• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 19 °C
  • İzmir 20 °C
  • Antalya 22 °C
  • Muğla 16 °C
  • Çanakkale 15 °C

Kırım, İran’a Volgograd üzerinden Karadeniz’e petrol transferi önerisinde bulundu

Kırım, İran’a Volgograd üzerinden Karadeniz’e petrol transferi önerisinde bulundu
Kırım Cumhuriyeti Daimi Temsilcisi Grigory Muradov, ABD’nin yaptırım uyguladığı İran’a, petrolünü Rusya üzerinden Karadeniz’e Volgograd rotasından Kırım’a aktarabileceğini söyleyerek İran'a petrol transferi önerisinde bulundu.

Kırım Cumhuriyeti Bakanlar Kurulu Başkan Yardımcısı Grigory Muradov, yaptığı açıklamada İran’dan petrol transferinin, ABD yaptırımlarından dolayı zor olduğunu ve bu sebepten dolayı Kırım limanlarından petrol transferini yapabileceğini bildirdi.

Muradov, bu işlemin bölge ve İran arasındaki ikili işbirliğinin geliştirilmesi bakımından önemli haline gelebileceğini belirtti.

Muradov, "Özellikle ABD’nin yaptırımları üzerine İran’a uygulanan yaptırım ve İran karşıtı politikası göz önüne alındığında İran ile Kırım Cumhuriyeti arasındaki işbirliğine karşılıklı ilgi artıyor" dedi.

Muradov, bazı İranlı işadamlarının henüz İran'dan aktif bir çalışma olmamasına rağmen Kırım Yarımadası’yla çalışmak istediklerini belirtti.

Ayrıca Muradov, “İran İslam Cumhuriyeti'yle tam ve karşılıklı yarar sağlayacak işbirliğine hazır olduğumuza dair işaretler de gönderdik ve İran, petrol tesislerini, petrolünü diğer alanlara aktarmak için kullanabileceği de dâhil olmak üzere çeşitli alanlar araştırıyoruz. İran ve Rusya'nın Hazar Denizi'ne erişimi var. Böyle bir durumda İran, petrolünü Karadeniz'e, gezilebilir tesislerimizden, Volgograd rotası boyunca kanallarından Kırım Yarımadası'na aktarabilir” ifadelerini kullandı.

Muradov'a göre, diğer işbirliği alanlarında İran’da başka potansiyel fırsatları var, çünkü İslam Cumhuriyeti çok çeşitli bir ekonomiye sahip bir ülke.

Muradov, “Şu anda bizim için daha cazip olan tesislere bakıyoruz ve Kırım'a seyahat eden ve aynı zamanda Kırım’da çalışan bazı iş adamlarıyla işbirliğine hazır olduğumuzu bildirmekten memnuniyet duyuyoruz. Şu anda Batı topraklarımızın Rus topraklarına katılımı için İran ve Suriye ile birlikte ABD yaptırımlarına dahiliz” dedi.

Muradov, bu ülkelerden herhangi biriyle ya da Kırım Cumhuriyeti ile belirli sektörlerde işbirliği yapan şirketlerin ABD yaptırım yapacağını belirtti.

Muradov, aynı zamanda İran İslam Cumhuriyeti ve Suriye’nin Rusya ile müttefik ilişkilerinin gelişimini tam olarak desteklediğini vurguladı.

Rusya Güvenlik Konseyi Sekreteri Nikolai Patrushev geçtiğimiz Haziran ayında Tahran yönetiminin yaptırımlarla başa çıkmak için kalıcı bir uluslararası mekanizma önerdiğini ve önerinin Moskova yetkilileri tarafından desteklendiğini söyledi.

Nasim JAFARY - DENİZ HABER AJANSI

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim