• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 10 °C
  • İzmir 16 °C
  • Antalya 19 °C
  • Muğla 13 °C
  • Çanakkale 13 °C

Kuzey Akım 2'nin ilk etabında döşeme işlemi tamamlandı

Kuzey Akım 2'nin ilk etabında döşeme işlemi tamamlandı
Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Rusya'dan çıkarılan doğalgazı Baltık Denizi altından Avrupa'ya taşıyacak olan Kuzey Akım 2 projesinin ilk etabında boru döşeme işleminin tamamlandığını açıkladı.

Rusya’nın St. Petersburg şehrinde Uluslararası Ekonomik Forumu gerçekleştirildi. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, konuşmasında küresel ekonomik sıkıntı, korona virüs salgınına bağlı çalışmalar, Rusya’daki ekonomik durum, Avrupa ile ilişkiler ve Rusya’da çıkarılan doğalgazın Baltık Denizi altından Avrupa’ya taşınması ile ilgili konulara değindi.

Katar Emiri Şeyh Tamim bin Hamad El Thani, Avusturya Başbakanı SebastianKurz, Arjantin Devlet Başkanı AlbertoFernandez ve Brezilya Devlet Başkanı JairBolsonaro'nun video konferans yöntemiyle katıldığı forumun moderatörlüğünü ise Rus gazeteci StanislavNatanzon üstlendi.

"KUZEY AKIM 2'NİN İLK ETABINDA BORU DÖŞEME İŞLEMİ TAMAMLANDI"

Forumdan 2 buçuk saat önce boru hattı döşemesinin tamamlandığının haberini aldığını söyleyen Putin, “2 buçuk saat önce Kuzey Akım 2 projesinin döşemesinin tamamlandığını, ikinci bölümdeki çalışmaların devam ettiğini duyurmaktan mutluluk duyuyorum. Boru hattı Almanya tarafından ve Rusya tarafından buluşturuldu” dedi.

Boru hattının ilk bölümüne gaz verilebilecek durumda olduğunu ifade eden Putin ikinci bölümdeki çalışmaların ne zaman sonlanacağına dair, “Bu bölümdeki hattın 1 buçuk ile 2 ay içerisinde tamamlanmasını umuyorum” şeklinde konuştu.

Boru hattının Rusya ile Avrupa arasındaki ilişkiler açısından iyi bir köprü olduğunu vurgulayan Putin, “Avrupa ile benzer projeler gerçekleştirmeye hazırız” diyerek Avrupalı ülkelere iş birliği mesajı verdi.

Putin’in sözlerinin ardından söz alan Rusya Başbakan Yardımcısı Alexandr Novak da boru hattının yalnızca 100 kilometrelik bir kısmında çalışmanın sürdürüldüğünü ve ilk bölüme artık gaz verilebileceğini belirtti.

RUSYA’NIN SERA GAZI SALINIMI 2050 YILINDA AVRUPA SEVİYESİNİN ALTINA İNECEK

Rusya lideri Putin doğalgazın yeni nesil temiz bir enerji olduğunu savunarak aynı zamanda Rusya’nın Paris İklim Anlaşması’nı desteklediğini söyledi. Dünya kamuoyunda Rusya’nın küresel iklim değişikliğini umursamadığı yönündeki eleştirileri haksız bulduğunu ifade eden Putin, ülkesinin iklim değişikliğinin sonuçlarının farkında olduğunu dile getirdi.

Putin, “Sık sık Rusya’nın küresel çevre sorunlarını dikkate almadığına yönelik eleştiriler duyuyoruz. Bu saçmalık, çarpıtma, düpedüz hayalperestlik. Ne diyebilirim ki” diyerek eleştirilere tepki gösterdi. Putin iklim değişikliği konusunda hükümeti 2050 yılına kadar sera gazı salınımı konusunda Avrupa’daki seviyenin altına indirilmesi için görevlendirdiğini, 1 Ekim' kadar bir plan hazırlanmasını istediğini aktardı.

DENİZ HABER AJANSI

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim