• BIST 10656.57
  • Altın 5750.139
  • Dolar 42.2479
  • Euro 49.1835
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 6 °C
  • İzmir 14 °C
  • Antalya 16 °C
  • Muğla 9 °C
  • Çanakkale 10 °C

Kuruçaşile’ye BAKKA’dan 8 milyon liralık destek

Kuruçaşile’ye BAKKA’dan 8 milyon liralık destek
Denizcilik geleneğiyle Türkiye’nin öne çıkan ilçelerinden Kurucaşile, yeni bir yatırımla yeniden gündemde. Hisar Piri Reis Ahşap Tekne ve Yapı Kooperatifi’nin projesinin, Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı (BAKKA) tarafından onaylandığı açıklandı.

Proje kapsamında Kurucaşile’nin denizcilik sektörüne büyük katkı sunacak üretim altyapısı güçlendirilirken, 10 milyon TL’lik yatırımın yüzde 80’i, yani 8 milyon TL’si hibe desteği olarak sağlanacak.

Bartın Milletvekili Yusuf Ziya Aldatmaz,, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

“Kurucaşile’mize bir müjde daha! Hisar Piri Reis Ahşap Tekne ve Yapı Kooperatifimizin projesi, BAKKA tarafından 10 milyon TL’lik yatırım kapsamında %80 oranında, toplam 8 milyon TL hibe desteği ile onaylandı. Emeği geçen herkese teşekkür ediyor, bu önemli desteğin ilçemize ve denizcilik sektörüne hayırlı olmasını diliyorum.”

Yatırımın hayata geçmesiyle birlikte, Kurucaşile’de geleneksel ahşap tekne üretiminin modern imkanlarla buluşması hedefleniyor. Bu sayede hem istihdamın artması hem de bölgedeki denizcilik mirasının geleceğe taşınması planlanıyor.

DENİZ HABER AJANSI

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim