• BIST 9079.97
  • Altın 2324.301
  • Dolar 32.363
  • Euro 34.9365
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 16 °C
  • Antalya 17 °C
  • Muğla 9 °C
  • Çanakkale 10 °C

KOSDER’in düzenlediği ‘1. Serbest Kürsü’ toplantısı gerçekleştirildi

KOSDER’in düzenlediği ‘1. Serbest Kürsü’ toplantısı gerçekleştirildi
KOSDER’in ilkini düzenlediği “1. Serbest Kürsü” toplantısı büyük bir katılımla gerçekleştirildi. Toplantının geleneksel hale geleceği açıklanırken toplantıyla dernek üyeleri arasında fikir alışverişi ve bilgi paylaşımının sağlaması amaçlanıyor.

Koster Armatörleri ve İşletmecileri Derneği’nin (KOSDER) üyeleri arasında fikir alışverişi ve bilgi paylaşımını sağlama adına düzenlediği 1. Serbest Kürsü toplantısı gerçekleştirildi.

Toplantıya İMEAK Deniz Ticaret Odası Meclis Başkanı ve KOSDER Yönetim Kurulu Üyesi Salih Zeki Çakır, TOBB Deniz Ticaret Odaları Konsey Başkanı Cengiz Kaptanoğlu, KOSDER Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Kocabaş, KOSDER Yönetim Kurulu Üyeleri, üyeler ve üye temsilcileri katıldı.

Dernek Müdürü/İK Danışmanı Tibet Özay’ın moderatörlüğünde gerçekleştirilen “Serbest Kürsü”nün açılış konuşmasını yapan KOSDER Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Kocabaş, organizasyona gösterilen ilgiden dolayı katılımcılara teşekkür etti.

“SERBEST KÜRSÜ” GELENEKSELLEŞECEK

2018’i aktif ve KOSDER’in hedeflerine uygun bir şekilde değerlendirdiklerini ifade eden Kocabaş, yıl içerisinde gerçekleştirilen aktiviteler hakkında davetlileri bilgilendirdi. Geleceğe dair açıklamalarda da bulunan Kocabaş, 2019’da da KOSDER olarak sektörün her alanında verimli olma adına çalışmaların sürdürüleceğini vurguladı.

Programda ele alınacak konular hakkında bilgi veren Kocabaş, Koster Yenileme Projesi başta olmak üzere uzmanlar tarafından sunumu yapılacak her konunun ayrı ayrı denizcilik sektörü için önem arz ettiğini dile getirerek ilki düzenlenen “Serbest Kürsü” toplantısının geleneksel hale getirileceğinin de müjdesini verdi.

untitled-27-028.jpg

PROJE YENİDEN HAYATA GEÇEBİLİR

İMEAK Deniz Ticaret Odası Meclis Başkanı ve KOSDER Yönetim Kurulu Üyesi Salih Zeki Çakır, ‘Koster Yenileme Projesi’nin geçmişi, bugünü ve geleceğine dair üyeleri bilgilendirdi.

Çakır, idare ile yapılan görüşmeler neticesinde KOSGEB desteğiyle projenin yeniden hayata geçebileceği vurgusunu yaptı. Salih Zeki Çakır, konuyla ilgili gelişmeleri denizcilik sektörü ve kamuoyuna aktarmaya devam edeceklerini bildirdi.

untitled-28-023.jpg

Avukat Ahmet Çan Bozkurt ve Avukat Çağdaş Kırcalı, 'Gemilerdeki Sosyal Güvenlik Durumu’ konusunda bir sunum gerçekleştirdi.

Bozkurt ve Kırcalı’nın ardından İMEAK Deniz Ticaret Odası Mali Danışmanı Murat Erişti, ‘Yurt dışında Şirket Kurma Mevzuatı’ hakkında katılımcılara bilgi verdi.

İstanbul Deniz Otobüsleri Hukuk Danışmanı Avukat Ömer Tosun, ‘6698 Sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu’ çerçevesinde dikkat edilmesi gereken hususları ve neler yapılması gerektiğini anlattı.

untitled-29-021.jpg

SAHTE KİRACILARA DİKKAT

KOSDER Yönetim Kurulu Üyesi Engin Dönmez ise, sahte kiracıların tuzağına düşmemek için alınacak önlemleri ve dikkat edilmesi gerekenleri üyelere aktardı.

Marmara Üniversite Öğretim Üyesi ve Rana Denizcilik Teknik Müdürü Murat Bakal, tüm sektörü yakından ilgilendiren “Balast Suyu Arıtma Sistemi”nin mevcut gemilere entegrasyonu ile ilgili merak edilenler ve sürecin nasıl işleyeceği konusunda sunum yaptı.

Plaket takdiminin ardından “Serbest Kürsü” toplantısı sona erdi.

untitled-24-036.jpguntitled-25-035.jpguntitled-26-029.jpg

DENİZ HABER AJANSI

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim