• BIST 11233.66
  • Altın 5858.997
  • Dolar 42.6226
  • Euro 50.0677
  • İstanbul 6 °C
  • Ankara 1 °C
  • İzmir 9 °C
  • Antalya 10 °C
  • Muğla 4 °C
  • Çanakkale 5 °C

Kardak kayalarında yine gerilim yaşandı

Kardak kayalarında yine gerilim yaşandı
Yunanistan ile Türkiye arasında Ege Denizi'ndeki Kardak kayalarında yine gerilim yaşandı.

Yunanistan ile Türkiye arasında Ege Denizi'ndeki Kardak kayalarında yine gerilim yaşandı. Bölgeye gelerek Türk karasularında avlanmak isteyen 8 Yunan balıkçı teknesi ile 1 Sahil Güvenlik botu, Türk Sahil Güvenlik botları tarafından engellendi.

Bodrum'un Gümüşlük Mahallesi açıklarındaki Kardak kayalıklarına bugün öğle saatlerinde Leros ve Kilimli Adası'ndan gelen Yunan Sahil Güvenlik botu ile 8 balıkçı teknesi avlanmak istedi. Ancak Yunan Sahil Güvenlik botu ve balıkçıları karşılarında devriye gezen 2 Türk Sahil Güvenlik botunu buldu. Türk botları Yunan balıkçılar ve sahil güvenlik botunu kayalıklardan uzaklaştırdı.

Türk Sahil Güvenlik botu Türk karasularından ayrılmak istemeyen Yunan balıkçılarını İngilizce olarak uyardı. 2 saat süren gerginlik, Yunan balıkçıların Kilimli Adası'na dönmesiyle sona erdi. Yunan Sahil Güvenlik botu da çekildiği Kalolimnos Adası yakınlarında bir süre bekledikten sonra ayrıldı.

DENİZ HABER AJANSI

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim