• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 15 °C
  • İzmir 15 °C
  • Antalya 18 °C
  • Muğla 13 °C
  • Çanakkale 11 °C

Köylüler balık çiftliğine izin vermedi

Köylüler balık çiftliğine izin vermedi
Bir firmanın,Antalya’nın Macar Köyü açıklarına balık çiftliği kurmak için köylülerle görüşme yaptı ancak izin çıkmadı.

Bir firmanın,Antalya’nın Macar Köyü açıklarına balık çiftliği kurmak için köylülerle görüşme yaptı ancak izin çıkmadı. Gazipaşa Belediye Başkanı Özgenç de, buraya balık çiftliği kurulmasına izin vermeyeceklerini açıkladı.

Merkezi Muğla-Bodrum’da bulunan Kılıç Deniz Ürünleri Üretimi İhracat-İthalat ve Tic. A.Ş. firması yetkilileri, Antalya’ya bağlı Macar Köyü açıklarında kurmak istediği balık çiftliği için köy halkıyla toplantıda biraraya geldi.
Toplantıya, Gazipaşa Belediye Başkanı Cemburak Özgenç, Antalya Çevre ve Şehircilik İl Müdür Yardımcısı Mehmet Akın, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı yetkilileri, Gazipaşa Tarım Gıda ve Hayvancılık Müdürlüğü Veterineri Vural Taş, GATÇED Başkanı Bülent Kocabaş, Macar Köyü Muhtarı Mustafa Çalışkan ve köy sakinleri katıldı.

Firma temsilcisi Çevre Yüksek Mühendisi Erol Demirci’nin balık çiftliklerinin zararlı olmadığı yönündeki sunumunun ardından söz alan Gazipaşa Belediye Başkanı Cemburak Özgenç, balık çiftliği kurma talebinin yanlış zamanda geldiğine dikkat çekerek, “Belki bundan 10 yıl önce böyle bir talep düşünülebilirdi. Ancak Gazipaşa şimdi havalimanı, yat limanı ve yapılacak bin, 2 bin yataklı 5 yıldızlı otelleriyle turizm şehri olma yolunda hızla ilerliyor. Durum böyleyken burada kurulacak bir balık çiftliği ve yaratacağı kirlilik, turizmciyi psikolojik olarak etkiler ve olumsuz etki yapar. Balık çiftlikleri kurulmasın demiyoruz ancak, Kaledran’a doğru sarp kayalıkların bulunduğu ve yerleşim yeri olmayan bölgeye kurulsun. Saydığım nedenlerden dolayı artık Macar Köyü bizim kırmızı çizgimiz oldu. Buraya balık çiftliği kurulmasına asla izin vermeyiz ve hukuksal olarak da hakkımızı ararız” dedi.

ÖYLE YAĞMA YOK

Köylüler ise “Köyümüzde dere yok, çay yok, biz nerede yıkanacağız? Öyle yağma yok ve denizimizde serinlerken de kafamıza, yüzümüze balık yağı değmesini istemiyoruz” diyerek tepkilerini ortaya koydular.  Söz alan Macar Köyü Muhtarı Mustafa Çalışkan da, köyde zaten bir balık çiftliği bulunduğunu, ikincisinin kurulması halinde de halk olarak denize giremeyeceklerine dikkat çekti. Köy sakinlerinden Emekli Öğretmen Durali Demirci ve Gazipaşa Turizm, Tanıtma ve Çevre Derneği (GATÇED) Başkanı Bülent Kocabaş da, balık çiftliği kurulmasını istemediklerini belirttiler. Antalya Çevre ve Şehircilik İl Müdür Yardımcısı Mehmet Akın, tüm görüşlerin bir tutanak halinde Çevre ve Şehircilik Bakanlığına iletileceğini bildirdi.

www.DenizHaber.Com.tr

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim