• BIST 9524.59
  • Altın 2490.371
  • Dolar 32.5123
  • Euro 34.7153
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 19 °C
  • Antalya 20 °C
  • Muğla 14 °C
  • Çanakkale 18 °C

Karadeniz Yat Rallisi'ne katılan yatlar, İnebolu Limanı'na demirledi

Karadeniz Yat Rallisi'ne katılan yatlar, İnebolu Limanı'na demirledi
DADD tarafından düzenlenen Karadeniz 2019 Yat Rallisi'ne katılan yatçılar, İnebolu Limanı'na demir attı. DADD Başkan Yardımcısı Azmi Özer, Karadeniz'de yat turizmini geliştirmeye çalıştıklarını söyledi.

Denizlerdeyiz Amatör Denizcilik Derneği (DADD) tarafından düzenlenen Karadeniz 2019 Yat Rallisi'ne katılan yatçılar, İnebolu Limanı'na demirledi.

Yunanistan'ın Volos Limanı'ndan 9 Haziran'da yatlarıyla yelken açan denizciler, 12 yatla İnebolu Limanı'na geldi.

Yatçılar, İnebolu'da tarihi Türk Ocağı binasını ve İnebolu Kent Müzesi'ni ziyaret etti.

DADD Başkan Yardımcısı Azmi Özer, yaptığı açıklamada Volos Limanı'ndan ralliye katılan yatların  Gürcistan'ın Poti Limanı'na gidip tekrar İstanbul'a döneceklerini söyledi.

Rallinin 75 gün süreceğini ve bin 800 mil civarında yol katedeceklerini belirten Özer, "DADD'ın esas amacı Türkiye'de amatör denizciliğin gelişmesine katkıda bulunmak ve dünyaya tanıtmak. Bununla ilgili çeşitli faaliyetlerimiz var. Buradaki faaliyetimiz ralli. DADD Ralli Karadeniz 2019 için geldik. Her sene Karadeniz rallisi yapıyoruz" dedi.

karadeniz_rallisi_3.jpg

Karadeniz'i dünyaya ve Türk denizcilerine tanıtmayı amaçladıklarını dile getiren Özer, "Karadeniz'in özellikle sezon içinde iyi bir destinasyon olduğunu göstermek istiyoruz. Karadeniz'de yat turizmini geliştirmeye çalışıyoruz." ifadesini kullandı.

Ralliye katılan 7 Türk, 2 Hollandalı, 2 Alman ve 1 Fransız olmak üzere 12 teknenin İnebolu'ya geldiğini, 2 teknenin ise arıza nedeniyle geride kaldığını aktaran Özer, şunları belirtti:

"Bu uluslararası bir ralli. '3 Ülke 1 Hikaye, Argonotların İzinde Altın Postun Peşinde' temamız. Milattan önce 1400'lü yıllarda çok bilinen bir efsane. İçinde Herkül olan, Argo gemisinin yaptığı yolculuğu biz modern teknelerle yapıyoruz. Bu nedenle Karadeniz'de 50 yere uğruyoruz, misafirlerimizi gezdiriyoruz. Argonotların geçtikleri yerde bıraktıkları izleri takip ediyoruz. Bir de Argonotlarda olmasa da Türk tarihinde önemli olan yerleri geziyoruz. İnebolu da vazgeçilmez bir yer Türk bağımsızlık savaşında. O nedenle her sene buraya da uğruyoruz."

Özer, bu yıl Akdeniz ve Ege denizinde yapacakları rallilerle Türkiye'nin bütün kıyılarını dolaşmış olacaklarını ifade etti.

karadeniz_rallisi_2.jpgkaradeniz_rallisi_1.jpgkaradeniz_rallisi_4.jpg

DENİZ HABER AJANSI

 

 

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim