• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 15 °C
  • Antalya 19 °C
  • Muğla 12 °C
  • Çanakkale 11 °C

Konferansta gençlerden EXPO'ya destek istedi

Konferansta gençlerden EXPO'ya destek istedi
İzmir'de denizcilik sektöründe gelinen son noktayı üniversite öğrencileri ile paylaşan Geza Dologh, İzmir Limanı'nda yapılması planlanan AVM'ye karşı olduğunu açıkladı.

Yaşar Üniversitesi (YÜ) ve Deniz Ticaret Odası (DTO) İzmir Şubesi işbirliğince her ay düzenlenecek "Denizcilik Konferanslarının" ilki DTO İzmir Şube Başkanı ve EXPO Yürütme Komitesi Üyesi Geza Dologh'un katılımıyla gerçekleştirildi. "Expo ve İzmir Denizciliği" konulu açılış konferansında üniversite öğrencileri ile bir araya gelen Dologh, gençleri EXPO 2020'ye aday İzmir için daha çok çalışmaya davet etti.

Denizcilik sektörüne ivme kazandırmak amacıyla her ay gerçekleştirilecek konferansın açılış konuşmasını yapan YÜ Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Şevkinaz Gümüşoğlu, "İzmir bir liman kenti ve uzun dönemde Türkiye ekonomisi için büyük önem taşıyor. İzmir, uluslararası bir liman kenti olma özeliğini başarıyla sürdürecek gibi duruyor. Ancak bunu yapabilmek için sektöre ivme kazandıracak çalışmaların içinde olmanız gerekiyor. Bu konferanslar da bunu amaçlıyor" dedi.

"LİMANA AVM'YE BEN DE KARŞIYIM"

İzmir'de denizcilik sektöründe gelinen son noktayı üniversite öğrencileri ile paylaşan Geza Dologh İzmir'in 2003 yılından bu yana kurvaziyer turizminde hızla artışa geçtiğini söyledi. İzmir'in Kuşadası ve İstanbul'dan sonra 3'üncü büyük kurvaziyer limanı olduğunu ifade eden Dologh, Alsancak Limanı içinde yapılması planlanan tartışmalı alışveriş merkezi (AVM) projesini eleştirdi. İzmir limanının AVM projesi olmadan ihaleye çıkılması gerektiğini savunan Dologh şunları söyledi:

"İzmir limanında AVM problemi yaşanıyor. Tabi ki bu alışveriş merkezi sadece turistlere değil tüm İzmir halkına hitap edecek bir alışveriş merkezi. Ancak İzmir Büyükşehir Belediyesi ve esnaf odaları bölgedeki trafik yoğunluğunu ve oradaki esnafın problem çekeceği endişesiyle projeye itiraz ettiler ve mahkemeye başvurdular. Oraya AVM istemiyorlar. Çünkü zaten turist alışveriş merkezi için oraya gelmiyor. Bizde olan her şey onların ülkelerinde de var. Buradan niye hamallık etsinler. Hatta bu defa çok sevdiğim bakanımdan bile laf işittim. Niye bu proje hakkında olumlu sözler söylemiyorum diye. Ama bence bu konuda oda ve belediye haklı."

İzmir limanı için karlılığı artıracak bir takım düşünceler geliştirmek gerektiğini de ifade eden Dologh, " AVM olmadan tabi ki nasıl ihale edilir! Çünkü AVM bu işin karlılığını artıran bir durum. Bir kurvaziyer işleticisi bunu bana söyledi. Burası sadece iskele yapılırsa bunun geri dönüşü 90 yıl civarı olur. Bunun için hiç kimse 90 sene geriye dönüş için parasını yatırmaz. Bunun için AVM ve karlılık artırılmalı mı gibi bir takım düşünceler var" dedi.

EXPO İÇİN SİZ DE ÇALIŞIN

EXPO 2020'nin yalnızca İzmir'in değil Türkiye'nin projesi olduğunu ifade eden Dologh kentin adaylığınn kabul edilmesi durumunda 40 milyon turistin geleceğini söyledi. Gençleri bu konuda sosyal faaliyetlerde bulunmaya davet eden Dologh hükümetin EXPO 2020 için özel yasa çıkardığını da hatırlattı ve üniversiteli gençlerden EXPO için destek istedi.

www.DenizHaber.Com.tr

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim