• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 19 °C
  • İzmir 20 °C
  • Antalya 22 °C
  • Muğla 16 °C
  • Çanakkale 15 °C

Karadeniz Yat Rallisi'ne katılan yatlar, 20 Temmuz’da Hopaport’a demir atacak

Karadeniz Yat Rallisi'ne katılan yatlar, 20 Temmuz’da Hopaport’a demir atacak
DADD Karadeniz 2019 Yat Rallisi etkinliğine katılan yatlar, 20-23 Temmuz tarihleri arasında HOPAPORT’a demir atacaklar. Volos ve İstanbul güzergahından devam edip Hopa’yı takip eden etkinlik, Poti limanında son bulacak.

Yunanistan'ın Volos bölgesinden "DADD Karadeniz 2019 Yat Rallisi" etkinliği kapsamında 8 Haziran’da hareket eden yatçılar, 20 Temmuz’da HOPAPORT’a demir atacaklar.

Denizlerdeyiz Amatör Denizciler Derneği’nce (DADD) "Argonotların İzindei Altın Postun Peşinde" sloganıyla gerçekleştirilen etkinliğine katılan 30 yat, Karadeniz limanlarını ziyaret ederek çeşitli ziyaretlerde bulunuyorlar.

DADD Başkanı Zafer Türkmen, Yunanistan'dan başlayıp Gürcistan'ın liman kenti olan Poti'de sona erecek etkinlik kapsamında çeşitli limanları ziyaret ettiklerini söyledi.

Türkmen, “DADD’ ın öncülüğünde 2019 yazında Yunanistan, Türkiye ve Gürcistan kıyılarını yalayan dalgaların köpüğünde yelkenlileri ile amatör denizciler, Volos’tan başlayarak Lemnos Adası ve Boğazları aşıp Ege’den Karadeniz’e dünyanın en eski deniz ticaret yolunun izini sürecek ve Gürcistan’a Poti’ ye uzanacaklar. Hem mitolojik öyküyü tekrar yaşatacak hem de Tim Severin’ in 1984 yılında Argo’nun küçük bir replikasını yaparak Yunanlı, Türk ve Gürcü gönüllülerle kürek çekerek kat ettikleri zahmetli yolculuğu yad edecekler. Limanlarda yöre halkıyla kaynaşarak Argonautica ve ondan esinlenerek günümüze dek yazılmış eserleri okuyarak, arkeolojik kalıntılar ve yerel mitleri araştırarak mitolojinin derinlerinde saklı insan hikâyelerini keşfedip zenginleşeceğimiz yeni dostluklar kuracağımız özel bir deniz yolculuğu bekliyor olacak bizleri. Rüzgârımız kolayına, neşemiz daim olsun” dedi.

Türkmen, Volos (Yunanistan)–İstanbul–Poti (Gürcistan)–İstanbul güzergâhında 74 günde 43 yerde geceleyeceklerini ifade etti.

Yatçılar, Karadeniz limanlarını ziyaret ettikten sonra son olarak 20 Temmuz tarihinde Hopa’ya gelecek ve 21-22 Temmuz’da Poti’yi ziyaret edecekler. 23 Temmuz’da HOPAPORT’tan dönüş yolculuğuna başlayacaklar.

HOPAPORT Genel Müdürü Meriç Burçin Özer, yatçıları limanlarında misafir etmekten büyük memnuniyet duyacaklarını ve tüm hazırlıkları tamamladıklarını ifade etti.

Özer, Hopa Kaymakamı Abdurrezzak Canpolat ve Belediye Başkanı Taner Ekmekçi ile koordineli bir şekilde yatçıları limanlarında karşılayacaklarını ifade ederek ilçenin ve Artvin’in tarihi ve turistik adreslerini misafirlere  gezdireceklerini ifade etti.

DENİZ HABER AJANSI

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim