• BIST 9524.59
  • Altın 2530.149
  • Dolar 32.5654
  • Euro 34.6382
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 16 °C
  • Antalya 16 °C
  • Muğla 9 °C
  • Çanakkale 12 °C

Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Koç hayatını kaybetti

Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Koç hayatını kaybetti
Sabah saatlerinde spor yaparken kalp krizi geçirip hastaneyi kaldırılan 55 yaşındaki işadamı Mustafa Koç'un hayatını kaybettiği belirtildi.

Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Koç, evinde spor yaparken geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybetti. Koç'a ilk müdahaleyi spor hocası yaptı.

Sabah 07.00 sıralarında kalp krizi geçiren 56 yaşındaki Mustafa Koç, 122 ambulansı ile evine yakın olan Beykoz Devlet Hastanesi'ne getirildi.

Hastaneye geldiğinde kalbi durmuş olduğu belirtilen Koç'a burada kalp masajı yapıldı. Babası Rahmi Koç ve kardeşi Ali Koç da Beykoz Devlet Hastanesi'ne geldi.

Mustafa Koç, buradaki müdahalesinin ardından önce helikopter pistine sonra helikopterle sahibi olduğu Amerikan Hastanesi'ne götürüldü. 

Amerikan Hastanesi'nden yapılan açıklamada, Beykoz Devlet Hastanesi ve Amerikan Hastanesi'nde yapılan ve yaklaşık 4 saat süren müdahalelere rağmen Mustafa Koç'un hayatını kaybettiği belirtildi.

Koç'un doktorlarınca yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: 

"Sayın Mustafa Koç'u Beykoz Devlet Hastanesi ve Amerikan Hastanesi'nde doktorların tüm müdahalelerine rağmen, evinde geçirdiği kalp krizi sonucu kaybettik. Bizler de Beykoz Devlet Hastanesi'ndeydik. Buraya da getirmemize rağmen kaybettik. Sabah 07.00 sularında olay oldu, yaklaşk 4 saat müdahale edildi."

KOÇ HOLDİNG'TEN AÇIKLAMA

Geçirdiği kalp krizi sonrasında kaldırıldığı Amerikan Hastanesi’nde hayatını kaybeden Mustafa Koç’un ölüm haberinin ardından Koç Holding açıklama yaptı.

Koç Holding’ten Mustafa Koç’un ölüm haberi sonrasında yapılan açıklama şöyle:

Bu sabah saatlerinde rahatsızlanarak hastaneye kaldırılan Yönetim Kurulu Başkanımız Sayın Mustafa V. Koç'u tüm müdahalelere rağmen kaybetmiş olmanın derin üzüntüsü içindeyiz. Başımız sağolsun.

Koç'un Cenaze Programı Belli Oldu!

Bu arada Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Vehbi Koç'un cenazesinin 24 Ocak Pazar günü Teşvikiye Camii'nden kaldırılacağı ve Zincirlikuyu Mezarlığı'na defnedileceği bildirildi.

Hayatını kaybeden Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Vehbi Koç'un cenaze töreni programı belli oldu. Koç'un cenazesinin 24 Ocak Pazar günü Teşvikiye Camii'nden kaldırılacağı ve Zincirlikuyu Mezarlığı'na defnedileceği duyuruldu.

Holdingden konu ile ilgili yapılan açıklamada şöyle denildi:

"Yönetim Kurulu Başkanımız merhum Mustafa Vehbi Koç'un cenazesi 24 Ocak 2016 Pazar günü öğle namazını müteakip Teşvikiye Camii'nden kaldırılacak ve Zincirlikuyu Mezarlığı'ndaki Aile Kabristanı'na defnedilecektir. Taziyeler, 22 Ocak 2016 Cuma günü itibariyle 7 gün boyunca Elmadağ Divan Oteli'nde saat 16.00 – 19.00 arası kabul edilecektir."

Cumhurbaşkanı'ndan Koç ailesine taziye

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Mustafa Koç'un vefatı nedeniyle Koç ailesine taziyelerini iletti.

Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından edinilen bilgiye göre Cumhurbaşkanı Erdoğan, Mustafa Koç'un vefat haberinin ardından, Rahmi Koç ve Ali Koç'u telefonla arayarak başsağlığı dileğinde bulundu. Vefatın kendisini de derinden üzdüğünü belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, merhum Mustafa Koç'a Allah'tan rahmet, aileye de sabır ve metanet dilediği kaydedildi.

BAŞSAĞLIĞI MESAJLARI

Ulusoy Holding Yönetim Kurulu Başkanı Yılmaz Ulusoy, "Çok üzgünüz, canımız kadar sevdiğimiz bir insanı kaybettik." dedi.
Mustafa Koç için, ünlü isimler başsağlığı mesajlarını sosyal medya hesaplarından duyurdu. İşte Mustafa Koç için yazılanlar...

11. CUMHURBAŞKANI ABDULLAH GÜL

"Mustafa Koç’a Allah’tan rahmet, başta eşi ve çocukları olmak üzere Koç ailesine, Koç Holding çalışanlarına ve ülkemize başsağlığı diliyorum. Mustafa Koç’a Allah’tan rahmet, başta eşi ve çocukları olmak üzere Koç ailesine, Koç Holding çalışanlarına ve ülkemize başsağlığı diliyorum."

BAŞBAKAN YARDIMCISI YALÇIN AKDOĞAN

"Mustafa Koç'un vefatı Türk iş dünyası için büyük kayıptır.Kendisine Allah'tan rahmet, Koç ailesine başsağlığı ve sabır dilerim."

DIŞİŞLERİ BAKANI MEVLÜT ÇAVUŞOĞLU

"Geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybeden Koç Holding Yön.Kur.Bşk.Mustafa Koç'a Allah'tan rahmet,ailesine başsağlığı ve sabır diliyorum."

FATMA ŞAHİN (Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı)

"Ülkemiz sanayisinin, ticaretinin duayenlerinden Koç ailesi evlatları Mustafa Koç'u yitirdi. Allah rahmet eylesin, sevenlerine sabır versin."

MUSTAFA BALBAY

"İşini en iyi yapan en yurtsever insandır. Yatırımcı işadamı Mustafa Koç'a Allah'tan rahmet tüm ailesine başsağlığı diliyoruz."

MANSUR YAVAŞ

"Mustafa Koç'a Allah'tan rahmet, ailesine ve sevenlerine sabır diliyorum."

CHP'li UMUT ORAN

"Yurtsever,aydın başarılı işinsanı Mustafa Koç un vefatı ülkemiz için büyük kayıp
Ailesine,sevenlerine sabır dilerim
Mekanı cennet olsun"

HÜSEYİN GÜLERCE

"İş dünyamızın mümtaz isimlerinden Mustafa Koç'a Allah'tan rahmet diliyorum. Koç ailesinin başı sağolsun. Allah onlara sabır versin."

CHP'li MUHARREM İNCE

"Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Koç'a Allah'tan rahmet, ailesine sabır ve başsağlığı diliyorum"

GAZETECİ UĞUR DÜNDAR

"Geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybeden Koç Holding Yön.Kur.Bşk.Mustafa Koç'a Allah'tan rahmet,ailesine başsağlığı ve sabır diliyorum."

GAZETECİ CEM SEYMEN

"Binlerce insana istihdam sağlayan Koç Ailesi'nin acısını paylaşıyorum.Mustafa Koç' a Allah'tan rahmet dilerim.Yaptığı hayırlar adını yaşatır"

GAZETECİ ASLI AYDINTAŞBAŞ

"Mustafa Koç...Allah’tan rahmet diliyorum. Sempatik, makul, insancıl, sevecen biri olarak tanıyoruz onu. Türkiye için büyük kayıp..."

TBB BAŞKANI METİN FEYZİOĞLU

"Mustafa Koç'u kaybettik. Maalesef...Çok üzgünüm. Sağlam, çalışkan, dürüst, özü sözü bir dosttu. Tüm aileye ve sevenlerine sabırlar diliyorum"

MHP'li LÜTFÜ TÜRKKAN

"Türkiye güzel bir adamı kaybetti..."

GAZETECİ İSMAİL KÜÇÜKKAYA

"Mustafa Koç vefat etti. Allah rahmet eylesin. Ailesine ve Türkiye'ye başsağlığı diliyorum. Çok üzgünüm."

GAZETECİ NEVVAL SEVİNDİ

"Mustafa Koç'a Allahtan rahmet yakınlarına baş sağlığı diliyorum. Nezaketini hiç kaybetmeyen bir insandı."

YORUMCU KAYA ÇİLİNGİROĞLU

Nur içinde yat sevgili dostum.

"SPOR YAPARKEN RAHATSIZLANDI"

Mustafa Koç'un tedavisinin sürdüğü sıralarda Beykoz Devlet Hastanesi Başhekimi tarafından yapılan açıklamada Koç'un spor yaparken rahatsızlandığı belirtildi. 

Açıklamaya göre Koç'a ilk müdahaleyi koruması ve spor hocası yaptı.

Açıklamada Mustafa Koç'un rahatsızlandıktan sonra hastaneye getiriliş ve müdahale sürecine ilişkin şu bilgilere yer verildi: "Sayın Mustafa Koç, sabah sporu esnasında fenalaşıp düşmesi üzerine spor hocası ve yakın koruması tarafından ilk yardım desteği almaya başlamış. Acil 112 ekibi çağrılmış. 15 dakika sonra Beykoz Devlet Hastanesi aciline saat 08.10'da ulaştırılmıştır.

Hasta ilk geldiğinde siyanoze, asistoli halinde idi, acilen entübe edilerek resistasyon başlandı. 1 saat sonra Amerikan Hastanesi'nden gelen kendi doktor ekibiyle birlikte, kalp akciğer pompasına bağlanarak saat 10.10 da hastanemizin acilinden ambulansla alınarak helikopterle Amerikan Hastanesi'ne sevki sağlandı."

AİLESİ DE HASTANEDE 

Babası Rahmi Koç ve kardeşi Ali Koç da Beykoz Devlet Hastanesi'ne geldi.

MİDE KÜÇÜLTME AMELİYATI OLMUŞTU

Fazla kilolarından şikayetçi olan Mustafa Koç, geçtiğimiz mart ayında mide küçültme ameliyatı olmuştu. Başarılı geçtiği belirtilen ameliyatın ardından Koç'un kilosunda düşüş olmuştu.

DAVOS'A GİDECEKTİ

Mustafa Koç dün başlayan Davos zirvesinde Birleşmiş Milletler İyi Niyet Elçisi Emma Watson’ın sorularını yanıtlamaya hazırlanıyordu.

“Kadınsız toplum, yarınsız toplumdur” çağrısını tekrarlarken, daha iyi bir yaşam ve iş ortamı için cinsiyet eşitliğinin önemini vurgulamayı planlayan Koç, son açıklamasında da bu konuya değinmişti.

Davos'taki toplantı öncesinde HeForShe'ye açıklama yapan Koç, "Çalışanlarımızı ve Türkiye’nin dört bir yanından erkekleri toplumsal cinsiyet eşitliği için harekete geçmeye davet ediyoruz” demişti.

Koç Holding, dünya devleri arasında

Kısa süre önce yaşamını yitirdiği açıklanan Mustafa Koç’un yönetim kurulu başkanı olduğu Koç Holding Türkiye’nin yanı sıra dünyanın en büyük şirketlerinden biri. Koç Holding, Fortune 500 listesine Türkiye’den giren tek şirket olarak biliniyor. İstanbul Sanayi Odası’nın açıkladığı en büyük sanayi kuruluşları listesinin ilk 10’unda Koç Holding’in 5 şirketi bulunuyor.

Temelleri, merhum Vehbi Koç tarafından 1926 yılında atılan Koç Holding, Türkiye'nin yanı sıra dünyanın en büyük gruplarından biri konumunda. 

Koç Holding, Fortune 500 şirketinde yer alan tek Türk şirketi olarak biliniyor.

EN BÜYÜK İLK 10’DA 5 ŞİRKET KOÇ’UN

İstanbul Sanayi Odası’nın 2013 yılı sonuçlarına göre en büyük 10 sanayi kuruluşunun 5’i Koç Topluluğu’na ait.

Türkiye İhracatçılar Meclisi “2013 Yılı İlk 1.000 İhracatçı Araştırması”ndaki en yüksek ihracat yapan ilk 10 şirket içinde 4 Koç Topluluğu şirketi 1’inci, 2’nci, 5’inci ve 6’ncı olarak yer almıştı.

OTOMOTİV İHRACATININ YÜZDE 45’İ KOÇ’UN

Koç Holding, otomotivde Türkiye üretiminin yüzde 45’ini, ihracatında ise yüzde 43’ünü tek başına gerçekleştirdi. Koç, aynı dönemde ülkenin beyaz eşya ihracatının ise yüzde 46’sını gerçekleştiriyor.

 Koç Topluluğu şirketlerinde 80 bini aşkın kişi çalışıyor.

Deniz Haber Ajansı

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim