• BIST 11233.66
  • Altın 5850.714
  • Dolar 42.6572
  • Euro 50.0721
  • İstanbul 7 °C
  • Ankara 0 °C
  • İzmir 7 °C
  • Antalya 10 °C
  • Muğla 3 °C
  • Çanakkale 5 °C

Kış turizminin gözdesi Çıldır, yazın da hareketli olacak

Kış turizminin gözdesi Çıldır, yazın da hareketli olacak
Atlı kızak turlarıyla meşhur Çıldır Gölü, yazın da su sporlarıyla hareketli bir dönem geçirecek.

Atlı kızak turlarıyla meşhur Çıldır Gölü, yazın da su sporlarıyla gündeme gelecek.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, 91 yıldır kutlanan Denizcilik ve Kabotaj Bayramı'nın 2008 yılından bu yana Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın himayesinde bir haftalık periyoda yayıldığını söyledi. Bu çerçevede ülkenin her yerinde etkinlikler düzenlendiğini belirten Arslan, "Bu yıl da birçok etkinlik yaptık. Yeşil liman sertifikası verdik. Denizcilik Fakültemizin açılışında bulunduk. Mezuniyet töreninde bulunduk." şeklinde konuştu.

Final Çıldır Gölü'nde yapıldı

Bu yılki kutlamaların finalini Çıldır Gölü'nde yaptıklarını dile getiren Arslan, gölün turizm açısından önemine dikkati çekti. Bakan Arslan, şöyle devam etti: "Gerek Ardahan gerek Kars'taki hemşehrilerimiz gerçekten Çıldır Gölü'nün kıymetinin, bölgeye katkısının farkındalar. Çünkü göl kışın çok ciddi misafir alıyor ama biz bunu yaz turizmine yaygınlaştıramamıştık. İşte bu sene Denizcilik ve Kabotaj Bayramı etkinliğini Çıldır Gölü'ne alarak Çıldır Gölü'nün yazın da etkinliklere ev sahipliği yapabileceğini göstermek istedik. Gölün gerek Ardahan gerek Kars kesimine iki güzel iskele yaptık. Amacımız, hemşehrilerimizin yazın yüzer iskeleler sayesinde tekneleriyle gölü kullanabilmeleri ve yaz turizmi anlamında da gölden yararlanabilmeleri."

"Su sporlarının daha fazla yapıldığı etkinlikler yapacağız"

Arslan, Bakanlık olarak her iki ilin valiliğine birer gezi teknesi hediye ettiklerini söyledi. Teknelerin hizmete alınması için düzenlenen törende dümene geçtiğini anlatan Arslan, "Sağ olsunlar amatör denizci belgemizi de önce gördüler böylece bizi direksiyona geçirdiler. Cumhurbaşkanımız, Başbakanımız ulaştırmanın direksiyonuna güvenerek bizi geçirdilerse Çıldır Gölü'ndeki arkadaşlar da tekne dümenine belgeyi görerek geçirdiler. Biz de hemşehrilerimiz adına Çıldır Gölü'nün zevkini tekneyi kullanarak çıkartıyoruz ve inşallah örnek olur. Bu tip etkinlikleri yaygınlaştıracağız. Çıldır Gölü'nde, su sporlarının daha fazla yapıldığı, gençlerimizin denizciliğe eğiliminin arttığı, hatta eğitimini gördükleri etkinlikler yapacağız." dedi.

DENİZ HABER AJANSI

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim