• BIST 13741.89
  • Altın 6326.19
  • Dolar 46.1105
  • Euro 53.3177
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 27 °C
  • Antalya 25 °C
  • Muğla 20 °C
  • Çanakkale 27 °C

Kılavuz Kaptanlar Haftası kapsamında meslek şehitleri anıldı

Kılavuz Kaptanlar Haftası kapsamında meslek şehitleri anıldı
Türk Kılavuz Kaptanlar Derneği (TKKD) tarafından organize edilen 17. Kılavuz Kaptanlar Haftası etkinlikleri kapsamında, görev başında hayatını kaybeden kılavuz kaptanlar için anlamlı bir anma töreni düzenlendi.

Türk Kılavuz Kaptanlar Derneği’nce (TKKD), bu yıl 17.’si gerçekleştirilen Kılavuz Kaptanlar Haftası etkinlikleri kapsamında düzenlenen Meslek Şehitlerini Anma Töreni İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Denizcilik Fakültesi’nde yapıldı.

 Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan törende, İMEAK Deniz Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Recep Düzgit, Tuzla Bölge Liman Başkanı Ahmet Porsuk, TKKD Yönetim Kurulu Başkanı Kaptan Nildeniz Sütçü Şen ve Avrupa Kılavuz Kaptanlar Birliği (EMPA) Yönetim Kurulu Başkanı Miguel Vieira de Castro konuşma yaptı.

Törene, DTO Meclis üyeleri Metin Düzgit ve Nuri Mert Can katıldı. Törende, hayatlarını kaybeden Kılavuz Kaptanlar anısına denize çelenk bırakıldı.

 

Törende yaş haddinden emekli olan kılavuz kaptanlara madalyaları takdim edilirken, etkinliklere sponsor olan sektör temsilcilerine de teşekkür plaketleri verildi. Konuşmaların ardından, ebediyete intikal eden meslek şehitlerini anmak üzere denize çelenk bırakıldı.

İlk gün etkinlikleri, İstanbul Teknik Üniversitesi Denizcilik Fakültesi’nde gerçekleştirilen panel etkinliğiyle tamamlandı.

17. Meslek Şehitlerini Anma ve Kılavuz Kaptanlar Haftası etkinlikleri, bugün (12 Mayıs)  Piri Reis Üniversitesi’nde ve 14 Mayıs’ta Dokuz Eylül Üniversitesi Denizcilik Fakültesi’nde gerçekleştirilecek programlarla devam edecek.

Etkinliklerin son günü olan 15 Mayıs’ta ise dernek yönetim kurulu ve kılavuz kaptanlar, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün huzuruna çıkmak üzere Anıtkabir’e ziyaret gerçekleştirecek.

Uraloğlu : Denizlerimizde güvenliğin görünmez kahramanları

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Kılavuz Kaptanlar Haftası dolayısıyla bir kutlama mesajı yayımlayarak kaptanların deniz emniyetindeki rolüne vurgu yaptı.

Kılavuz kaptanların görev bilincine dikkat çeken Uraloğlu, “Mavi Vatan’da seyir ve deniz emniyetini sağlamak için büyük bir özveri, dikkat ve sorumlulukla görev yapan kılavuz kaptanlarımız, denizlerimizde güvenliğin görünmez kahramanlarıdır” ifadelerini kullandı.

Zorlu şartlar altında yürütülen faaliyetlerin önemini belirten Uraloğlu, “Zorlu şartlara rağmen limanlarımızda emniyetli geçişi sağlayan tüm kılavuz kaptanlarımızın ‘Kılavuz Kaptanlar Haftası’nı tebrik ediyorum” sözlerini iletti.

DENİZ HABER AJANSI

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim