• BIST 11324.52
  • Altın 5955.946
  • Dolar 42.8033
  • Euro 50.1746
  • İstanbul 10 °C
  • Ankara -1 °C
  • İzmir 9 °C
  • Antalya 11 °C
  • Muğla 9 °C
  • Çanakkale 6 °C

Koalisyon güçleri Yemen'de El Kaide'nin elindeki limanı geri aldı

Koalisyon güçleri Yemen'de El Kaide'nin elindeki limanı geri aldı
Yemen ve Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) askerleri, El Kaide örgütüne karşı yapılan operasyonda Yemen'de El-Kaide'nin kalelerinden biri Mukalla şehirdeki limanı ele geçirdi.

Yemen'de hükümet güçleri ve müttefiklerinin yaptığı operasyonlarda, 800'den fazla El-Kaide militanının öldürüldüğü bildirildi. 

Suudi  Arabistan öncülüğündeki koalisyon güçleri  Suudi Arabistan devlet haber ajansı SPA'ya pazar günü geç saatlerde yaptığı açıklamada,  Yemen'in güneydoğusundaki Hadramevt vilayetinin merkezi Mukalla şehrinde yapılan operasyonlarda, 800'den fazla El-Kaide militanının öldürüldüğünü belirtti.  Yemen ve  Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) askerlerinin ayrıca, El-Kaide'nin kalelerinden biri olan şehirdeki limanı da ele geçirdiği ifade edildi.

Koalisyon güçleri ayrıca, "Operasyonun ilk saatleri, 800'den fazla El-Kaide üyesinin ve birkaç liderinin öldürülmesi ile sonuçlandı." ifadelerini kullandı. Operasyonda militanlardan bazılarının ise kaçtığı belirtildi.

Öte yandan Yemenli yetkililer yaptığı açıklamada, Mukalla şehrinde 2000 kadar  Yemen ve BAE askerinin yaptığı operasyonda limanların ve havaalanının kontrol altına alındığına, kıyı kenti boyunca denetim noktaları kurulduğuna dikkat çekti.

Deniz Haber Ajansı

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim