• BIST 9717.77
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • İstanbul 25 °C
  • Ankara 26 °C
  • İzmir 28 °C
  • Antalya 30 °C
  • Muğla 25 °C
  • Çanakkale 20 °C

Kilimli’ye gemi söküm tesisi kurulması masaya yatırıldı

Kilimli’ye gemi söküm tesisi kurulması masaya yatırıldı
Zonguldak Valisi Erdoğan Bektaş, Karadeniz’de gemiler eskidiklerinde gidebilecekleri en yakın yerin Aliağa olduğunu belirterek eninde sonunda Kilimli’ye gemi söküm tesisi kurulacağını söyledi.

Zonguldak Valisi Erdoğan Bektaş, gazetecileri ağırlayarak şehrin sorunlarına ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

Bektaş, Şehit Ömer Halisdemir Toplantı Salonu’nda ulusal ve yerel medya temsilcilerini ağırladı.

Filyos Projesi’nin yeniden üç ili bir araya getirdiğinin altını çizen Bektaş, “Karabük Filyos’a mecbur. Filyos Zonguldak’ın dolayısıyla Zonguldak Filyos’suz olmaz. Filyos’u en çok kullanacak olan kim Bartın. Filyos tekrar üç vilayeti bir araya getirdi. Liman, endüstri bölgeleri, lojistik, demiryolu hatları, BAKKA havzası Ankara-Konya koridoru Akdeniz’e kadar Karadeniz’e açılan en büyük limanı. Koca bir coğrafya Filyos’a bir potansiyel ortaya çıkarıyor. Bakıyorum Bartın için bir strateji benim görevim değil ama etkiliyor. Gidiyorum Bartın’lılar ile görüşüyorum. Filyos ortak paydasından yola çıkarak Erdemir-Kardemir varlığı taşkömürü varlığı bu bölgede bir çelik vadisi, çelik havzası konusunda öne çıkmıştır. Üç il BAKKA çerçevesinde bir kavramla dünyanın gündemine oturabilir mi? Profesyonellere görev verdik. Çalışıyorlar. Zonguldak maden makineleri kümesi diye bir kümelenme mantığıyla üretim bir sanayi ve üretim modelini Zonguldak’a koymamız mümkün. Onun altyapısı var. Böyle bir şey en azından kendi madenlerimiz için bütün makineleri üretebiliriz. Zonguldak’taki bütün geçmiş ve tarihi maden makinelerini bir meydan okumaya yönlendirebiliriz şeklinde çalışıyoruz. Teknopark ile de çalışıyoruz” şeklinde konuştu.

gemi_sokum_tesisi_2.jpg

GEMİ SÖKÜM TESİSİ

Gemi söküm tesisi için Kilimli ilçesinin konuşulduğu toplantıda açıklamalarda bulunan Bektaş, “Gemi söküm işi özel bir iş. Türkiye’nin iki kömür söküm yeri var. Aliağa ve bir de Kilimli belirlenmiş. Onun dışında Türkiye üçüncü bir gemi söküm yeri yapmayacağını taahhüt etmiş. Karadeniz coğrafyasında da başka gemi söküm yeri yok. Karadeniz coğrafyasında gemiler eskidiklerinde gidebilecekleri en yakın yer Aliağa. Oraya ulaşabilmeleri için de iki boğaz var. Bunun da maliyeti var. Dolayısıyla Karadeniz coğrafyasında büyük eski gemiler var. Bunu işleyebilecek bir gemi söküm yeri de yok. Kilimli’deki yeri ele alabilir miyiz? Eninde sonunda Kilimli’de gemi sökümcü olur. Türkiye böyle bir fırsatı kolay kolay tepmez. Bugün mü olur yarın mı olur? Bir ekonomisi var, kirliliği de var. Oraya güçlü bir işletmeci yarın gelebilir ama orada ellerinde bir imkan var. Sıkışırlarsa gelebilirler. Zamana bırakılmış bir konudur” dedi.

Toplantının sonunda gazeteciler ve Vali Erdoğan Bektaş hatıra fotoğrafı çektirdi.

gemi_sokum_tesisi_1.jpg

DENİZ HABER AJANSI

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim