KiMYASAL TANKER DENiZE iNDiRiLDiTürkiye'nin en büyük kimyasal tankeri Ottomana (Osmanlı) dün düzenlenen törenle denize indirildi. Yapı Kredi Bankası'nın finansmanı ile yaptırılan ve 25 milyon Euro'ya mal olan Ottomana, 16 ayda tamamlandı.
Çelik Tekne Tersanesi'nde yapılan Ottomana'nın denize indirilme törenine Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım ve Dış Ticaretten Sorumlu Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen katıldı. Bakan Yıldırım, bankacılığımızın artık yabancı armatörlere de kredi kullandırır hale geldiğini belirterek, bunun Türkiye'nin güvenilirliğinin ve istikrarının kısa sürede nereden nereye geldiğinin en açık göstergesi söyledi. Denizciliğimiz altın çağını yaşıdığını ifade eden Yıldırım, 'Bir yandan yapılan yasal düzenlemeler diğer yandan alınan tedbirler denizciliğimizin önünü açmıştır. Ufkunu genişletmiştir. 2004 yılında 59'u iç piyasaya 41'i ihracata yönelik olmak üzere toplam 100 adet gemi yapılmış. Ve 1 milyar dolar ihracat sağlanmıştır' dedi.
Artık denizciliğimizin rotasının Avrupa'ya doğru döndüğünü anlatan Bakan Yıldırım 'Denizcilik sektörümüz AB'ye hazırdır. Bugün en fazla Avrupa Birliği gereklerini sağlayan sekörümüz denizciliktir' diye konuştu. Kürşad Tüzmen ise denizcilik sektöründe yaşanan gelişmelerin sevindirici olduğunu 1 milyar dolarlık hacmin önümüzdeki yıllarda 5 milyar doları bulacağını kaydetti. Ardından gemi İtalyan Mediterranea Di Navigazione firmasına teslim edildi.
Kaynak:Aksam-Özner BERBER / İSTANBUL
Kimyasal tanker denize indirildi

Türkiye'de yapılan en büyük kimyasal tanker Ottomana, dün düzenlenen törenle denize indirildi. 25 milyon Euro'ya mal olan Ottomana, 16 ayda tamamlandı.
SON EKLENEN GALERİLER
Diğer Haberler
Körfez krizinde gözler acil toplanacak IMO Konseyi’ndeKörfezdeki kriz 18-19 Mart tarihlerinde Londra’da düzenlenecek 36. IMO Konseyi Olağanüstü Oturumu’nda masaya yatırılacak. Oturumda Umman Denizi ve Körfez bölgesindeki güvenlik zafiyeti ele alınacak , 40 üye devlet krizin çözümü için atılacak adımlar planlanacak.
Umman Körfezi açıklarında kırmızı alarmBirleşik Krallık Deniz Ticaret Operasyonları Merkezi (UKMTO), Umman Körfezi’nde demirli durumdaki bir tankere kimliği belirsiz bir cismin isabet ettiğini ve acil durum uyarısı yapıldığını açıkladı.
Çanakkale’de Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'na bağlı gemiler ziyarete açıldı18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi etkinlikleri çerçevesinde Deniz Kuvvetleri Komutanlığına bağlı gemiler ziyarete açıldı.
Frontex'e ait gemi Meis Adası açıklarında battıAvrupa Birliği'nin (AB) sınır koruma ajansı Frontex'e bağlı bir gemi Meis Adası açıklarında battı. Gemide Estonya'nın Atina Büyükelçisi Karin Rannu da bulunuyordu.ÇOK OKUNANLAR
“Gemi içinde gemi” konsepti ile MSC Splendida
Dünyada tek! Denizaltı yüzer havuzu intikal seyrine başladı
MSC'den 55 milyon euroluk turizm geliri müjdesi
5. Bosphorus Ship Brokers Dinner, İstanbul’da yapıldı
12345678
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim
























