• BIST 10643.58
  • Altın 2504.005
  • Dolar 32.1989
  • Euro 34.8984
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 25 °C
  • İzmir 27 °C
  • Antalya 27 °C
  • Muğla 30 °C
  • Çanakkale 24 °C

KÜDENFOR'dan, 'Türk Deniz Ticaret Filosu: 21’inci Yüzyıl Vizyonu' çalıştayı

KÜDENFOR'dan, 'Türk Deniz Ticaret Filosu: 21’inci Yüzyıl Vizyonu' çalıştayı
Koç Üniversitesi Denizcilik Forumu tarafından Rahmi M. Koç Müzesi konferans salonunda gerçekleştirilen çalıştaya, Deniz Ticaret Filosuna değişik alanlarda katkı sağlayan kamu ve özel sektör, STKlar ile akademisyenler katıldı.

Koç Üniversitesi Denizcilik Forumu, Rahmi M. Koç Müzesi Konferans Salonu’nda “Türk Deniz Ticaret Filosu: 21’inci Yüzyıl Vizyonu” konulu bir çalıştay organize etti.

31 Mart 2016 günü gerçekleştirilen çalıştaya, Deniz Ticaret Filosu’na değişik alanlarda katkı sağlayan kamu, özel sektör, sivil toplum kuruluşları ve akademik dünyanın temsilcileri katıldı. Kurulduğu günden bu yana denizcilik gücünün değişik alt alanlarını, akademik faaliyetlerle inceleyen ve Türkiye’nin denizcileşmesine yeni fikirler üreterek katkı sağlayan Koç Üniversitesi Denizcilik Forum’u (KÜDENFOR), “Türk Deniz Ticaret Filosu: 21’inci Yüzyıl Vizyonu” konusunda bir çalıştay düzenledi.

Denizcilik alanında akademik/bilimsel yaklaşımlar geliştirerek KÜDENFOR, “halkın ve devletin denizcileşmesi” idealine hizmet etmek amacıyla gerçekleştirdiği seri çalıştayların üçüncüsünü 31 Mart’ta gerçekleştirdi. Deniz Ticaret Filosu’na değişik alanlarda katkı sağlayan kamu, özel sektör, sivil toplum kuruluşları ve akademik dünyanın temsilcilerini KÜDENFOR çatısı altında bir araya geldiği çalıştayda, ticaret filomuz ve Türk lojistik sistemi 13 bildiriyle değerlendirildi.

“Küresel Ekonomik Durumun Deniz Ticaretimiz ve Türk Ticaret Filosuna Yansımaları”;
“Deniz Ticaret Filomuzun Yapısal Sorunları” ve “Deniz Lojistiğine yönelik hedefler, politika ve stratejiler” başlıklı üç ayrı oturumda gerçekleşen çalıştay süresince uzmanlar, deniz ticaret filomuzun kapsamlı analizini gerçekleştirdi.

13 akademisyen, araştırmacı ve meslek grubu temsilcileri çalıştayda derin analizleri içeren sunumlar yaptı. Forum direktörü Emekli Amiral Cem Gürdeniz, 120 katılımcıyla yürütülen çalıştaydan elde edilen sonuçların, içinde bulunduğumuz küresel anlamda yaşanan sıkıntılara rağmen Türk deniz ticaret filosunun gelişmesine katkı sağlayarak gelecek perspektiflere ışık tutacağını belirtti. Emekli Amiral Gürdeniz, çalıştaydan sağlanan bilgilerin bu amaçla, başta kamu olmak üzere, deniz ticaret sektörüyle ilgili tüm kurum ve kuruluşlarla paylaşılacağını belirtti.

KÜDENFOR, dördüncü çalıştayını "Türk Balıkçılığı" üzerine 27 Nisan 2016'da düzenleyecek.

Deniz Haber Ajansı

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim