• BIST 11311.31
  • Altın 5897.703
  • Dolar 42.6861
  • Euro 50.1507
  • İstanbul 9 °C
  • Ankara 8 °C
  • İzmir 12 °C
  • Antalya 16 °C
  • Muğla 13 °C
  • Çanakkale 13 °C

Kuzey Kore'den Güney'e ve ABD'ye nükleer tehdit

Kuzey Kore'den Güney'e ve ABD'ye nükleer tehdit
Kuzey Kore, Güney Kore ve ABD'nin bölgede geniş katılımlı ortak tatbikat başlatmasına sert tepki gösterdi; "Nükleer silah kullanırız" diyerek tehdit etti.

Kuzey  Kore,  Güney Kore ve ABD'nin bölgede geniş katılımlı ortak tatbikat başlatmasına sert tepki gösterdi.  Kuzey Kore'nin resmi ajansı KCNA'da yer alan habere göre  Pyongyang yönetimi, bölgede bugüne kadarki en geniş katılımlı ortak askeri tatbikatı başlatan  Washington ve  Seul hükümetlerine karşı nükleer silah kullanabileceği uyarısında bulundu.

Kuzey  Kore'nin  Milli Savunma Komisyonu tarafından yapılan açıklamada, "Düşmanlarımız kan çanağına dönmüş gözleriyle  Kuzey Kore'nin onurunu, egemenliğini ve hayati haklarını ihlal etmek için çalışıyor" ifadesine yer verildi.

GÜNET KORE VE ABD ÜSLERİNİ VURMAKLA TEHDİT ETTİ

Müttefik güçlerin, savaş durumunda  Kuzey Kore liderliğini ve onun nükleer ve füze cephaneliklerini hedef alan saldırılara yönelik tatbikat yapacağı belirtilen açıklamada  Kuzey Kore, Pasifik ve ABD'deki  Güney Kore ve ABD üslerini vurmakla tehdit etti.

"DÜĞMEYE BASAR BİR ANDA ATEŞ VE KÜLE ÇEVİRİRİZ"

Açıklamada, "Düşmanlarımızı yok etmek için şu an bile düğmeye bassak, tüm provokasyon üsleri bir anda ateş ve kül olarak denize yağar" ifadesi kullanıldı.

Güney  Kore Savunma Bakanlığı sözcüsü Moon Sang Gyun ise  Pyongyang yönetiminin tehdidine, " Kuzey Kore kendi üzerine sıçrayacak ihtiyatsız hareketlerden kaçınmalı" yanıtını verdi.

ASKERİ TATBİKATA 300 BİN GÜNEY KORE, 15 BİN ABD ASKERİ KATILIYOR

"Operasyon Planı (OPLAN) 5015" olarak adlandırılan ve  Kuzey Kore'nin olası saldırılarını etkisiz hale getirme stratejileri içeren askeri tatbikata 300 bin  Güney Kore, 15 bin ABD askerinin katılacağı ve tatbikatın nisan ayı sonuna kadar süreceği açıklanmıştı.

BM'DEN YAPTIRIMLARI ARTIRMA KARARI

Kuzey  Kore'nin 6 Ocak'ta yaptığını iddia ettiği füze denemesi üzerine  Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi (BMGK) bu ülkeye yönelik yaptırımları artırma kararı almıştı. BMGK, nükleer faaliyetlerine devam etmesi nedeniyle  Kuzey Kore'ye yeni yaptırımlar uygulanmasını öngören karar tasarısını geçtiğimiz günlerde oy birliğiyle kabul etmişti.  Kuzey Kore, BMGK'nın yeni yaptırım kararı almasının ardından altı kısa menzilli roket fırlatmıştı. KCNA, geçen hafta  Pyongyang lideri Kim Jong-un'un orduya "Nükleer silahları ateşlemeye hazırlıklı olun" talimatı verdiğini duyurmuştu.

Deniz Haber Ajansı

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim