• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 19 °C
  • Antalya 19 °C
  • Muğla 18 °C
  • Çanakkale 17 °C

KEGM-7 botu kayalıklara bindirerek battı

KEGM-7 botu kayalıklara bindirerek battı
Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü'ne bağlı KEGM-7 isimli Acil Müdahale botu, Sahilköy açıklarında batan Volgo Balt 199 gemisi için bölgeye hareket ederken, Şile'de kayalıklara bindirdi.

Kıyı Emniyeti'ne ait KEGM-7 botu Şile'de kayalıklara çarparak battı

Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü'ne bağlı KEGM-7 isimli Acil Müdahale botu, Sahilköy açıklarında batan Volgo Balt 199 isimli gemi için bölgeye hareket ederken, Şile'de kayalıklara bindirerek battı.

Kıyı Emniyeti botunda bulunan 5 personelden ikisi kendi imkanları ile kurtulurken, 3 bot personelinin ise kayıp olduğu öğrenildi. Alınan bilgiye göre KEGM-7 isimli Acil Müdahale Botunun kayalıklara çarpması neticesinde su aldığı ve ters dönerek battığı kaydedildi.

KURTARMA BOTUNDAKİ 3 KİŞİ VE 1 BALIKÇI KAYIP

Şile açıklarında batan “Volgo-Balt 199” adlı yük gemisindeki mürettebatı arama çalışmalarına katılan Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü'ne ait tahlisiye botu da alobora oldu. Bottaki 3 kişi ile onları kurtarmaya giden 1 balıkçıyı arama çalışmaları da sürüyor.

Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü'ne ait tahlisiye botu, Şile Limanı'ndan çıkmak üzereyken, şiddetli fırtınanın etkisiyle kayalıklara çarparak alabora oldu.

Botta bulunan 5 kişi ile birlikte onları kurtarmaya giden 1 balıkçı da kayboldu. Olayın haber verilmesinin ardından limana çok sayıda ambulans ve itfaiye ekipleri sevk edilirken, Kara Kuvvetleri Komutanlığı'na ait askeri bir helikopter de tahlisiye botunda bulunan 5 kişi ile balıkçıyı arama çalışması başlattı. Botta bulunan 5 personelden 2'si kurtarıldı.

Bölgedeki arama-kurtarma çalışmaları sürüyor.

YILDIRIM: KIYI EMNİYETİ'NİN 3 PERSONELİNİ KAYBETTİK

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Karadeniz'de kurtarma operasyonuna katılmak için Şile Tahlisiye İstasyonundan hareket eden KEGM-7 isimli Acil Müdahale Botunun fırtına nedeniyle battığını kaydederek, teknede bulunan 5 personelden ikisini kaybettiklerini açıkladı. Diğer taraftan kurtarma operasyonuna katılan bir balıkçının ise kaybolduğu öğrenildi.

kurtarildi_gemici.jpg

bot_kiyem_1.jpg

kiyem_7_batti.jpg

kiyem_7_batti_0.jpg

www.DenizHaber.Com.tr

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar
Deniz
11 Aralık 2012 Salı 18:07
KUL HAKLARIN LA nasıl hesap vereceksiniz BROKRATLAR..
bu son olmayacak iyi bilsin,bir karış boy,3 karış yikseklikteki botları yapmaya devam ederlerse ne beklenirki..botdaki cihazlarmı son model,hacı yatmaz botlar batmaz,evet batmaz.bunlar düz havada az rüzgarlı havada,liman içi yerlerin botları,,açık denizdemi,gördüler açık denizi..değerli denizci evlatlarımız yok yere kaybettik..hesabınımı kim verecek..ne hesabı,merhum kaptanımız suçlu,kim verdi o emri fırtınaya git diye..yazıklar olsun..işte size bu botların marifeti..kullanma hatasımı asla,teknoliji eksiklikmi hatası asla..haa birde gemileri karşılıyan klavuz kaptanlarımıza verilen plot motorları da aynısı..bunlarıda yetersiz vasıta..tersanelerimizde yapılmakta yurt dışına satılmakta olan botlara baksananız..hatta bazı limanlarımızın kullandıgı özel klavuzluk hizmeti veren vasıtalara baksananız..bir an evvel plot botların bunlardan arınıldırması..yerlerinine güçlü romorkör eş değerinde plot botların yapılmasını tüm limanlara bunlardan aldırtılması gerekli..hesapmı verecekler asla veremezler..verecekleri tek yer hesabı var,milletten alacakları dualar ve rabbine verecekler..
176.240.101.186
murat
07 Aralık 2012 Cuma 21:41
yazık
çok yazık oldu çok yazık.hayatının baharında arka da gözü yaşlı insanlar ve yetim bir çocuk.hesabını verecekler.kimi kurtaracak kaptan,yağcı,çarkcıbaşı,nerde ekip kim çıkaracak kazazedeleri bota.bilenbiri yazsın.vallahabillaha ben bilmiyorum.
78.176.208.226
balıkçı
07 Aralık 2012 Cuma 16:18
4 hata 4 ölüm
hata 1 bu limandan fırtınada giriş ve çıkış yapamazsın
hata 2 bu kurtarma botu dalgalara dayanıklı değil bir dalgada stop etti ve battı hata 3 bu havada masa başından operasyon yönetip bota çıkın denmez hata 4 bu havada limandan çıkmak ben bunları boşa yazmadım her şeyi gözlerimle gördüm bir işte 4 hata yaparsanız sonu bu olay gibi facia olur selamlar tel 05303117218
31.140.38.103
Alper Kılıç
05 Aralık 2012 Çarşamba 21:41
Bir diğeri
Buyrun size baska bir tatbikat haberi.
Ordekli can simidini alin, gemi kurtarmaya gidelim.
Danimarka Norvec gibi ulkelerde personel, ozel havuzlarda tum firtina simulasyonlari yapilarak egitiliyor. Linklerde goruldugu ve yazanlara bakilirsa, bizdeki tatbikatlar devlet erkaninin toreni ile yapilan koca bir ŞOV dan başka birşey değildir.
Ortada gerçekler ve yaşanmış olaylar varken kimse de aksine inandıramaz.
Benim gözüme mi, senin sözüne mi?
http://www.sabah.com.tr/webtv/turkiye/istanbul-bogazi-buyuk-tatbikata-hazirlaniyor
46.2.5.134
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim