sendikası (Liman-İş) Genel Başkanı Önder Avcı, ''Kapıyı kırmışlar, içeride parmak izi araması yapmışlar, ondan sonra hiçbir şey yok'' dedi.

Konuyla ilgili açıklama yapan Avcı, Terör örgütü DHKP-C'ye yönelik başlatılan operasyon kapsamında Liman-İş'te arama yapıldığını belirterek, operasyondan apartman görevlisinin bilgisiyle saat 06.30'dan haberdar olduklarını söyledi. Avcı, şöyle devam etti:

''Geldiğimizde iş işten geçmişti. Kapıları kırmışlar, parmak izi araması ve kişi araması yaptıklarını söylediler. Bize bildirmiş olsalardı binanın iki yıllık kamera kayıtları var, kendilerine bunları verirdik. Hatta bilgi vermiş olsalardı gereken neyse her türlü konuda yardımcı olurduk. Burası bir sendika, yapılanlar hoş ve doğru bir şey değil. Böyle bir operasyon böyle bir sendikaya yapılmamalıydı. Burası bir işçi kurumu. Bu kurum zan altında bırakılmamalıydı. Hasan Biber denilen şahıs eski genel başkanımızdır. 1999 yılında seçimi kaybetmiştir. 1999 yılından bu yana kendisini ne görürüz ne tanırız ne de biliriz. Kurumumuza adım atmış değil. Yapılanları doğru bulmuyoruz. Gereği neyse zararımızın, ziyanımızın ve psikolojik anlamda sendikanın ismi çok kötü biçimde lanse edildi, düzeltilmesi konusunda İçişleri Bakanlığından gerekli ilgi ve alakayı bekliyoruz.''

Sendika genel merkezinin giriş kapısı ile muhasebe odasının kapısının kırıldığına işaret eden Avcı, şunları kaydetti:

''Burası da muhasebe odası. Arşivimiz, evraklarımız burada durur. Hasan Biber'in de dosyası mutlaka vardır. Ona dahi dokunmamışlar. Kapıyı kırmışlar, içeride parmak izi araması yapmışlar, ondan sonra hiçbir şey yok. Günah değil mi? Buranın anahtarı var bizde, söyleseler açardık. Bizim kimseden sakladığımız, gizlediğimiz bir şey yok. Biz, demokratik kitle örgütüyüz. Yapılanları şiddetle kınıyorum.''

Avcı, sendika genel merkezinde sadece kişi ve parmak izi araması yapıldığını, herhangi bir gözaltı olmadığını bildirdi.

Daha önce Türk-İş'e bağlı olan Liman-İş Sendikası, şubat ayındaki olağanüstü genel kurulunda bir başka konfederasyona katılma yönünde karar almıştı.www.DenizHaber.Com.tr

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim