• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 19 °C
  • Antalya 21 °C
  • Muğla 15 °C
  • Çanakkale 15 °C

Kerim Kalafatoğlu; Açtı ağzını, yumdu gözünü!

Kerim Kalafatoğlu; Açtı ağzını, yumdu gözünü!
YÖK ve Vakıflar Genel Müdürlüğü'nün Piri Reis Üniversitesi ve Türk Deniz Eğitim Vakfı hakkında hazırladığı rapor ve incelemeler nedeniyle verdiği kararlar konuşulmaya devam ediyor. Ares Tersanesi sahibi Kerim Kalafatoğlu, Deniz Haber Ajansı'na özel açıklamalarda bulundu.

TOBB Deniz Ticaret Odaları Konsey Başkanı Cengiz Kaptanoğlu'nun, Vakıflar İstanbul Çalışma Grubu'na verdiği ihbar dilekçesinde "Piri Reis Üniversitesi ve Türk Deniz Eğitim Vakfı'nda yolsuzluklar yapıldı" iddiası üzerine, Yüksek Öğretim Kurulu ve Vakıflar Genel Müdürlüğü'nün Piri Reis Üniversitesi ve Türk Deniz Eğitim Vakfı hakkında hazırladığı rapor ve incelemeler nedeniyle verdiği kararlar, konuşulmaya devam ediyor.

Cengiz Kaptanoğlu'nun Vakıflar Genel Müdürlüğü İstanbul Çalışma Grup Başkanlığı'na verdiği dilekçede tanık olarak gösterdiği ve müfettişlere verdiği ifadeyle adı öne çıkan Piri Reis Üniversitesi Mütevelli Heyet Üyesi ve Antalya Ares Tersanesi Yönetim Kurulu Başkanı Kerim Kalafatoğlu, Deniz Haber Ajansı'na  açıklamalarda bulundu.

KAPTANOĞLU, BİLGİM DIŞINDA İSMİMİ VERMİŞ!

Cengiz Kaptanoğlu'nun Vakıflar İstanbul Çalışma Grup Başkanlığı'na verdiği dilekçede, kendisinin bilgisi dışında Kaptanoğlu tarafından tanık olarak gösterildiğini ve bu konuda iki müfettişe bildikleri konularla ilgili ifade verdiğini belirten Kalafatoğlu, Katar Deniz Harp Okulu'nun ihdası konusunda, 55 milyon EURO'luk Proje için Katarlı firmaya verilen 13 milyon EURO'luk komisyonun fazla olduğunu söyledi.

Piri Reis Üniversite'si ile yapılan Katar Deniz Harp Okulu'nun ihdası Projesi'nde, ciddi hatalar yapıldığını ifade eden Kerim Kalafatoğlu, sürecin iyi yönetilmediğini söyledi.

KATAR SAVUNMA BAKANI İLE GÖRÜŞTÜM, MÜDAHALE ETTİ!

Katar'a iş yapmasından dolayı, Piri Reis Üniversitesi'nin kendisinden yardım istediği dile getiren Kerim Kalafatoğlu şunları söyledi; "Benim bu olaya dahil olmam, Üniversiteden beni aradılar. Piri Reis Üniversitesi ile aracılık sözleşmesini yapan Dahlan Lojistik'in yüksek miktarda komisyon istediği belirtildi ve komisyonun düşürülmesi konusunda yardımcı olmamı istediler. Bende, halen görevde bulunan Savunma Bakanı Khalid bin Mohammad Al Attiyah ile görüşerek olayı anlatınca hemen benim yanımdan, şu an Deniz Kuvvetleri Komutanlığı görevinde bulunan Abdulla Hassan Al-Sulaiti arayarak, Dahra Lojistik Şirketi'nin Bakanlığa girişinin yasaklanmasını ve Piri Reis Üniversitesi'nden komisyon alınmaması konusunda yardımcı olunması talimatını verdi. Daha sonra Dahra Lojistik ile yapılan sözleşmenin iptal edildiğini ancak, o şirketin başka iştiraki olan KNO Marketing şirketiyle, yüzde 20'lik komisyon içeren yeni bir sözleşmenin yapıldığını duydum. Türk Deniz Eğitim Vakfı'nın Genel Kurulu'nda bu gelişmeleri anlattım. İstenseydi, Katarlı hiç bir firmaya, komisyon verilmezdi. Bu gelişmeler üzerine Cengiz Kaptanoğlu, Vakıflar Genel Müdürlüğü'ne verdiği ihbar dilekçesinde, benim bilgim dışında ismimi tanık olarak vermiş. İki müfettiş beni çağırdı ve sordukları sorulara ve bildiklerimi anlattım. Piri Reis Üniversitesi'ne satılan M/F ANKARA Feribotu ve Türk Deniz Eğitim Vakfı'na kiralanan M/F SAMSUN Feribotu ile bilgim yok. Bana bu konuyu da sordular. Bilgimin olmadığını söyledim. Bu olaylarda adımın geçmesinden dolayı ziyadesiyle rahatsızım. Buralar bana göre değil, aldığım görevlerden ayrılmayı bile düşünüyorum. Cengiz Kaptanoğlu'nun adamı değilim, ve hiç bir operasyonunda aparat olmam" diye konuştu.

SUALP ÜRKMEZ'E AĞIR SUÇLAMA!

"Katar'da Ürkmez ailesinin sahibi olduğu ADİK Tersanesi ile rakip olduğunuz ve bu iddiaların müsebbibi olarak gösteriliyorsunuz?" sorusu üzerine cevap veren Kerim Kalafatoğlu, "Katar'a yüksek kaliteli alüminyum ve fiber tekne inşa ediyoruz. Konseptimiz bile aynı değil. Nasıl rakip olabiliriz? Sualp Ürkmez ile hiç bir ihalede karşı karşıya gelmedik. Ares Tersanesi ile ADİK Tersanesi hiç bir ihalede yarışmadı. Esas sorulması gereken soru? Katar Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'na, ADİK Tersanesi tarafından inşa edilen bir kaç yüz milyon dolarlık iki adet eğitim gemisi için ne kadar komisyon verildi? Bu soruya Sualp Ürkmez'in cevap vermesi gerekir. Katarlı KNO Marketing Şirketine Piri Reis Üniversitesi üzerinden verilen komisyonun, bu ihaleyle ilgilisi var mı?" dedi.

"Sayın Kalafatoğlu, çok ağır bir suçlamada bulunuyorsunuz? Bu suçlama yenilir yutulur bir suçlama değil... Bu konuyu biraz açarmısınız?" sorusuna ise; "Ben kimseyi suçlamak istemiyorum. İstenseydi, Piri Reis Üniversitesi, KNO Marketing Şirketi'ne bir kuruş komisyon vermezdi. Milli Savunma Bakanı Khalid bin Mohammad Al Attiyah, benim yanımda, arayarak talimat verdi. Dahra Lojistik'in Bakanlığa girmesini yasakladı. Ancak iştiraki KNO Marketing şirketiyle yeni bir anlaşma yapıldı ve komisyon ödeniyor" diyerek sözlerini tamamladı.

KALAFATOĞLU, "OKUL GEMİSİ - KOMİSYON" İDDİASINI HAVADA BIRAKTI!

Piri Reis Üniversitesi'nin KNO Marketing firmasına ödediği komisyonun, ADİK Tersanesi'nin Katar Deniz Kuvvetleri'ne inşa ettiği iki okul gemisiyle ilgili "alakalı" suçlamasını iddia olarak belirtip, net cevap vermemesi, kafalarda soru işareti oluşturken, bu iddia ve suçlamalara Sualp Ürkmez'in ne cevap vereceği merak ediliyor.

Haber: Recep CANPOLAT - Deniz Haber Ajansı

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim