• BIST 9524.59
  • Altın 2496.1
  • Dolar 32.5441
  • Euro 34.7282
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 14 °C
  • İzmir 16 °C
  • Antalya 17 °C
  • Muğla 10 °C
  • Çanakkale 13 °C

Katar Deniz Harp Okulu, Piri Reis Üniversitesi desteğiyle eğitime başlıyor

Katar Deniz Harp Okulu, Piri Reis Üniversitesi desteğiyle eğitime başlıyor
Pîrî Reis Üniversitesi tarafından Katar Silahlı Kuvvetleri’ne uluslararası standartlarda en üst derecede denizcilik eğitimi sağlanması konusunda 2018 yılında yapılan anlaşma çerçevesinde Katar Deniz Harp Okulu, PRÜ desteğiyle eğitime başlayacak.

Katar Deniz Harp Okulu (Mohammed Bin Ghanim Al-Ghanim Naval Academ), Piri Reis Üniversitesi işbirliği ve desteğiyle eğitime başlıyor.

Pîrî Reis Üniversitesi tarafından Katar Silahlı Kuvvetleri’ne uluslararası standartlar çerçevesinde en üst derecede denizcilik eğitimi sağlanması konusunda 2018 yılında anlaşma imzalanmıştı. Anlaşma ile Katar Deniz Kuvvetleri’ne bağlı 4 programdan oluşacak akademinin (Deniz Harp Okulu) oluşumu ve işletilmesinde Pîrî Reis Üniversitesi 6 yıllık eğitim hizmeti verecek.

Akademinin Katar, Doha’da yapılan açılış törenine Katar Deniz Kuvvetleri Komutanı Tümamiral Abdullah Hassan Al-Sulaiti, Katar Silahlı Kuvvetler Eğitim Komutan Tümgeneral Nasser Al Hammadi, Katar Kara Kuvvetleri Komutanı Tümgeneral Fahad Mubarak A.Al-Khayareen, Katar Deniz Harp Akademisi Komutanı Amiral Khalid N.Al-Hajri, Türkiye Doha Büyükelçisi Fikret Özer, Piri Reis Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Metin Kalkavan, Piri Reis Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Oral Erdoğan ve çok sayıda Katar Silahlı Kuvvetleri üyesi komutan, akademisyen ve öğrenci katıldı.

Piri Reis Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Oral Erdoğan da Katar Deniz Harp Okulu’nun açılışında bir konuşma yaptı.

untitled-43-019.jpg

Prof. Dr. Erdoğan, konuşmasında “Piri Reis’ten, Barbaros Hayrettin Paşa’dan, Mustafa Kemal Atatürk’ten, Çanakkale Zaferi’nden ve Piri Reis Üniversitesi’nin kuruluşundan bugünlere Türk denizciliğinin ve eğitim dünyasının tecrübesini Katar ile paylaşmaktan onur duyuyoruz. Başta Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, Sayın TBMM Başkanı Binali Yıldırım ile Sayın Bakanlarımız ve YÖK Başkanımız Prof. Dr. M. A. Yekta Saraç  ve tüm denizcilik camiasının desteği ile en iyi şekilde bu işbirliği ve dostluğu sürdüreceğiz. Katarlı dostlarımıza bize güvenlerinden dolayı teşekkür ediyoruz. Türk denizcilik ve yükseköğretim camiasının harmanlandığı ve denizcilik alanında  “know how” merkezi haline gelen üniversitemizin 11. kuruluş yıldönümünü de bu vesileyle kutlar, Pîrî Reis Üniversitesi ailesi olarak nice başarılarla dolu yıllar diler, büyük bir özveri ve emekle Piri Reis Üniversitesi’nin bugünlere gelmesinde katkısı olan tüm akademik, idari personele ve öğrencilerimize içtenlikle teşekkür ederim” dedi.

untitled-42-021.jpguntitled-44-013.jpg

DENİZ HABER AJANSI

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim