• BIST 9645.02
  • Altın 2429.254
  • Dolar 32.552
  • Euro 34.8813
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 15 °C
  • İzmir 24 °C
  • Antalya 18 °C
  • Muğla 19 °C
  • Çanakkale 15 °C

Kayıp Türk denizcilerinin, Eritre’de gözaltında olduğu ortaya çıktı

Kayıp Türk denizcilerinin, Eritre’de gözaltında olduğu ortaya çıktı
Gözaltında bulunan 3 Türk denizcinin aileleri, Dışişleri Bakanlığı’na çağrı yaparak “Rehin tutulan 3 vatandaşı için devlet hâlâ neden bekliyor” dedi.

İzmir’den iki arkadaşıyla birlikte tekne ile dünya turuna çıkan denizci Selim Ekmekçioğlu ve iki arkadaşından 53 gündür haber alınamıyor.

Ekmekçioğlu ile birlikte Lütfi Erman Atamer ve İbrahim Iğnak’ın Afrika’nın Eritre adasında olduğu ve gözaltında tutulduğu öğrenildi. Dünya turuna çıkan ve birçok ülkeyi dolaştıktan sonra geri dönmek için hareket eden 3 Türk denizci, Kızıldeniz girişinde fırtınaya yakalanınca Türkiye’nin Cibuti Büyükelçisi ile irtibat kurarak rotayı Cibut Limanı’na çevirdi. Burada yakıt ve yiyecek alan denizciler tekrar Kızıldeniz’e açıldı. Ancak 14 saat yolculuk yaptıktan sonra yine hava kötüleşince bu kez en yakın liman olan Eritre Massawa Limanı’na yaklaşmaya karar verdi.

EŞİNDEN YARDIM İSTEDİ

Rotayı Massawa Limanı’na çeviren Selim Ekmekçioğlu, limana girişte kolaylık sağlaması için Eritre Büyükelçiliği’ne ulaşamayınca eşi Şeyda Ekmekçioğlu’nu en yakın limana ulaşmak için Büyükelçi Aykut Kumbaroğlu’na ulaşmasını ve giriş için yardımcı olmasını istedi. Büyükelçi Kumbaroğlu’na ulaşan Şeyda Ekmekçioğlu, Büyükelçinin “İlgili kişilerle görüştüm, eşiniz va arkadaşlarınız limana yanaşabilir” demesi üzerine eşini arayarak limana yaklaşmalarında sorun olmadığını büyükelçinin gerekli izinleri aldığını söyledi. Saatler süren yolculuk sonrası limana yaklaşan üç denizci, iki silahlı asker tarafından karşılandı ve başka bir adaya götüreceklerini söyleyerek gözaltına alındı. Gözaltında tutulan Ekmekçioğlu, eşine mesaj atarak “Bizi Massawa’dan 29 mil ötede Penisula di Buri Adası’na götürüyorlar. Telefon yasak” dedi ve iletişim kesildi.

Eşinin telefonuna ulaşamayan aile, tüm girişimlere rağmen denizcilerin son durumu hakkında bilgi alamadı. Yetkililerle yapılan en son görüşmede gözaltında olduğu ve nedenini bilmediklerini açıklayarak, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun devreye girdiği belirtildi.

Sosyal medya üzerinden de çağrılar yapan ailelerden Selim Ekmekçioğlu’nu eşi Şeyda Ekmekçioğlu, “Şimdi nerede oldukları belli değil. Tedirginlik içerisindeyiz. En son yetkililer bize gözaltında olduklarını söyledi. 25 Nisan 12.44’te son görüşmemiz oldu” dedi.

Yaşadıklarına dair ses ve video kaydı beklediklerini söyleyen Ekmekçioğlu, “Hayatta olup olmadıklarını bilemiyoruz. Endişe ve korku içerisindeyiz. Bize bir video ve ses kaydının atılmasını istiyoruz. Sağlık durumlarını merak ediyoruz. Hangi suçlama ile tutuluyorlar? Fidye için mi kaçırıldılar? Oradaki devlet neden bizim devletimize cevap vermiyor? 3 Türk vatandaşının serbest bırakılması için daha çok gayret edilmesini istiyoruz. Gözaltındakiler Türk vatandaşı” diyerek haber beklediklerini söyledi.

DENİZ HABER AJANSI

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar
mustafa özülker
20 Haziran 2020 Cumartesi 09:53
09:53
Çindeki vatandaşlar için A400 kaldıran devletim bunlarla neden ilgilenmez ? Herhalde başları kel diye. Oraları bize benzemez, oralarda adalet yoktur, rüşvet boldur. Papelleri uçlanmazlarsa korkarım epey kalırlar orada.
77.185.184.210
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim