• BIST 8840.69
  • Altın 2238.96
  • Dolar 32.3379
  • Euro 35.0999
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 12 °C
  • İzmir 16 °C
  • Antalya 21 °C
  • Muğla 14 °C
  • Çanakkale 16 °C

Libya'daki Hafter güçleri Türk gemi adamlarını esir aldı

Libya'daki Hafter güçleri Türk gemi adamlarını esir aldı
Libya tarafından alıkonulan Tanzanya bayraklı bir gemide çalışan altı Türk mürettebatın toplama kampına götürüldüğü bilgisi alında. Altı Türk mürettebatın önce karakola, buradaki sorgulamanın ardından toplama kampına götürüldükleri öğrenildi.

Libya'da Trablus'a gerçekleştirdikleri saldırıda başkentin güneyindeki Giryan kentinin kontrolünü kaybeden Halife Hafter'e bağlı güçlerin sözcüsü Ahmed Buzeyd el-Mismari'nin, tüm Türk hedeflerini düşman hedefi saymakla tehdit etmesinden kısa bir süre sonra, Libya limanlarına yanaşan gemilerdeki Türk personeller emniyet güçleri tarafından tutuklandığı belirtildi.

Libya tarafından alıkonulan Tanzanya bayraklı bir gemide çalışan altı Türk mürettebat ile birlikte, yabancı bayraklı diğer gemilerde görev yapan Türk vatandaşı 4 gemi adamının, bölge güvenlik güçleri tarafından gözaltına alınarak, toplama kampına götürüldü.

Deniz Haber Ajansı'na ulaşan Türk gemi adamlarının yakınları, kendielrine gönderilen whastapp mesajlarında, dün akşam saatlerinde gemilere gelen polis ve askerlerin gemi personellerini alarak karakola götürdüklerini daha sonra Türk vatandaşı olanların, bilinmeyen bir yerdeki toplama kampına getiridklerini söylediler.

Bakan Akar'dan Libya'daki Hafter güçlerinin tehdidine sert yanıt verdi

Öte yandan Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Hafter güçleri sözcüsünün Türkiye'ye yönelik tehditlerine ilişkin, "Bölgede barış ve istikrarın sağlanmasına katkıda bulunmaya devam ederken hasmane tutum veya saldırıların bedeli çok ağır olacak, en etkili ve şiddetli şekilde mukabele edilecektir. Tarafımıza yöneltilebilecek her türlü tehdit ve düşmanca hareketlere karşı tedbirimizi aldığımız bilinmelidir." dedi.

Birleşmiş Milletler tarafından Libyalılar arasındaki anlaşmazlıkların çözümüne yönelik çabalara destek vermeye ve uluslararası hukuka ve anlaşmalara uygun olarak barış ve istikrar için çalışmalara devam edileceğine dikkati çeken Akar, şunları kaydetti:

"Bölgede barış ve istikrarın sağlanmasına katkıda bulunmaya devam ederken hasmane tutum veya saldırıların bedeli çok ağır olacak, en etkili ve şiddetli şekilde mukabele edilecektir. Tarafımıza yöneltilebilecek her türlü tehdit ve düşmanca hareketlere karşı tedbirimizi aldığımız bilinmelidir."

TÜRK DIŞİŞLERİ DEVREYE GİRDİ

Türk gemi adamlarının Hafter güçleri tarafından toplama kampına götürüldüğü haberinin Ankara'ya ulaşmasıyla birlikte Türk Dışişleri Bakanlığı'nın girişimlerde bulunduğu öğrenildi.

DENİZ HABER AJANSI

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim