• BIST 9530.47
  • Altın 2474.701
  • Dolar 32.4265
  • Euro 34.7274
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 18 °C
  • İzmir 17 °C
  • Antalya 17 °C
  • Muğla 15 °C
  • Çanakkale 18 °C

Kuşadası ve Marmaris sele teslim oldu, çok sayıda tekne battı, Gökçeada seferleri iptal oldu

Kuşadası ve Marmaris sele teslim oldu, çok sayıda tekne battı, Gökçeada seferleri iptal oldu
Aydın'ın Kuşadası ilçesinde dün yaşanan selin ardından başlatılan temizlik ve hasar tespit çalışmaları devam ediyor. Muğla'nın Marmaris İlçesi'nde, gece aralıkla devam eden sağanak yağmur hayatı olumsuz etkiledi.

Aydın Büyükşehir Belediyesi ASKİ Müdürlüğüne bağlı ekipler, Güzelçamlı Mahallesi'nde sele karşı bir yandan önlem alırken bir yandan da taşkının yaşandığı bölgelerde çalışmalarını sürdürüyor. Ekipler, Güzelçamlı Yaşlı Bakım Merkezi'nin zemin katları, revir ve yemekhanesinde oluşan çamur birikintilerini temizledi. Bu arada merkezde bulunan tekerlekli ve akülü sandalyeler de zarar gördü. Yetkililer, zararın boyutunu belirlemeye çalıştıklarını kaydetti. Durudere ile Ballıdere'nin taşması nedeniyle evleri ve araçları çamur altında kalan birçok vatandaş kendi çabalarıyla temizlik yapıyor.

 "Dere yatağının temiz olmaması sıkıntı yarattı" 

Kuşadası Kaymakamı Muammer Aksoy, mahalleden geçen derenin taşması sonucu su taşkını yaşandığını, bölgenin çamurla kaplandığını söyledi. Ortada bir doğal afetin olmadığını anlatan Aksoy, "Olay tamamen derenin tıkanması ve yanlış yapılaşmadan kaynaklanan bir durum. Zamanında ilgili kurumlar DSİ ile iş birliği yapsaydı bu olumsuzluk hiçbir şekilde yaşanmazdı. Mahallede gelişi güzel menfezler yapılmış. Derenin taşmasıyla etraftaki araçlara ve zemin katlara çamur girmiş. Biz kaymakamlık olarak mağdur durumda olan ailelere elimizden gelen yardımı yapmaya çalışıyoruz. Olay anlatıldığı gibi büyük bir felaket değil. Belediye ekipleri de temizlik çalışmalarını sürdürüyor" dedi.

Marmaris sağanak yağmura teslim oldu

Çarşı Polis Merkezi, bir banka ile çok sayıda ev ve iş yerinde su baskını olurken, Azmak Deresi'nde bağlı 17 balıkçı teknesi sulara gömüldü. Marmaris İlçesi'nde, dün saat 20.00 sıralarında başlayan yağmur gece geç saatlerde şiddetini artırdı. Aralıkla devam eden sağanak yağmur nedeniyle ilçe merkezinde bulunan Kapalı Çarşı ve Kordon Caddesi sular altında kaldı. Tıkalı rögarlar taşarken Tepe ve Sarıana Mahallesi'nde cadde ve sokaklar sular altında kaldı. Çarşı Polis Merkezi, bir banka, çok sayıda iş yeri ve evde su baskını yaşandı. Park halindeki araçlar su ile dolarken motosikletler diz boyunu aşan sularda yüzdü.

Yat Limanı'nda bulunan Azmak Deresi'nde 17 balıkçı teknesi sulara gömüldü. Bir bölüm esnaf dükkanlarına dolan suları kendi imkanlarıyla boşaltmaya çalıştı. Bir bankanın müdür yardımcısı telefonla belediye ekiplerini aramasına rağmen gelmemesine isyan etti. Bazı esnaf, su basan dükkanlarının durumunu cep telefonları ile çekti, kimi vatandaşlar ise öz çekim yaptı. Şiddetli yağmur nedeniyle Marmaris-İçmeler 5'inci kilometresi, Marmaris-Muğla 7'inci kilometresi ve Marmaris- Turunç 3'üncü kilometresinde karayoluna düşen kaya parçaları trafiğin kapanmasına neden oldu. Belediye ekipleri, yağmurun kısa süre dinmesiyle Kordon Caddesi ve Tepe Mahallesi'nde bulunan tüm rögarları açarak suları tahliye etmeye çalıştı. İtfaiye ekipleri su altında kalan Çarşı Polis Merkezi'ni tahliye etmek için seferber oldu. Düşen kaya parçaları nedeniyle kapanan yollar trafiğe kısa sürede trafiğe açıldı. Sağanak yağışın bugün de etkili olacağı belirtildi.

Gökçeada seferlerine fırtına engeli

Çanakkale'de iki gündür aralıklarla etkili olan sağanak yağmurun ardından Kuzey Ege Denizi'nde bugün beklenen poyraz fırtınası nedeniyle, Gökçeada-Kabatepe arasındaki feribot seferleri iptal edildi.

Gestaş Deniz Ulaşım A.Ş., öğle saatlerinden itibaren Kuzey Ege Denizi'nde etkili olması beklenen poyraz fırtınası nedeniyle; Gökçeada'dan Kabatepe'ye yapılması gereken 13.00 ve 18.00 seferleri ile Kabatepe'den Gökçeada'ya yapılması gereken 15.00 ve 20.00 seferlerinin iptal edildiğini duyurdu.

Meteoroloji Müdürlüğü verilerine göre; bugün öğleden sonra Marmara Denizi'nde rüzgarın Kuzeydoğudan 6 ile 8, Kuzey Ege Denizi'nin kuzeyinde ise 7 ile 9 kuvvetinde esmesi bekleniyor.

Deniz Haber Ajansı

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim