• BIST 9693.46
  • Altın 2494.511
  • Dolar 32.5088
  • Euro 34.6886
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 17 °C
  • Antalya 17 °C
  • Muğla 12 °C
  • Çanakkale 13 °C

Liberya, dünyanın en büyük ikinci gemi sicili olarak onaylandı

Liberya, dünyanın en büyük ikinci gemi sicili olarak onaylandı
Liberya bayrağının dünyanın en büyük ikinci gemi sicili olarak onaylandığı açıklanırken Liberya Uluslararası Gemi ve Şirket Sicili Ticari İlişkiler Müdürü Alfonso Castillero, “Bu, hizmet kalitesi ile ilgili, indirimli fiyatlar ile değil” dedi.

Ocak 2019’da Clarksons Wold Fleet Monitor’da önde gelen denizcilik analisti Clarkson’a göre, Liberya dünyanın en büyük ikinci gemi sicili olarak onaylandı. Bu rapor, gros tonajda Liberya’nın şu anda üçüncü sırada olan Marshall Adaları’nı hem geride bıraktığını hem de daha hızlı büyüdüğünü gösterdi.

ABD merkezli Liberya Uluslararası Gemi ve Şirket Sicili (LISCR) Ticari İlişkiler Müdürü Alfonso Castillero, “Bu, hizmet kalitesi ile ilgili, indirimli fiyatlar ile değil” dedi.

Liberya filosu, 2018'de hem deniz taşımacılığı hem de deniz aşırı sektörlerde en hızlı büyüyen ana açık bayraktı ve şu anda yüzde 8.0'lik bir büyüme oranına sahip. Diğer açık bayrakların iki katından daha fazla. Önemli gemi sahipleri ve yöneticileri adına Liberya’nın diğer bayrak devletlerinden daha fazla, artan güvenlik ve düşük maliyet verimliliği ile birleştireceği konusunda giderek daha fazla tanınması için birçok neden bulunuyor. 

Liberya Sicili’nde kaydedilen önemli büyümenin ardındaki önemli faktörler, deneyimli profesyonellerden oluşan küresel ofis ağı sayesinde sunulan hizmetin kalitesi ve ulaşılan hızlı tepki süreleri, müşterilerin günün her saatinde yüksek nitelikli, motivasyonlu personellerle iletişim kurabiliyor olması olarak dikkat çekiyor. 

Gemi sahipleri ve yöneticileri, ayrıca Çin Halk Cumhuriyeti'yle yapılan tonnage tax anlaşmalarıyla ilgili tarihi anlaşma kapsamında elde edilen büyük maliyet tasarrufları nedeniyle filolarını Liberya'ya kaydırıyor. Yakın zamanda yenilenen bu anlaşma, gemi sahiplerine milyonlarca doların tasarrufunu sağlayabilir. 

Liberya, denizciliği fiyat olarak en uygun kılmakla kalmıyor. Ayrıca, genişleyen küresel hizmetlerinin ve uluslararası varlığının stratejik kullanımı ve en son teknolojinin uygulanmasındaki öncü rolü sayesinde daha verimli ve daha güvenli hale getiriyor.

Alfonso Castillero, “Diğer bayraklar ile karşılaştırıldığı zaman, Liberya bayraklı gemilerin limanlarda detention (tututklanma) oranı diğer bayraklı gemilerin detention artışt yaşanırken 2018 yılında özellikle Çin’de detention oranlarında büyük ölçüde düşmüştür. Bu,kesinlike Liberya’nın ücretsiz sağladığı Detention Önleme Programının bir başarısıdır.

Liberya küresel denizcilik endüstrisindeki lider konumunu daha da güçlendirmek için ideal bir konumda. Bunu, bayrak seçimini kanıtlanmış sicil başarısı ve etkinliği temelinde yapan gemi sahipleri ve yöneticileri çıkarlarına reaktif bir şekilde devam ederek yapacağız. Liberya, önemli maliyet tasarrufları ile en iyi kaliteyi arayan sahipleri için en akıllıca karardır.

l Liberya Sicil Dairesi, gemi ve mürettebat için en yüksek güvenlik standartlarını gemi sahiplerine en üst düzeyde duyarlı ve yenilikçi hizmetle birleştirmenin köklü bir geçmişine sahiptir. Ayrıca, denizcilik endüstrisinin emniyetini ve etkinliğini ve deniz ortamının korunmasını korumak ve iyileştirmek için tasarlanmış uluslararası mevzuatı destekleme konusunda haklı bir üne sahiptir” açıklamasında bulundu.

l1-002.jpgl2-001.jpg

DENİZ HABER AJANSI

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim