• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 16 °C
  • Antalya 19 °C
  • Muğla 13 °C
  • Çanakkale 13 °C

Koji Sekimizu “Uluslararası Denizcilik Ödülü”nü alacak

Koji Sekimizu “Uluslararası Denizcilik Ödülü”nü alacak
Uluslararası Denizcilik Örgütü’nün (IMO) eski Genel Sekreteri Koji Sekimizu, global denizciliğe yıllar süren katkılarından ötürü 2016 yılı Uluslararası Denizcilik Ödülü’nü almaya hak kazandı.

Uluslararası Denizcilik Örgütü’nün (IMO) eski Genel Sekreteri Koji Sekimizu, global denizciliğe yıllar süren katkılarından ötürü 2016 yılı Uluslararası Denizcilik Ödülü’nü almaya hak kazandı.

Konsey Sekimizu’nun, IMO’nun ve uluslararası denizcilik topluluğunun çalışmalarına ve hedeflerine yaptığı çok değerli katkıları bir bütün olarak tanıdığını ifade ederek ödülü oy birliği ile Sekimizu’ya vermeye karar verdi. Sekimizu IMO’da, dört yılı (2012-2016) 'genel sekreterlik' olmak üzere, uzun ve seçkin bir kariyere sahip bulunuyor.

Japonya hükümeti, Sekimizu ismini Uluslararası Denizcilik Ödülü’ne aday göstererek Sekimizu'nun denizde can güvenliğine ve deniz ortamının korunmasına olan adanmışlığı ile IMO’nun görev ve hedeflerine olan değerli katkılarını tasdik etmiş oldu.

Cibuti Bölgesel Eğitim Merkezi’nin kurulmasında öncü

IMO’daki kariyerine 1989’da başlayan Koji Sekimizu, Deniz Güvenliği Departmanı ve Deniz Ortamı Departmanı’nda görev yaptı. Her iki departmanda da direktörlük görevini yürüttükten sonra genel sekreterliğe yükseldi. Genel sekreterlik görevi boyunca Sekimizu, IMO Üye Devletler Denetim Planı’nın iyileştirilmesi, Kutuplar Kanunnamesi, balıkçı gemilerinin güvenliğini kapsayan Cape Town Anlaşması gibi önemli başarılara imza attı. Ayrıca Cibuti Bölgesel Eğitim Merkezi’nin kurulmasına öncülük ederek denizlerde korsanlığa karşı mücadeleye büyük katkılar sağladı. 

Sekimizu’nun gemilerden kaynaklanan hava kirliliği ve sera gazı emisyonunu azaltmak için gösterdiği gayretleri, anavatanı Japonya aday gösterme sürecinde özellikle vurguladı.

Sekimizu, IMO’nun eğitimsel faaliyetlerini güçlendirmek için çok çalışmıştı ve Dünya Denizcilik Üniversitesi’nin finansal olarak sürdürülebilir olması için gayret gösterdi. IMO’da ve alt departmanlarında birçok revizyon ve yenilenme çalışması gerçekleştirdi. Bu çalışmalar arasında; evrak ve ofis işlerinde kağıt tüketimini azaltmayı amaçlayan “PaperSmart” programı, bilişim ve iletişim altyapısında teknolojiye uygun iyileştirmeler gibi yenilikler bulunuyor.

Ödül Sekimizu’ya IMO’nun Kasım ayındaki otuzuncu toplantısında takdim edilecek.

DENİZ HABER AJANSI

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim