• BIST 10918.51
  • Altın 5781.504
  • Dolar 42.5298
  • Euro 49.5965
  • İstanbul 10 °C
  • Ankara -1 °C
  • İzmir 11 °C
  • Antalya 10 °C
  • Muğla 11 °C
  • Çanakkale 11 °C

Kaş Balıkçı Barınağı 27 Kasım’da ihaleye çıkıyor

Kaş Balıkçı Barınağı  27 Kasım’da ihaleye çıkıyor
Kaş Balıkçı Barınağı’nın 27 Kasım’da 3 yıllık kiralama ihalesi yapılacak. İhaleye Balıkçı barınağının kiralamasında Kaş sınırları içerisinde kurulan ve iki yılı aşkın süredir faaliyette bulunan su ürünleri kooperatifleri de katılabilecek.

27 Kasım 2025’te yapılması planlanan ihale öncesi yeni gelişme yaşandı. Antalya İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Kaş Su Ürünleri Değerlendirme Kooperatifi'nin Kaş Balıkçı Barınağı kira süresi dolduğu için 2 bin 910 metrekare kara alanı ve 4 bin 53 metrekare su alanı olmak üzere toplam 6 bin 964 metrekare yüzölçümlü balıkçı barınağı olarak kullanılmak üzere 3 (üç) yıl süre ile kiraya verilmek için ihaleye çıkarıldı.

2.5 MİLYON TL KİRA BEDELİ OLDUĞU AÇIKLANMIŞTI

Antalya İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından Kaş Balıkçı barınağının ilk yıl tahmini kira bedeli 2 milyon 571 bin 450 TL olarak açıklanmıştı. Geçici teminat bedeli 771 bin 435 TL belirlenmişti. İhalede geçici teminat dışında, kira bedelinin yüzde 30'u oranında kesin teminat alınacak. Kesin teminat her yıl kira artış oranında güncelleneceği belirtilmişti.

Kiralama işlemleri 1380 sayılı Su Ürünleri Kanunu, Balıkçı Barınağı Yönetmeliği ve Balıkçı Barınakları Genelgesi kapsamında 27 Kasım 2025 tarihinde Perşembe günü saat 14:00'te Antalya İl Tarım ve Orman Müdürlüğü 2 No'lu Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilecek.

KOOPERATİFLERE ÖNCELİK TANINDI

Balıkçı barınağının kiralamasında Kaş sınırları içerisinde kurulan ve iki yılı aşkın süredir faaliyette bulunan su ürünleri kooperatiflerine veya kooperatif birliklerine, üretici birliklerine öncelik verilirken, 2886 sayılı Devlet İhale Kanunu hükümlerine tabi olmaksızın pazarlıkla kiraya verileceği belirtilmişti.

BAŞKAN DOĞAN: “YÜKSEK KİRAYA RAĞMEN İHALEYE GİRECEĞİZ”

Kaş Su Ürünleri Değerlendirme Kooperatifi Başkanı Osman Doğan, "Kaş Balıkçı Barınağı'nın kira oranı yüksek olsada biz kooperatif olarak ihaleye gireceğiz. Zaten ihale şartlarında da belirtildiği gibi biz kooperatiflere öncelik tanınıyor. İhaleyi alarak tekrardan Kaş Balıkçı Barınağı'nın yönetimine devam etmek istiyoruz" dedi.

DNİZ HABER AJANSI

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim