• BIST 11896.08
  • Altın 6667.84
  • Dolar 49.5221
  • Euro 55.7272
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 8 °C
  • İzmir 15 °C
  • Antalya 20 °C
  • Muğla 14 °C
  • Çanakkale 15 °C

Karadeniz'deki İHA saldırıları NATO'nun gündeminde

Karadeniz'deki İHA saldırıları NATO'nun gündeminde
Karadeniz’de ticari gemilere yönelik İHA saldırıları tırmanıyor. Bulgaristan ve Romanya açıklarında vurulan gemiler ile kayıp mürettebatın ardından konu Kuzey Atlantik Konseyi’nde görüşülecek.

Rusya ile Ukrayna arasındaki savaşın sürdüğü Karadeniz’de, ticari gemilere yönelik insansız hava aracı (İHA) saldırıları tırmanıyor. Karadeniz'de son dönemde ticari gemileri hedef alan insansız hava aracı (İHA) saldırıları NATO'nun gündemine taşınıyor. NATO yetkilisinin yaptığı açıklamaya göre, saldırılar gelecek hafta düzenlenecek olağan Kuzey Atlantik Konseyi (NAC) toplantısında ele alınacak.

BATAN GEMİLER VE KAYIPLAR

İki ülke arasındaki çatışmaların deniz sahasına yansıdığı Karadeniz’de, son olarak Romanya açıklarında San Marino ve Komorlar bayraklı iki ticari gemi İHA’lar tarafından hedef alındı. San Marino bayraklı gemideki 12 kişilik mürettebattan 5’i kurtarılırken, kaybolan 7 kişiyi arama çalışmaları devam ediyor. Komorlar bayraklı geminin mürettebatının ise tahliye edildiği ve güvende olduğu bildirildi.

Bölgede 13 Ekim’de de benzer bir saldırı gerçekleşmiş, Bulgaristan açıklarında İHA’ların hedefi olan iki gemiden biri batmıştı.

DENİZ HABER AJANSI

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim