• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 24 °C
  • İzmir 19 °C
  • Antalya 22 °C
  • Muğla 14 °C
  • Çanakkale 17 °C

KOSDER 2. Olağan Genel Kurulu yapıldı

KOSDER 2. Olağan Genel Kurulu yapıldı
Koster Armatörleri ve İşletmecileri Derneği (KOSDER) 2. Olağan Genel Kurulu 30 Mart tahinde yapıldı.Genel kurul toplantısına katılım yoğun oldu.

2014 yılında ulusal ve uluslararası sularda yakın deniz taşımacılığı yapan, koster olarak tabir edilen her tip Türk sahipli gemi armatörleri ve işletmecileri arasında dayanışma platformu oluşturmak ve Türk koster filosunun gelişmesine katkı sağlamak amacıyla kurulan Koster Armatörleri ve İşletmecileri Derneği 2. Olağan Genel Kurulu’nda yeni yönetimini belirledi.

30.03.2016 tarihinde gerçekleşen ve KOSDER Yönetim Kurulu Üyesi Burak Akartaş’ın Divan Başkanlığı yaptığı Genel Kurul’da KOSDER Yönetim Kurulu Başkan Vekili Hüseyin Kocabaş dernek faaliyetleri hakkında üyelere bilgilendirmede bulundu.

Birlikte hareket etme gerekliliği yine gündemdeydi

Genel Kurulda bir konuşma yapan KOSDER Yönetim Kurulu Başkanı Salih Zeki Çakır, dernek çatısı altında yürütülen çalışmalar hakkında üyelere bilgi verdi. Çakır, dernek üyeleri arasında işbirliğini artırmak ve günümüz piyasa koşullarında birlikte hareket etmenin herkese fayda sağlayacağına vurgu yaptı. Çeşitli platformlarda dile getirilen ortak işletme, ortak alım çalışmalarının hayata geçmesinin önündeki engellere de değinen Çakır, böyle bir ortaklık yapısının oluşturulması için profesyonel anlamda çalışma yapılması gerektiğini söyledi.

Hurda teşviki kanunun büyük oranda Koster Armatörleri ve İşletmecileri Derneği tarafından yürütülen ısrarlı, istekli ve tutarlı çalışmalar sayesinde meclisten geçtiğini ifade eden Çakır, “Pek çok platformda beyan ettiğimiz gibi düzenlenen tebliğ, koster filosunun yenilenmesi için bir destek paketinin kaçınılmaz olduğunu ortaya koymaktan öteye bir işe yaramadığıdır. Genelinde Türk deniz ticaret filosunun değeri ve özelinde koster taşımacılığının değeri, stratejik önemi ancak yokluğunda anlaşılır. Tedbir alınmazsa ülkemiz ithalat ve ihracatının bölgemizdeki rekabet gücünün tehlikeye maruz kalacağı basiretin gereğidir” dedi.

Genel Kurulun dilek ve temenniler bölümünde söz alan Karadeniz Armatörler Kulübü Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Can’da piyasa koşullarının giderek ağırlaştığına ve birlikte hareket edilmediği sürece sorunların üstesinden gelinmesinin mümkün görülmediğini söyledi. Birlikte hareket edildiğinde navlunlarda bir iyileşme sağlanabileceğine değinen Can, koster yenileme projesine ilişkin olarak da sacını devletin vereceği inşasını armatörün üstleneceği bir model oluşturulmasının sektöre daha faydalı olacağını görüşünde olduğunu ifade etti.

KOSDER yeni yönetimini belirledi

Koster Armatörleri ve İşletmecileri Derneği 2. Olağan Genel Kurulunda yeni yönetimini belirledi. Oy birliği ile seçilen KOSDER yeni yönetimi şu şekilde oluştu;

KOSDER Yönetim Kurulu Asıl Üyeler

Salih Zeki Çakır
Hüseyin Kocabaş
Pınar Kalkavan Sesel
Burak Akartaş
Adnan Naiboğlu
Yalçın Akın
Sinan Atasoy
Bülent Dandin
Hakan Çendik

KOSDER Yönetim Kurulu Yedek Üyeler

Ayhan Aytekin
Faruk Emre Yıldıran
Mert Soylu
Fatih Yıldız
Mahmut Can Eğerci
Cafer Şener
Sabri Tomba
Metin Şener
Teoman Mustafa Akyol

KOSDER Denetim Kurulu Asıl Üyeler

Mahmut Turan
Mehmet Akif Ural
Ali Demir Uzundemir

KOSDER Denetim Kurulu Yedek Üyeler

Keremcan Aykaç
Şendoğan Göksu
Kemal Barbaros

koster-002.jpg

koster1-002.jpg

koster2-002.jpg

koster3-002.jpg

koster4-001.jpg

koster5-001.jpg

koster6-001.jpg

koster7-001.jpg

koster8.jpg

koster9.jpg

koster10.jpg

koster11.jpg

koster12.jpg

Deniz Haber Ajansı

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim